Ny dag, nya tag

Vaknade upp av fågelkvitter imorse. Man kunde ju inte annat än bli glad. Vårkänslor trots att det fortfarande ligger snö på marken. Fick lite sömn inatt iallafall. Pratade även med min kära mormor som gav mig lite råd kring situationen så nu känns det bättre. Sen fick jag även ett sms från min vän Linnea. Det var precis vad jag behövde!

Nu blir det strax till att börja laga middag. Idag bjuds det på italiensk pastagratäng. Mums!


Irritation

Gah, blir tokig. Kan inte sova! Ligger och vrider och vänder på mig och känner hur den negativa energin bara flödar. Varför kan jag bara inte släppa allt?? Skulle behöva skriva av mig, men har ingen lust just nu. Snart är det midnatt och jag är långt ifrån drömmarnas land.

Nu ska jag försöka ännu en gång att omvandla denna negativa energi till positiv energi. Ingen som har lite positiva tankar att ge bort? :)


Kärlek

Har känt mig så nedstämd nu till kvällen, men så fort jag får ett leende av mina barn så mår jag så mycket bättre! Är så tacksam över att få vara er mamma <3


Måndag

Helgen har varit väldigt lång och intensiv. Känner mig redo för en ny vecka! Idag ska jag ut på en långpromenad efter att jag lämnat Madeleine på förskolan. Det var faktiskt länge sedan jag var ute på promenad. Kylan har ju varit en av anledningarna till det, sen har jag ju fastnat lite framför zumbapassen också ;)

Efter det ska jag veckohandla lite och sen röja i Elias framtida sovrum. Vi har haft hans rum som avlastningsrum under renoveringen av tvättstugan så det är väldigt stökigt just nu. Vill ordna till det så man åtmintone kan ta sig in i sovrummet. Det är väl ett tag kvar innan han börjar sova därinne, men det behöver ju inte se stökigt ut för det ;)


Helgen

Nu tar vi helg! En helg fylld med städning och framförallt tvättning. Har inte haft en tvättmaskin på över 1,5 månad. Tack gode gud för att jag har kunnat låna tvättmaskinen hos pappa och Mette! Tack än en gång. Renoveringen av tvättstugan drog ut extremt mycket på tiden pga av olika skäl. Nu är det iallafall klart (mer eller mindre). Ett besök av elektriker-Markus bara så är vi i fas! Än en gång förundras jag över dagens i-landsproblem. Hur orkar man med att INTE äga en tvättmaskin och ha barn? Herregud vilken pärs. Två barn varav den ena som skiter på sig och kräks med jämna mellanrum och den andre som kommer hem från förskolan med dagens lunch på tröjan ;) Är så otroligt tacksam över vår nya tvättmaskin! Helt plötsligt blev det kul att tvätta, haha.

Ha en trevlig helg allihopa! Jag fnitttrar hela vägen till tvättstugan. Här ska jag hänga hela helgen, och detta med glädje! ;)


Torsdag

Idag har vi haft en lugn dag här hemma, jag och Elias. Det är ju så sjukt kallt ute, har ingen större lust att bege mig ut i detta kalla väder. Nu får det allt bli lite varmare. Så att man åtminstone kan ta en promenad utan att frysa ihjäl.

Fick ett samtal från prästen som ska döpa Elias så nu är dopsamtalet inbokat också. Härligt att saker och ting börjar falla på plats. Nu vill jag bara ha en ny bil tack! Då vore toppen! ;)


Utvärdering

Kan inte annat än hylla zumban! Såhär två veckor senare har det skett stora framsteg med min kropp!! Och det är mycket tack vare zumban. Har givetvis tänkt på vad jag ätit och druckit. Vad som är viktigt att nämna är att jag inte tagit bort godis eller annat gott. Jag har minskat ner på det och endast ätit till helgerna. Har tagit en bild på mig själv för två veckor sedan och tog en ny bild idag. Jisses vilken skillnad!! Vet inte om jag vågar lägga upp den här. Skäms lite över hur jag såg ut för två veckor sedan. Plufs är bara förnamnet, hehe.

Hur som helst så kan jag verkligen rekommendera zumba! Det funkar. Tränar drygt 4-5 dagar i veckan med olika övningar givetvis. Att stå framför tv:n är enkelt och smidigt. Vare sig Elias sover eller inte så kan man slutföra en av cd-skivorna. Den kortaste är nämligen på endast 20 minuter, dock ganska intensiv. Det gillar jag. Tummen upp för zumba!


