Tuff kille

Alltså, här går det undan! Elias lärde sig att gå längs soffan den här veckan. Idag lade han ena handen på soffan och den andra handen lade han på bordet, sen gick han framåt. Flera gånger har han ställt sig upp med hjälp av soffan och sen släppt taget om den helt och hållet! Ja ni kan ju tänka er hur det gick..han for ner på golvet. Man kan ju inte påstå att han är speciellt rädd av sig! Får se när han väljer att ta sina första steg. Killen är ju bara 9 månader! Fast Madde tog sina första stapplande steg när hon var 10 månader. Vi får la se!


Vårfest

Vi har underbart väder här hemma och jag ligger på framsidan och solar lite. Elias sover (hör och häpna) i vagnen. Var ute på en kort promenad och plötsligt slog tröttheten till. Perfekt att han sover nu eftersom vi ska på vårfest på Madeleines förskola snart. Var lite orolig för att vi inte skulle kunna stanna så länge eftersom vi ska vara där precis när Elias har sin powernap, men det löste han tydligen själv!

Har egentligen mer att skriva om, men jag orkar inte just nu. Ska njuta av det fina vädret så återkommer jag! :)


Junibacken

Idag var pappa och Mette på junibacken med Madeleine. Där trivdes hon tydligen väldigt bra! :) Vilken 3-åring skulle inte göra det? Får ta och åka dit fler gånger med henne. Det är lite bökigt nu med Elias. Han sover ju två gånger om dagen och vagnen är inte att föredra. Han brukade älska att sova i vagnen, men när liggdelen togs bort så passar det inte att sova längre. Man blir lite begränsad då, kan inte bege sig ut på för stora utflykter. Ibland lyckas jag få honom att somna till, men han sover ju inte lika bra som i sin egen säng. Hade helt glömt bort detta, men det var ju likadant med Madeleine. Fram tills hon var drygt 1 år så var det svårt att bestämma träffar med andra just för att hennes sovrutiner var så viktiga. Men det är klart att de små liven behöver sova, så att de kan vara nöjda och glada resten av dagen :)

Madeleine har alltid haft en snuttefilt när hon ska sova och ikväll skulle hon bestämt sova med gosedjuret hon fick av pappa och Mette från Junibacken. "Lilla gubben" föreställde den och Elias fick absolut inte leka med den. Det var inte ens diskuterbart, haha. Envisa unge!


Förlovningsdag

Igår firade jag och Patrik vår förlovningsdag. Eftersom vi har två småbarn och inte hade fixat någon barnvakt så blev det middag hemma. Mysigt var det iallafall. Patrik är väl kanske inte den mest romantiske killen, även om han ofta försöker. Han vet ju att blommor alltid fungerar och kör ofta "säkra kort" om man säger så. Men igår överträffade han sig själv! Kom hem med en bukett blommor givetvis, men sen hade han även ordnat så att vi ska få åka bort på en övernattning på något slott i Sverige. Så mysigt! Blev väldigt imponerad!

Då kanske ni undrar vad jag gav till honom? Han fick biljetter till Djurgårdsmatchen imorgon. Väldigt uppskattat var det tydligen ;)


27:e maj

Idag blir min lille prins 9 månader. Detta har vi firat med bästa Sofie som varit förbi och fikat med oss.

Kan ju berätta lite om Elias utveckling såhär långt. Han har äntligen valt en krypteknik, blev den gamla hederliga. Han tog sig ju fram på alla möjliga vis tidigare, men för ca 2 veckor sedan valde han alltså " den vanliga" kryptekniken. Han jollrar mer, mycket dada och baba. Blivit stadigare i balansen har han också blivit. Håller man i honom så tar han några steg framåt (dock vingligt). Sover i egen säng gör lilleman också. Somnar vid 19-19:30 och vaknar vid 06-06:30. Ibland kan han vakna till om natten, men oftast vill han bara ha nappen. Att ställa sig upp tränar han dagligen på. I spjälsängen lyckas han, men på andra möbler är det lite svårare.

