Fix

Idag har jag varit en sväng till mvc och åkte direkt efter det till affären för att köpa all mat vi ska ha med oss till resan. Det mesta är till Elias. De har visserligen mat i Spanien också, men välling är det tydligen ont om. Hann med att träffa Linnea en stund nu på eftermiddagen. Tänk så stora Elias och Enya kommer att vara nästa gång vi ses. Bara på några få veckor så ser man ju stor skillnad!

Elias har sin femte tand på g såg jag igår. Övre käken har den placerat sig. Han har alltså tre tänder uppe och två tänder nere för tillfället. Lillkillen har även blivit riktigt duktig på att hålla balansen. Han står vid soffan/bordet och leker med någon leksak, sen släpper han taget helt och står faktiskt väldigt stadigt i flera sekunder. Duktig kille! :)

Nu kommer jag ta semester från bloggen i ca. en månads tid. Kan hända att det kanske kommer någon enstaka inlägg, men annars får ni ha en jättehärlig sommar!


17:e juni

Har haft en tung dag idag. 17:e juni är och kommer förbli en väldigt dyster dag. För exakt 9 år sedan somnade min älskade mamma in efter att ha kämpat mot den elaka cancern i flera år. Kan fortfarande inte förstå att det gått så lång tid. Kan fortfarande inte smälta att hon inte kommer tillbaka. Har på senare tid haft korta ångestattacker kvällstid. Varar bara i några sekunder, men sjukt obehagligt är det. Vet inte riktigt varför de helt plötsligt börjat komma nu? Jag tror att det började lite smått när Elias var inlagd på sjukhus. Mådde så extremt dåligt under den perioden och var väldigt ledsen under en lång tid. Jag har blivit en riktig hönsmamma efter det. Eller inte riktigt så illla, men jag är inte alls lika tillbakalutad och tar allt som det kommer längre.

Hur som helst så har vi haft fullt upp idag. Vaccinerat oss, köpt sommarkläder till pappan i huset, rengjort avloppen här hemma (det var vidrigt!), monterat upp vår nya brevlåda och tvättat mängder med kläder. Patrik har även lagat vår AC som vi planerar att ha med till Spanien. Imorgon ska det börja packas kläder. Snart åker vi! :)


Klätterapan

Elias är hopplös för tillfället. Ska stå upp konstant och släpper taget utan att riktigt förstå att hans balans inte är den bästa just nu. Det slutar med att han faller och slår i huvudet. Stackarn har ju nya blåmärken för varje dag. Snabb som attan är han också, vilket gör att jag inte kan ha 100 % koll hela tiden. Nu har vi införskaffat en skyddshjälm i tyg. Tack och lov säger jag bara! Nu känns det tryggare med att låta ha honom på golvet. Han kryper direkt till soffan eller något bord och hasar sig upp, sen sätter han igång och går med hjälp av möblerna.

Såg att det var en väldigt stor diskussion på familjeliv angående dessa skyddshjälmar. Sökte mest för att se vart man kunde köpa dessa någonstans. Hur som helst så var det ett flertal som tyckte man var en hönsmamma som köpte dessa hjälmar. Ungen ska ju lära sig av sina misstag och själv komma fram till att det är fel att klättra på saker och ting. Men hallå? Jag hade ju den inställningen från början, men när jag ser att mitt barn inte förstår logiken än så måste jag vidta åtgärder. Kan ju inte vara speciellt skönt för hans del att ständigt slå sig i huvudet. Han är en äventyrlig kille, det kan man ju inte säga något annat om. Och det ska han få vara, men det är mitt jobb som förälder att skydda honom från att göra sig illa. Snacka om en helt meningslös tråd. Alla barn är olika, punkt slut.

Söt är han iallafall! ❤


Nyfriserad

Klippte Madeleines hår häromveckan. Det var inte så lätt som jag trodde att det skulle vara. Hon har uppenbarligen ärvt mitt kalufs. Mycket mer hår än vad jag trodde att det skulle vara. Tror inte att det blev jätterakt, men det ser bra ut med blotta ögat ;) Nästa gång får Bea klippa hennes hår. Jag blir så frustrerad märkte jag.




Hemma igen

Nu har vi kommit hem igen från min mormor och morfar. Har haft det jättemysigt! Alltid lika kul att träffa dem! Önskar att de bodde närmare så man kunde ses oftare. Det är ett projekt att ta sig ner till dem med två småbarn. Elias klarar ca 1 timme, sen blir han väldigt less. Madeleine klarar av resan strålande. Blir såklart lättare ju äldre han blir, men det vore så skönt att bara kunna sätta barnen i bilen och sen åka iväg utan att oroa sig gör hur resan blir.