Underbar natt

Har sovit så gott inatt! Underbara Elias somnade vid 20-tiden igår och vaknade först nu vid 06! Hallelujah! Som ni såg i ett tidigare inlägg så brukade han väcka mig två gånger/natt. De övergick sen till en gång/natt. Det här var första gången som han struntade i nattmålen. Hoppas innerligt att det fortsätter såhär! :)

Nu hör jag små tassande steg i hallen och någon som pruttar! Haha, kan det vara Madeleine?


Madeleine 3 år

Världens finaste dotter fyller 3 år idag! Stort grattis min älskade tjej! Synd att Jag känner mig så nere idag. Vi hade kalas för Madeleine igår, vilket var jättelyckat! Gjorde en hjärtformad tårta som blev över förväntan. Ni ser en bild på den längre ner i detta inlägg. När alla gäster hade gått och vi ätit upp middagen var det som om jag gick rakt in i en vägg. Kom helt plötsligt, från ingenstans. Var egentligen på väg ut på en promenad, men det var bara att gå upp och lägga sig på en gång. Fanns ingen energi kvar över huvudtaget.

Idag är jag precis lika trött, trots att Elias ändrat på sina sovrutiner (till det bättre!) och låtit mig få sova. Orkar ingenting, känner ingen lust för att göra någonting. Gnistan är liksom inte där..jaja, nu ska jag leka med min kära dotter. Vi hörs när jag mår bättre.


Avstämning

1,5 kg lättare är jag efter att ha ställt mig på vågen. Den nya kosten samt träningen (zumba och långpromenader) gör alltså sitt! Har hållit på med detta i 2 veckors tid. Första veckan syntes det inget på vågen, men jag kände på kroppen att jag inte var lika uppsvälld. Nu har det alltså gått ytterligare en vecka och vågen har nu börjat visa på resultat. Är 1 kg ifrån min startvikt när jag blev gravid. Vill gå ner ytterligare 2 kg. Hoppas det fortsätter gå såhär bra! :)


Fredag!

Nu har fredagen äntligen anlänt! Veckan har gått ganska långsamt tycker jag, men nu är helgen äntligen här. Ikväll hoppas jag på att Lotta kommer förbi för en tjejkväll. Patrik ska nog vara med grabbarna. Det blir en lugn kväll hur som helst.

Imorgon är det äntligen dags att besöka frisören! Bästa Bea ska fixa till mitt kalufs. Börjar bli riktigt långt nu och precis som alltid får jag lite lätt panik. Förstår inte varför jag envisas med att försöka få det långt. Det slutar ändå med att jag sätter upp det i en tofs eftersom jag tycker det lätt blir så varmt och klibbigt i nacken när man har det utsläppt. Tjockt hår kombinerat med mycket hår är ingen hit, eller jag ska väl inte klaga. Hade inte velat ha det tvärtom ;) Funderar på att vara lite drastisk och klippa det en bra bit. Hår tenderar ju att komma tillbaka så jag brukar inte vara rädd för saxen ;) Får se vad jag bestämmer mig för.

Nu är det dags att sätta igång med middagen. Idag bjuds det på lasagne. Ni får ha en trevlig fredag!


16:e januari- ett kärt datum

För exakt 3 år sedan var det egentligen dags för lilla Madde att komma ut från mammas mage. Bf datumet var här! Men ingen Madde syntes till. Tänk vad man stirrade sig blind på detta datum, speciellt när man vet hur få procent som faktiskt föder på självaste bf. Jag lovade mig själv att jag skulle lägga på minst en vecka till om/när jag väntade barn nummer 2. Nu födde jag ju inte över en vecka senare, de satte igång 3 dagar efter bf. Sen var ju mina förutsättningar lite annorlunda denna gång. Jag hade ju faktiskt ett slutdatum, 27:e augusti var så långt som jag skulle gå, inte en dag längre. Det gjorde faktiskt att jag kunde slappna av där på slutet :) Frågan jag ställer mig nu är vilket datum hade han kommit om det inte blivit snitt? Det är ju omöjligt att svara på, men ändå.

Idag ska vi in till stan för ett läkarbesök med Elias. Hans hud har blossat upp igen :( Trots att han äter/dricker mjölkfritt. Jag tror att det är hans förkylning som gör detta. Han har ingen feber, men man hör på honom att han är lite täppt i näsan. Får se vad läkaren säger.


Tisdag

Har haft oss en riktig innedag idag. Det har snöat konstant och har därför inte ens orkat engagera mig i att ta mig ut på en promenad. Det fick bli Zumbapass * 2. Duktiga jag! Min plan är att ta en promenad på förmiddagarna och träna zumba på eftermiddagarna. Får se hur länge jag orkar med det ;) jag känner mig iallafall motiverad!