Elias är en väldigt glad och charmig liten kille. Lugnare i humöret om man jämför med tjejerna i familjen ;) Det har han fått efter hans far. Väldigt nöjd för det mesta. Det bästa han vet är att leka med storesyrran. Han skiner upp som en liten sol så fort hon vill vara med honom. Vad jag är stolt över mina älskade barn! Vad vore livet utan er? ❤


Fredag!

Älskar att det är fredag! Har precis varit och handlat inför helgen. Idag var jag och Patrik lite sugna på kallskuret. Blir rostbiff och potatissallad till middag med lite annat tillbehör. Köpte även med mig skagenröra. Fick ett akut sug efter det. Denna helg ska vi bara ta det lugnt och umgås. På sin höjd ta oss till barkarby lite snabbt för att köpa elektronikprylar inför resan, men annars blir det bara familjetid <3


Onsdag

Vet inte om det var något 24 -timmarsvirus som Elias drabbades av, men han har varit feberfri hela eftermiddagen. Skönt! Har inte åstadkommit så mycket idag, mest sett till att Elias har tagit det lugnt och vilat mycket. Såg att en 3:e tand dykt upp i hans överkäke. Gud vad stor han börjar bli. Kan inte fatta att han snart blir hela 1 år! Dagisplats har han också fått, fast inte förrän i januari. Skönt att veta att han iallafall fått plats. Tiden tycks ju springa förbi.

Elias somnade ganska tidigt ikväll så jag och Madeleine har fått extra mycket tid tillsamnans. Lekt med hennes dockskåp, läst sagor och lagt pussel. Hon är så himla fin min lilla tjej. Så smart och förståndig. Pratar konstant, men man kan ju inte annat än le. Hon säger ju så roliga saker!


Sjukling

Nu har vi högst troligen förklaringen till den jobbiga natten. Elias har feber, 38.8 visade termometern. Han är så grinig just nu. Somnade vid 19-snåret och har redan vaknat två gånger. Förbereder mig på en lika jobbig natt. Nu har jag iallafall alvedon och en flaska med vatten som står på nattduksbordet, ifall att det behövs. God natt på er!


Trött morsa

Har haft en riktigt skitnatt inatt. Elias väckte mig vid 2 och ville inte somna om. Bökade och stökade i sin säng, provade att lyfta över honom till mig men det hjälpte inte. Han fortsatte att stöka och verkade inte ha några planer på att somna om. Vid 4-4:30 tror jag att han äntligen somnade. Sen väckte han mig strax efter 7. Mina ögonlock är så tunga idag. Är ju van vid att han sover hela nätter så man är väl lite bortskämd. Hade planer på att åka till Arninge idag och införskaffa lite grejer till sommaren, men vet faktiskt inte om jag orkar. Kanske ska vara smart och passa på att sova när Elias sover ;)


Födelsedagsfirande

Idag firar vi Frida som fyller 24 år. Grattis igen! Det bjöds på tårta, cupcakes och kokosbollar. Har ätit alldeles för mycket, men det var det värt. Imorgon är vi tillbaka igen med det nyttiga. Är väldigt duktig under vardagarna, men unnar mig godis och snacks till helgerna. Annars skulle jag ha väldigt svårt för att vara konsekvent under vardagarna. Måste ha något gott att se fram emot! ;)


Införskaffat

Har beställt hem ett uv-tält inför sommaren. Har velat fram och tillbaka, ska jag köpa den eller inte? Elias tar sig ju fram nu..kryper, hasar, ålar, fjärilsimmar, hans krypmetod är inte riktigt definierbar ;) Frågan är om han kommer att stanna kvar i tältet, eller om han väljer att ge sig ut på en kryptur?Samtidigt så tror jag att den kan vara bra att ha. Han kanske kommer sova bättre i den än i vagnen. Kostade inte så farligt mycket heller. Får se hur rastlös han blir på stranden. Tror väl inte att han lärt sig att gå tills dess, men krypa runt gör han ju redan. Det känns iallafall bra att ha lite alternativ. Uv-filt har vi sedan tidigare och en uv-dräkt köpte jag för någon månad sedan.

