Söndag

Dagens träningspass är avklarad. Plankan 3min x 1 samt sidoplankan 1min x 3. Avslutade med 45 min zumba.

Nu har vi precis fått i oss lite lunch. Lyxade till det med våfflor idag. Gott! Vi ska alldeles strax bege oss ut till lekplatsen så Madde får springa av sig. Elias tar samtidigt sin eftermiddagsnap i vagnen. Det blir perfekt!




Påskafton

Har haft en trevlig påskafton. Somnade tidigt igår så imorse vaknade jag upp utvilad. Tog en långpromenad på förmiddagen och efter det kom pappa och Mette förbi för att lämna lite påskägg. På eftermiddagen åt vi påsklunch hemma hos Patriks föräldrar. Erika, Gianca och barnen var också där :) Tycker det är så trevligt när vi ses. Ska bli jättekul med Spanienresan i sommar eftersom nästan alla ska med!

Elias har sovit lite sisådär under dagen så jag fasar lite för natten. Håller tummarna för att det går bra trots allt.


Skärtorsdag

Idag har vi haft en mysdag med Frida. Ätit lunch, fikat och varit ute på promenad i det underbara vädret. Nu väntar vi på att pappan i huset ska komma hem från jobbet så jag kan sätta igång med maten.

Måste berätta att Elias fått sin andra tand nu. Här går det undan! Precis bredvid den första. Den är inte helt ute än, men den har spruckit igenom iallafall.

Får se hur mycket jag skriver här under påskhelgen. Annars önskar jag er en trevlig påsk! I år kommer det en liten påskhare hit och lämnar av ett påskägg till Madde. Första påskägget som faktiskt kommer innehålla godis. Tidigare år har hon fått frukt istället, men i år är hon så medveten om vad godis är för något så då ska hon givetvis få lite grann!


27:e mars

Idag blir den här lille killen 7 månader! Kan inte fatta hur snabbt tiden går. Snart är det dags att fira hans 1 årsdag.

Utvecklingsmässigt har han nu lärt sig att åla sig på magen. Gärna bakåt, precis som Madeleine gjorde ibörjan. Ibland blir han riktigt sur på att ligga på mage och det brukar sluta med att han vänder på sig och hamnar på rygg istället. Det uppskattas mer :) Så stor han börjar bli, min (lilla) plutt!


Madeleine <3

Min söta lilla fotomodell!


Morgonstund

Dagen började så himla bra. Ställde mig på vågen och upptäckte att jag nu nått min målvikt! Tänk vad förändrad kost och motion kan göra. Styrketräning är väl det enda som jag tycker ha saknats. Har försökt så gott det går här hemma, men det känns ju alltid lättare att gå till ett gym. Har hakat på en utmaning på instagram. Har följt "Noscarlett"s blogg i många år och nu har hon en utmaning på hennes instagram att vi ska göra plankan varje dag i 12 veckors tid. Kan bli kul ;)

Ska även till Bea idag för att fixa håret. Finns det något bättre än att gå till frisören och bli ompysslad? Love it!

Så skiner solen idag, hur härligt är inte det? Nu ska jag mysa med mina barn innan det är dags att åka till förskolan.


Dagens shopping

Det blev en hel del kläder idag. Var väldigt besviken på h&m. De har jättefina tjejkläder, vart helt till mig när jag gick över till Madeleines avdelning. Däremot så var pojkavdelningen på babysidan väldigt tråkig. Köpte bara baskläder. Kortärmade bodysar och ett par shorts. Hittade iallafall lite mer kläder på både lindex och kappahl. Letade efter shorts i bomull, men det var inte lätt att hitta. Kanske dyker upp nu under våren? Förstår inte varför det ska vara så mycket jeans på babysidan?? Det är ju inte speciellt skönt. Bomull är ju bättre för deras hud och framförallt skönare. Kläddesigner med inriktning på barnkläder borde bli mitt nya jobb! ;)

Ja, Madeleine fick sig en klänning :) Hon fick även ett par byxor, men de syns inte på bild.