Inatt var hälften av familjen borta. Madeleine sov hos pappa och Mette. Patrik var i Norge, kommer hem ikväll igen. Kändes väldigt tomt utan mina älsklingar. Fick dock sova ut till kl 8, sen låg jag och Elias kvar i sängen och tittade på Vakna med NRJ. En lugn morgon helt enkelt.

Håller på att förbereda inför lite projekt framöver. Bl.a. Madeleines kalas som är i helgen och sen har vi Elias dop som dyker upp lite längre fram. Mycket som snurrar runt i huvudet, men det ska nog bli bra!


Lördag

Blev inte någon lugn stund igår för mig. Elias valde att hålla mig sällskap ända till 21:30, sen var jag för trött för att göra något annat. Läste i 10 minuter sen somnade jag.

Idag har jag och Madeleine varit ute på en promenad medan Patrik var hemma med Elias. Han hade precis somnat när vi skulle gå ut så då valde Patrik att stanna kvar istället för att behöva väcka honom. Elias har börjat bli mer och mer beroende av att sova på dagarna. Han vill gärna sova innan lunch och innan det är dags för middag. Nattetid brukar han väcka mig vid 00-00:30 och nästa gång vid 3-4 tiden. Däremot somnar han oftast vid 20 och har sitt långpass därifrån och fram till ca. 00:30. Håller på att trixar lite med mängden ersättning så får vi se om han håller sig lite längre nattetid :)

Nu ska jag och Patrik sätta oss i soffan för att diskutera lite semesterplaner :)


Fredagskväll

Mysfredag står på agendan just nu. Barnen ska alldeles strax gå och lägga sig. Patrik åker iväg på grabbkväll och jag ska sitta med en bok, lite godis, ett glas cola och bara njuta av lugnet. Härliga fredag!

Idag körde jag ett zumbapass (bas) och det var så kul! Svettades riktigt ordentligt. Nu ska jag bara lära mig alla stegen så kommer det bli ännu bättre. Imorgon blir det en långpromenad, men vilodag från zumban. Känner redan nu att jag har träningsvärk ;)


Zumba

Fick hem ett roligt paket igår. Ska från och med nu börja träna Zumba framför tv:n. Är så sugen på att börja träna igen och visst gör mina långpromenader nytta, men ibland kan det vara skönt att göra något annat. Plus att vädret ibland inte tillåter en promenad. Då vill jag kunna ha något roligt alternativ!

Gymmet ska jag också börja gå till, men det är så svårt att få till en dag. Patrik reser oftast i veckorna och då är jag ensam med barnen. Sen när han väl kommer hem och jobbar som vanligt så är han hemma hyfsat sent. Det blir stressigt med middagen och högst troligen blir jag borta när Madde ska nattas. Då är det ganska skönt om båda är hemma och kan hjälpas åt. En som har Elias och den andre som nattar Madde. Samtidigt gör ju jag det alldeles själv när P reser. Så han borde kunna fixa det själv någon dag i veckan. Det jag vill komma till är att det är kul att kunna träna på ett roligt sätt här hemma utan att behöva stressa iväg! No excuses!


Underbar natt

Inatt har jag fått sova som en prinsessa! Elias sov från 22 till 04. Då var han hungrig så han fick en flaska ersättning. Somnade om direkt och vaknade strax innan 07:30! Madeleine väckte mig dock vid 06:30. Satte på en film till henne så jag fick ligga och dra mig lite. Så himla underbart! Det är fortfarande vilda västern på nätterna, Elias har inte hittat sina rutiner än. Vissa nätter är jag uppe 2 gånger, andra nätter 3-4 gånger. Så att han "bara" vaknade en gång inatt är helt underbart! Samtidigt är det kanske ersättningen som gör honom mättare och nöjdare. Jag har ju slutat amma helt nu. Började trappa ner på det när han blev 4 månader. Efter att ha varit hos bvc- sköterskan så kom vi fram till att han bara ska få ersättning nu, den utan mjölkprotein. Mest för att se om det blir någon skillnad på hans hud. Är lite kluven till att ha slutat med amningen. Tycker det ha varit mysigt och praktiskt att alltid ha maten med sig, men man blir väldigt bunden av det. Sen har han ju velat amma väldigt ofta. Med 1,5-2 timmars mellanrum. Nu är han nöjd i 3-4 timmar. Det är jätteskönt verkligen!

Nu ska vi ner och äta lite frukost sen ska Madeleine till förskolan. Som hon har längtat!