Imorgon ska jag försöka hitta någon ny bikini till mig. Det behövs verkligen! Har inte riktigt samma kropp som för drygt 3 år sedan. Det var nog sist jag köpte en bikini. Har gått ner mina kilon (plus 4 kg till) så vågen säger tummen upp! Har inte vägt såhär lite sen innan gymnasiet tror jag. Magen behöver jag fortfarande träna upp sen så är jag nöjd! :)


Vaccination

Idag tog jag med barnen till täby för vaccination. Vilken pärs! Madeleine var inte speciellt samarbetsvillig. Inte lätt att förklara för en 3-åring varför hon måste ta sprutorna. Eller enkelt är det väl, men svårt för henne att förstå det. Två sprutor togs iallafall på både henne och mig. Känns inte så lockande att vi ska tillbaka igen om fyra veckor. Jag slipper ta några sprutor. Har redan tagit TBE två gånger tidigare och hepatit A behövde man förnya tidigast efter ett halvår, men Madeleine måste ta samma sprutor igen. Inte kul alls, men nödvändigt.

På eftermiddagen kom pappa och Mette förbi med en överraskning till Madeleine. De hade köpt en jättefin rosa cykel med stödhjul. Gissa om den var uppskattad! Det gick riktigt snabbt för henne att lära sig att cykla på den. Så stolt över min lilla tjej!


BVC

Idag har jag och Elias varit på bvc. Lillkillen har gått upp jättebra i vikt! Förstod att han återhämtat sig fint efter sjukhusvistelsen eftersom hans gosiga kinder och lår är tillbaka! :) Nu väger han 10,6 kg och är 73 cm lång. Madeleine vägde och mätte exakt lika när hon var 8 månader. Helt sjukt ju!

Annars har jag hunnit med att veckohandla och gå på promenad. Håller på att planera lite vaccination för mig och Madeleine. Twinrix och TBE, jag har visserligen redan hepatit B så jag behöver bara ta för hepatit A. Dock är det inte lätt att få en tid eftersom jag kom på det här typ igår. Jag som alltid är ute i så god tid i vanliga fall..jaja, får ta en drop-in tid förmodligen.

Nej nu måste jag ge Elias lite middag och sen sätta igång att laga mat till resten av familjen.


Dop

God morgon! Idag vaknade Elias tidigt så vi har passat på att ta ett morgonbad och hunnit äta frukost. Nu tänkte jag ta fram lite finkläder till familjen. Vi ska nämligen på dop idag. En av mina närmsta vänner döper sin dotter idag. Ska bli kul att hela familjen kommer iväg på lite nöje. Det har varit så mycket "måsten" i våra liv den senaste månaden. Alltfrån jobb (gällande båda) och sen ett hobbeygarage som ska avvecklas osv.

Jag har även insett hur få veckor det är kvar innan vi drar till Spanien! Ska bli helt underbart med familjesemester, men det är ju en del saker som måste införskaffas. Dags att börja ta tag i det nu. Veckorna går ju så sjukt fort bara :/

Nej nu måste jag sätta fart! Lägger upp en bild från morgondagens bad. Elias in action <3


Onsdag

Idag har vi tagit en sväng till mörby för att träffa fina arbetskollegor. Var inne en sväng på h&m och hittade faktiskt lite smått och gott. Har blivit så kräsen när det kommer till att köpa kläder till mig själv så det är alltid kul när man faktiskt hittar något snyggt!