Shopping

Idag är det shopping som står på schemat! Ska handlas kläder till Elias. Är framförallt ute efter sommarkläder till honom. Madeleine kommer faktiskt i det mesta från förra året. Hon växer ju inte i samma takt som Elias, tack och lov! Jag brukar alltid köpa en storlek större när jag handlar till barnen så det är väl därför sommarkläderna fortfarande passar på henne. Fast känner jag mig själv rätt så lär jag nog köpa en och annan klänning till henne. Det är ju ett helt annat sortiment när det kommer till tjejkläder. Förstår inte varför, fast jag tycker ändå att pojkavdelningen verkar ha blivit bättre de senaste åren :)

Nu måste vi dra till förskolan. Ska ut på en promenad med Mikaela och hennes lilla Josefine innan shoppingen.


Helgen

Hade en lång dag igår. Elias väckte mig kl 06:15. Tack för den! ;) Var först på födelsedagsfirande hos pappa och Mette och efter det åkte jag och Elias till Vallentuna. Vi var ett gäng tjejer som skulle överraska vår kollega Sissi som ska få barn nu ibörjan av april. Det var så kul att se hur förvånad hon blev när vi hoppade fram från vardagsrummet. Kom och tänka på min egen babyshower och hur mina vänner och systrar överraskade mig. Man blir så glad att folk faktiskt lägger ner tid på en sådan sak. Det får en att känna sig speciell, helt klart!

Till kvällen var vi bortbjudna på middag. Stannade bara ett kort tag, sen åkte vi hem och hade en myskväll. Veckan har känts så hysterisk så det behövdes verkligen lite lugn och ro.

Fick lite sovmorgon imorse eftersom jag jobbar ikväll. Ska leka lite med barnen nu innan det är dags att åka till jobbet.

Just det, har glömt att berätta att Elias fått sin första tand nu! Nedre käken. Trodde att första tanden skulle vara i övre käken eftersom den syntes väldigt tidigt, men så blev det inte.


Äntligen fredag!

Har mig en lugn fredagskväll, bara jag och godisskålen. Patrik är på kick off med jobbet ikväll. Barnen sover sen drygt två timmar tillbaka. Jag har precis sett klart på filen "A walk to remember". En typisk tjejfilm som jag såg för flera år sedan. Kom och tänka på den i veckan och bestämde mig gör att det skulle bli fredagsfilmen. Nu sitter jag med en klump i magen så jag vet inte om just den filmen var den bästa att se ikväll. Klumpen beror väl på en del andra saker också, men handlingen i filmen är ju ganska sorglig. Drar upp många gamla minnen..

Vet inte riktigt vad det är med mig idag, men känner mig nedstämd. Fick mig en liten ångestattack igår. De kommer väldigt sällan nuförtiden, men det är jobbigt när de väl infaller.Tur att de går över snabbt, men det brukar ta någon dag innan det släpper helt. Orkar inte gå in på det mer, men det handlar om min mamma.

Nu ska jag förbereda lite saker inför morgondagen. Fullspäckat schema är det. Får se om jag tittar in här. Kommer iallafall uppdatera på instagram om morgondagens planer :)


Hinner inte

 
 
Jag känner att jag inte riktigt hinner med att skriva här. Har så mycket att berätta, men knappt någon lugn stund att sitta ner och skriva om det. Händer så mycket i vår vardag. Får se om det kanske lugnar ner sig snart.
Madeleine har gjort ett riktigt kliv i språkutvecklingen. Herregud, det är ju som att man sitter och pratar men en vuxen emellanåt. Nej skämtosido, men hon är lite lillgammal allt. Idag sa jag till henne att vi ska till tandläkaren imorgon-3 årskontrollen. Förklarade vad vi skulle göra där och vem hon skulle få träffa. Sen avslutade jag med att upprepa det jag precis sagt, då svarar hon med en bestämd röst - "Men mamma, jag förstår . Jag förstår det!"  Kunde inte hålla mig för skratt! Det lät ju såå gulligt! Då säger hon -"Nää mamma, sluta skratta!" Min älskade tjej!
 