Haha, kom precis och tänka på hur resan till Spanien kommer att bli? Fast vi åker mestadels nattetid så jag tror/hoppas att det kommer gå ganska smidigt! Inte många dagar kvar nu :)




Utflykt

Mot kolmården!


Helgen

Har haft en mysig helg med familjen. Första gången på riktigt länge som vi inte hade något planerat. Gjorde bara det som föll oss in. Fredagen spenderade jag med min vän Laura. Hon har varit i England i ett halvår, men kom hem nu för bara några dagar sedan. Så kul att äntligen ses igen.

På lördagen åkte vi till stranden. Elias somnade i bilen och lyftes över till vagnen, dock sov han inte länge. Det var ju mycket barn på stranden och de har ju en förmåga att låta ganska högt. Elias vaknade självklart av detta, men var iallafall glad efter den lilla powernapen. När vi kom hem åt vi god middag och sen såg jag och Patrik på film när barnen somnat. En perfekt dag helt enkelt!

Idag har vi haft Frida och Markus på besök. Fikade, pratade och hade det allmänt trevligt! Begav mig ut på ett intervallpass efter det. Blä vad jobbigt det var. Kan kanske ha att göra med att jag sprang 5 km igår, men nu känns det väldigt skönt att ha gjort det! Vet inte hur mycket träning jag kommer kunna få in nu nästa vecka. Jag och barnen ska åka bort i några dagar. Vi tar även med oss moster Mimmi. Blir ett besök i Katrineholm för att träffa mina kära morföräldrar. Ska bli så mysigt. Madeleine har längtat i flera veckor nu. Hon tycker verkligen om sin gammelmormor och gammelmorfar!


Sommarkänsla

Idag har jag och barnen varit på stranden och njutit av det fina vädret. Elias somnade i bilen (som jag planerat). Lyftes över till vagnen när vi var framme och sen sov han i knappt en timme. Madeleine och jag hann leka lite innan han vaknade igen. Jag hade tagit med mig lite lunch och annat smått och gott som vi hann äta innan vi for hem igen. Var där i nästan 3 timmar. Det var lite svårt att roa Elias när han vaknat igen. Busungen ville ju inte sitta still i vagnen. Det skulle klättras på mig, på vagnen och sen kröp han iväg mot syrran. Han tar tag i allt och ställer dig upp på en sekund. Sen står han och skakar på stjärten. Haha, söta killen. Ingen lugn stund är det. Det jobbiga är att han inte ska vistas i solen, de har ju så känslig hud i och med att de knappt har hunnit få något pigment. Parasoll ska helt klart införskaffas. Sen hjälper det visserligen inte när ungrackaren kryper iväg hur som helst!

Blir det fint väder imorgon så åker vi tillbaka, men denna gång är Patrik med också. Då blir det lite lättare att kunna roa båda barnen. Det är ju det som är det absoluta svåraste med att vara ensam med 2 barn. Det går, sen hur trött mamman är i slutet av dagen behöver vi inte gå in på ;)


Pärlan

Nya bilen! En volvo V60 för er som undrar :)


Storstädning

Har haft en produktiv dag idag. Storstädade i förrådet och tog en sväng till tippen. Pantade alla miljontals burkar som legat där i år och dagar. Hann även med att styrketräna lite här hemma och passade på att ta en långpromenad.

Nu har vi precis monterat in bilbarnstolarna i vår (läs min) nya bil! ;) Elias har numera samma modell som Madeleine. Den satt han fint i! Passade på att köra en liten runda och vad jag älskar den bilen!

Insåg precis att Madeleine går sin sista dag på förskolan imorgon. Sen har hon sommarlov i hela 2 månader. Det är även sista dagen på småbarnsavdelningen. Hon har redan nu börjat inskolas på den nya avdelningen. Min tjej börjar bli stor!


Lördag

God morgon! Här har vi varit uppe sen 05:30. Elias förklarade då för mig att det var dags för frukost. Efter frukosten somnade vi om och sov 2 timmar till. Nu sitter jag och Madeleine vid frukostbordet. Elias och Patrik sover fortfarande. Idag har vi fullt upp. Ska strax bege mig ut på en löparrunda, måste bara få liv i Patrik först. På eftermiddagen ska vi hem till Madeleines söta kusiner och fira charmtrollet Max som fyllt år i veckan! Sen till kvällen har mamman i huset lite planer inbokade. Ska bli kul!

Slänger upp en bild jag tog igår. Blev så exalterad när jag upptäckte att jag kom i en klänning jag inte kunnat ha på flera år! Har även sparat på ett par jeans som satt väldigt tight redan på den tiden då jag köpte dem. Vet inte varför jag sparat på dem. Gillar väl färgen eller något sånt. Hur som helst så fick jag på mig dessa också! High five på det!


RSS 2.0