Ska strax bege mig ut på en springtur, eller det blir nog intervallträning rättare sagt. Fy, har en känsla av att jag kommer vara helt slut efter det, men det är väl så det ska vara ;)

Just det, måste ju uppdatera er om hur det gick med den hemlagade maten till Elias. Han älskade det! Har gjort tre olika rätter och två av dem har varit väldigt uppskattade! Den tredje var det lite sisådär med. Högst troligen kommer jag från och med nu att laga lite mat i veckan till honom. Lite kul med omväxling :)


Kärlek

Ni betyder allt för mig <3


Barnmat

Har precis gjort lite hemlagad mat till Elias. Blev hur bra som helst! Tog ca 20-30 minuter att göra och kändes inte alltför invecklat. Tror visserligen att det skulle bli ganska rörigt om jag lagade hans mat samtidigt som jag lagade mat till resten av familjen. Lite för mycket kastruller på spisen och olika koktider på allt. Fast ser jag till att laga hans mat i förväg så är det ju inga problem! Håll tummarna för att han äter det här nu! Själv kände jag ingen större skillnad smakmässigt. Bådar gott ;)


Montering

Om ni undrar vad jag har haft för mig idag, montetring på hög nivå ;) Madeleine är väldigt nöjd över sitt nya bord!


Träning

Dagens springtur är avklarad. Har förbättrad tiden med en hel minut sen sist! Idag sprang jag på 25,38 min! :) Nu tänkte jag baka en äppelkaka, har trots allt tränat bort lite kalorier nu ;)


Fredag

Fredagsmys råder i detta hushåll. Älskar fredagar. Det är den bästa dagen på hela veckan! Här hemma ser vi på ishockey och käkar godis. Blir nog inte så sent idag. Både jag och Patrik är trötta. Imorgon tänkte jag ta min springtur på 5 km om mina fötter orkar det. Gick över 1 mil idag så jag känner mig rätt mör. Hoppas på att fötterna återhämtat sig tills imorgon :)

Dagens mellanmål efter långpromenaden. Kesella 0,5 % blandat med hallon. Cola zero och en hembakad hallongrotta (är ju faktiskt fredag idag!).


Envisa Sanna

För drygt två veckor sedan bestämde jag mig för att nu får det allt vara nog! Elias sovrutiner var inte de bästa. Vaknade drygt 2 gånger/natt och inget tycktes hjälpa än att ge honom mat. Detta trots att han fått bra med mat under dagen samt extra mycket innan han skulle sova. Jag började ställa mig frågan varför han vaknade flera gånger om natten? Han kan ju omöjligt vara hungrig. Detta hade alltså pågått under ett par månader tillbaka. Bestämde mig för att försöka vänja av honom vid denna flaska som ständigt dök upp på natten.

Två kvällar var riktigt tuffa. Mellan 01 och 03 satt vi uppe. När klockan började närma sig fyra så var man ganska trött. Försökte med allt, tillslut hämtade jag flaskan fast med endast vatten. Alltså ingen ersättning. Han klunkade i sig drygt hälften och somnade sedan om på en gång. Likadant gjorde jag natten efter det och vet ni vad? Nu sover han faktiskt hela nätter! Mer eller mindre. Ibland vaknar han, men då brukar jag bara lyfta över honom så han får sova bredvid mig resten av natten.

I snitt sover han alltså 10 timmar/natt. Helt ok enligt mig! Om någon månad tänkte vi försöka få honom att sova i eget rum. Får se hur det kommer gå. Det jag lärt mig från både Madeleines och Elias tid är att vara envis. Man måste ibland stå på sig om man vill ha någon förändrig. Det är inte alltid lätt, men i slutändan är det värt det!


1:a maj

Maj månad är äntligen här! Så skönt att vi går mot varmare och ljusare tider. 50 dagar kvar tills det bär av till Spanien. Härligt det ska bli!

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. På eftermiddagen är det kalas hemma hos Madeleines kusin Nathalie som fyller år i veckan. Hon är så exalterad att få komma hem till sina kusiner. Det är typ det bästa hon vet, hehe. Hon kommer ha så kul i Spanien i sommar. Leka med sina kusiner varje dag :)

Nu har båda barnen vaknat så nu blir det frukost!


RSS 2.0