Som sagt, imorgon ska vi till tandläkaren med Madeleine. Får väl se hur det går. Blir överraskad om hon faktiskt kommer att gapa. Hon gör ju lite som hon vill och tycker inte alltid om att göra saker på beställning. Speciellt inte av folk hon inte känner, men vi får se! Kanske går jättebra! Efter det ska Malin och hennes killar Sebastian och Simon komma hit för en playdate. Ska bli jättekul. Nej, nu måste jag se till att göra mig i ordning för sängen. Återkommer förhoppningsvis imorgonkväll.
 
 
 
 

Barnbloppis

Idag har jag tagit en promenad till centrum. Köpte en uv-dräkt till Elias som han ska ha i sommar. Hade en rabattkupong som behövdes utnyttjas. Köpte en jättefin tröja till mig på Kappahl. Ibland måste man få unna sig något.

Annars har jag mest sorterat bland Madeleines gamla kläder. De ska ha en barnbloppis i margretelundsskolan på söndag mellan 10-13. Då tänkte jag göra mig av med lite av hennes kläder som hon ändå vuxit ur. Sjukt mycket var det att sortera. Allt från att hon var bebis och fram tills nu. Har inte krävt några stora summor direkt, väldigt billigt har jag lagt ut dem för. Tänkte passa på att hitta lite kläder till Elias också, han växer ju som en tok. Vore perfekt om det fanns lite bodys och byxor i hans storlek som någon annan säljer. Vi får se helt enkelt!


Utan bil

Söndagen började lite kaotisk då det visade sig att min bil gått sönder. Bilen som faktiskt aldrig har svikit mig så länge jag har ägt den, vilket är 5 år. Patrik har varit nogrann ned service på bilen och visst har det bytts ut mycket på den, men den har aldrig vägrat att starta. Självklart skulle jag in till jobbet just den dagen så jag var i ganska stort behov av en bil. Kollade upp hur lång tid det skulle ta att åka kommunalt, men bussar och tåg går ju inte lika ofta på helger så jag hade blivit 45 minuter sen. Ringde till pappa och Mette och frågade om jag fick låna en av deras bilar, vilket jag fick. Tack än en gång! Så skönt att det löste sig. Beroende av bil, jo tack ;) Iallafall kvällstid på en helgdag. Jobbpasset gick bra. Var kul att träffa gamla kollegorna igen!

Idag har jag varit väldigt hurtig. Har gått drygt 1,5 mil. Herregud vad det värker i mina fötter. Det var jag och Linnea som begav oss ut på en riktig långpromenad. Vädret var väl inte kanon, men det ignorerade vi. Nu ska vi natta barnen och sen koppla av lite innan det är dags att sova.


Spontanköp

Nu checkar denna mamma ut för idag och hoppas på en bättre dag imorgon!

Spontanköpte ett par nya skor ikväll när jag var och handlade på coop. Converseskor i färgen beige. Som jag har letat efter just den färgen! It was meant to be ;) 399 kr är inte fy skam med tanke på att de kostar 799 kr i originalpris om jag inte minns helt fel.




Regression

Det förekommer lite regression hos Madeleine till och från. Vi antar att det är lite svartsjuka som ligger bakom detta. Madeleine vill väldigt gärna sitta i någons knä när hon ser att Elias gör det. Helt plötsligt så är hon inte kapabel till att ta av sig sin tröja när hon ska bada. Hon vill ha hjälp att ta på sig ytterkläder trots att hon vet precis hur man gör. Jag och Patrik tror som sagt att det är uppmärksamhet det handlar om och detta är nog vanligt hos de barn som får småsyskon. Iallafall i hennes ålder, annars uttrycks det säkerligen på ett annat sätt. Ska jag vara ärlig så trodde jag nog att hon skulle reagera värre när Elias kom. Jag vet ju själv hur elak jag var mot min lillasyster Frida. Visserligen skiljde det bara 1,5 år mellan oss så jag var betydligt yngre än vad Madde var när hon blev storasyster.