Två barnsmamman

Efter läkarbesöket i fredags åkte jag, Madeleine, Mette och Frida in till barkarby. Vi skulle byta ett par skor som Madde fått i julklapp, som visat sig vara för små. Stannade först till på mcdonalds för lite utfodring, sen gick vi runt i butikerna och hann med en fika också. Jag unnade mig ett par nya skor som jag kan ha när snön försvinner. Liknar kängor, fast tunnare. Precis vad jag letat efter!

Det är alltid lika mysigt att ha med Madeleine på små äventyr. Hon är väldigt duktig och mestadels lydig ;) Tror hon tycker det är skönt att få full uppmärksamhet för några timmar. Ibland känner jag dåligt samvete här hemma när hon alltid "får vänta" eftersom Elias behöver ny blöja, eller måste äta osv. Man kan ju inte dela på sig. Elias har ju ingen som helst tidsuppfattning (såklart). Han skriker när han vill något, men med Madde kan man ju säga att hon får vänta, så förstår hon. Känns dock inte alltid kul. Ska man då låta Elias skrika en stund emellanåt för att Madde ska känna sig prioriterad, eller ska man lugna Elias först och sen gå till Madde? Det sistnämnda brukar vara det som föredras. Ja det är typ sådana saker som jag funderar på då och då. Det är bra att hon lär sig att det finns fler än hon i huset som behöver uppmärksamhet, men vill inte att hon ska känna sig "bortglömd". Det blir ju lättare och lättare ju mer självständig Elias kommer att bli, men det är ett bra tag kvar innan det sker. När både jag och Patrik är hemma så är det inga problem alls! Då tar vi ett barn var när det behövs, men är man själv så är det inte lika lätt.

Nu har Elias slocknat igen så nu ska jag passa på att slumra till en sista gång innan det är dags för frukost!


Bilden då?

Hade problem att lägga upp förra inlägget så bilden följde inte med. Här kommer den:


Läkarbesök

Igår var jag inne på specialistmödravården på Danderyds Sjukhus. Hade fått en tid hos överläkaren som godkände mitt snitt för vidare ställningstagande till mina komplikationer. Det bestämdes att jag ska opereras på nytt till hösten, en större operation än sist. Känns lite småläskigt, men jag vill ju inte gå runt och ha det såhär. Enligt honom är det svårt att bli 100 % bra igen, men det kommer iallafall bli bättre. Det kan jag leva med. Det var skönt att höra att man faktiskt inte gått runt och inbillat sig att man har ont, utan att det fanns en orsak till det hela. Ärrvävnad är det som han ska operera bort, om ni undrar. En sak är säker, jag kommer aldrig föda barn "naturligt" igen! Är så ledsen över att det blev såhär..för själva förlossningen i sig var ju inga problem. Det var ju vårdpersonalens fel :/ Jaja, det är bara att tänka positivt! Har en välmående flicka här hemma som jag älskar över allt annat (och Elias såklart) ❤

Såg en rolig bild på facebook som jag måste lägga upp här. Fast jag tänker komma i bikinin igen ;)


Bvc besöket

Bvc besöket igår gick bra. Elias har vuxit som en tok! 67 cm lång och väger 7990 gram. Herregud! Han ligger 1 kurva över både vikt- och längdmässigt, så han växer precis som han ska.

Det tråkiga var att vi anar att han är allergisk mot mjölkprotein. Han har haft utslag i över en månad nu som vi först trodde var förknippad med hans förkylning, men de vill inte ge med sig. Ska tillbaka dit om 2 veckor för att träffa en läkare som får titta på honom och ta vidare ställning till om han ska få göra ett pricktest. Pricktestet kommer att med 100 % svara på om han har en allergi eller inte. Vi fick med oss ersättning som är fri från mjölkprotein. Elias tycker inte att det smakar särskilt gott, men förhoppningsvis vänjer han sig. Får se om det blir bättre nu.


3:e januari

God morgon på er. Inatt har jag haft en underbar sambo som varit uppe med Elias när han vaknat. Fick väl 6 timmar sammanlagt, dock inte sammanhängande, men ändå! Nu har vi ätit frukost och fixat i ordning oss. Tog en långpromenad också, 1,2 mil sammanlagt. Riktig hurtbulle man blivit. Nu ska jag och Elias dra oss in mot stan för ett besök på bvc. Var ju jättelänge sedan vi var där. Ska bli kul att se hur mycket han har vuxit. Sen ska jag skynda mig hem för att se på semifinalen i JVM. Heja Sverige!


RSS 2.0