Antar att detta är en övergångsperiod, samtidigt som vi säkert ha andra situationer att "se fram emot" hehe. Nu har hon bara uttryckt hennes svartsjuka mot oss och varit jättesnäll mot Elias, men det kan ju förändras. Det jag och Patrik försöker vara nogranna med är att ge henne den uppmärksamhet hon vill ha, prata mycket om hennes roll som storasyster och även skillnaden på henne och Elias. Att ex. Elias är en liten bebis, han kan inte kissa på pottan- därför har han blöja. Men Madde är ju en stor tjej, en jätteduktig tjej som kissar på toaletten. Ja ni förstår säkert vart jag vill komma. Det är viktigt att berömma de saker hon kan, eftersom hon ser att Elias får så mycket hjälp av oss och därmed uppmärksamhet. Det är mycket man ska tänka på, men det känns som om jag och Patrik gör ett bra jobb. Vi försöker iallafall!


Stora killen

Elias hatar att använda haklapp. Varje gång han ska äta så slutar det med att han tar loss haklappen och kastar iväg den. Fattar inte hur han lyckas? Spelar ingen roll om det är en mjuk eller hård haklapp. Stora killen tycker att han fixar det där med mat alldeles på egen hand. Vem behöver en haklapp, menar han på? Jag är villig att motsäga mig i det ;)


Mysdag

Fredag är här och jag kunde inte vara lyckligare! Den här veckan har varit ganska tuff. Patriks nya jobb har krävt ganska mycket från honom, men det blir säkert bättre när han kommer in i det. Ett nytt jobb är ju alltid en omställning! Nu ska det iallafall bli skönt med lite helg.

Idag är det planeringsdag på Madeleines förskola så vi ska roa oss här hemma. Köpte en pysselbok på ica igår, Pippi långstrump-tema. Den lär nog vara populär nu när hon vaknar. Vi ska försöka ta oss ner till favoriten också. Måste köpa baguetter till middagen. Funderar på att ta bussen eftersom Madde älskar att åka buss. Blir en liten "utflykt" under dagen ;) Sen kommer pappa och Mette hit för att fika så vi kommer nog baka något också. Lutar åt kolakakor..mmm.

Nu hör jag någon som tassar ute i hallen. Dags för frukost!


Torsdag

Idag har barnen varit små änglar. Madeleine har varit så duktig när jag har lämnat och hämtat på förskolan. Vi har sjungit sånger här hemma, lagt pussel och haft det mysigt. Elias har varit en glad prick från att han vaknade tills det var läggdags igen. Mycket "Dada" nu och höga, gälla ljud. Han älskar sin gåstol. Han rundar köket, vardagsrummet och hallen hela tiden. Har t.o.m lärt sig att svänga :) Ser så sött ut när jag står i köket och en liten kille tittar fram från ena dörröppningen. Ger ifrån sig världens leende och trampar sedan vidare.

Åkte till ica för att shoppa lite inför helgen. Väldigt skönt att handla kvällstid. Inte den här vanliga stressen som jag upplever att det är på dagtid. Sen kan det ju ha att göra med att jag åkte själv, hade alltså inga barn med mig. Det underlättar ju alltid, även om Elias knappast är jobbig att ha med i affären. Det är sällan han säger så mycket, däremot tar han upp mycket plats i vagnen. Längtar lite tills han är stadig nog att sitta själv i vagnen, men än så länge känns det lite väl tidigt med det.

Nu ska jag umgås lite med min man innan det är dags att sova.


Onsdagskväll

Barnen sover sen en timme tillbaka. Det var mycket röj och ovanligt gnälliga barn. Perfekt eftersom Patrik var iväg på hockey så det var bara jag här hemma. Nu är de iallafall nyduschade och nerbäddade i sängen. Jag har försökt städa lite såhär på kvällskvisten. Sortera tvätten som kan vara det tråkigaste som finns. Gör hellre rent på toaletten. Efter det var det dags att fixa disken och förbereda maten inför morgondagen. Hann även med att slå in Lottas paket som jag köpte häromdagen. Vi ska ses imorgon och tänkte att hon skulle få sin födelsedagspresent lite i förtid, egentligen fyller hon först på lördag.

Nu ska jag fortsätta att titta på Greys Anatomy och njuta av lugnet :)


Besöket i stan

Vet inte om jag vågar kommentera detta, med risk för att resten av nätterna kommer bli jättejobbiga..men jag har haft en underbar natt! Elias har hör och häpna sovit en hel natt inatt. Hallelujah! Vaknade av mig själv strax efter kl 4 och var pigg?! Tog ett tag för mig att somna om, men tillslut gick det.

Igår var vi på 6 månaderskontroll. Läkaren Thomas var väldigt imponerad att Elias kunde sitta själv! Han sa att Elias påminde snarare om en 8 månaders bebis. Det var ju smickrande att höra :) Längdmässigt tycks han ha stannat upp lite. Hade bara vuxit en cm sen sist. Nu är han alltså 70 cm lång och väger 9340 gram. Viktkurvan ser densamma ut, min stora goa kille!

Efter kontrollen gick vi till stureplan och mötte upp Lee och hennes söta son Jack. Vi tog en lunch på ett ställe i närheten. Killarna var såå söta! De skiljer ju bara några dagar mellan dem och det märktes verkligen att de är lika gamla. Så roade av varandra! Jag och Lee satt och pratade i nästan två timmar, helt plötsligt insåg vi att det var dags att börja röra på oss. Tiden går fort när man har roligt! Lee och Jack skulle också iväg på 6 månaderskontroll. Jag och Elias skulle hem för att hämta Madeleine från förskolan. Det var så kul att träffa någon som man har mycket gemensamt med! Framförallt kul att lära känna varandra bättre! :)

Idag ska jag på utvecklingssamtal på Madeleines förskola. Ska bli kul att höra hur hon sköter sig om dagarna. Efter det tar jag en promenad och sen blir det lite magövningar här hemma. Ska först känna efter lite och se om träningsvärken är kvar från igår ;)




Träning

Idag har jag haft mig en riktigt tränardag. Körde lite övningar från Olga Rönnbergs bok, hann med det kortaste zumbapasset (20 min) och därefter gick jag och Elias ut på en långpromenad. Han skulle sova sitt eftermiddagspass så då passade det rätt bra med en promenad på 7,5 km :) Är väldigt glad då jag även klarade av 1 min * 3 med sidoplankan! Vanliga plankan har jag kört 1 min * 3 sen flera veckor tillbaka, men sidoplankan är en ganska ny övning för mig så idag vågade jag mig på 1 min (Började på 45 sekunder). Gick förvånansvärt bra!

Nu ska vi alldeles strax sätta igång med nattningen här hemma. Imorgon bär det av till bvc för 6 månaderskontrollen. Efter det ska vi träffa Lee och hennes lille Jack! Ska bli jättetrevligt!


Ny bil

Bilen är nu beställd! En splitterny V60 valde vi. Fick välja mellan en röd, vit eller svart bil och jag har haft en förkärlek till vita bilar så vit fick det bli! Får se hur lång tid det tar att få den, men jag tror man får räkna med 2-3 månader. Den som väntar på något gott..väntar aldrig för länge :)


Söndag

Söndagen började med en härlig långpromenad. Tog med mig Elias som sov sitt förmiddagspass i vagnen medan Madde var hemma med Patrik. Passade på att gå förbi favvan för att köpa avokado. De har haft extrapris på det hela veckan, 3 st för 10 kr. Hur bra som helst eftersom en normalt kostar 10 kr. Älskar verkligen avokado! Speciellt med lite örtsalt på. Sen innehåller den ju bra fetter också vilket blir ett bra komplement till maten.

Åkte förbi min pappa en snabbis och hälsade på medan Patrik spelade innebandy. Nu är Patrik iväg och hämtar upp en takbox som vi köpt! Fick den för ett kanonbra pris. Perfekt att ha inför Spanienresan! Nu fattas bara bilen, men det ska vi fixa under veckan :)

Nu bär det strax av till svärföräldrarna. Äta lite middag och umgås.


Matvanor

Idag vaknade vi vid 07:30. Eller Elias vaknade då och bestämde sig för att sjunga en trudelutt så mamman i huset också skulle vakna. Det funkade. Vi har haft en halvbra natt inatt. Försöker få honom att sova hela nätter, men det går inte särskilt bra. Visst, han väcker mig bara en gång kring 01-02. Vill ha en flaska ersättning och sen somnar han snällt om och sover fram till 07. En helt ok natt enligt många. Jag försöker mata på honom mycket till natten, men det hjälper inte. Mina barn har ju en tendens till att äta mängder med mat. Det här med att de ska äta/dricka så mycket att det finns lite kvar i flaskan eller skålen, det fungerar inte på mina barn. De äter allt och då menar jag allt. Jag skulle nog kunna ge Elias 4 portioner gröt utan problem och han skulle inte lämna något kvar i skålen. Det enda som förmodligen skulle ske är att han får ont i magen.

Som ni kanske förstår så blir det svårt att veta hur mycket han ska få i sig för att känna sig nöjd. Inte för lite och inte för mycket ( så han får magont). Det är bara att fortsätta trixa med maten helt enkelt. Inatt försökte jag vara envis, buffa och använda nappen men det gick inte hem. Efter 1,5 timme (klockan 03:30) så gav jag upp. Han fick sin flaska och somnade snällt om. Då var han tydligen hungrig, trots att han åt bra under dagen och fick 2 portioner gröt + en flaska ersättning inför kvällen :/ Som sagt, mina barn kan helt klart äta! Haha. Tur är väl det, vill bara att han ska vara nöjd nattetid också, men det kommer säkert så småningom.


Gårdagens biobesök

Hade en jättemysig eftermiddag med systrarna och Mette. Vi åt på Melanders innan bion. Blev fish and chips för min del. Var verkligen jättegott! Filmen vi såg var "Du gör mig galen" med Bradley Cooper och Jennifer Lawrence. Filmen var såå bra! En av de bästa filmer jag sett på riktigt länge. Se den!

Idag ska jag ut på promenad med Malin efter att jag lämnat Madeleine på förskolan. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda.


Tisdag

Idag har jag och Elias varit ute på promenad med Linnea och hennes lilla Enya. Elias är knappt 3 månader äldre än Enya. Efter promenaden åkte vi för att plocka upp Madeleine på förskolan. Sen har dagen bara flytit på.

Imorgon ska vi åka in till täby för att hämta Elias pass. Tog ju knappt en dag innan jag fick ett sms om att det var klart för hämtning. Snabba bud. Efter det ska jag äntligen träna! Har varit förkyld i nästan en vecka, men nu så blir det nog lite zumba imorgon. Till middagstid sticker jag iväg med Mette och systrarna på bio. Trevligt trevligt!

Nu sover båda barnen så nu ska det slappas lite framför tv:n.


Dopet

Har haft en lång helg. I lördags döptes Elias i Östra Ryds kyrka. Han var så duktig vår lille kille. Riktig charmör i kyrkan och höll sig vaken genom hela mottagningen också. Hans gudmödrar/faddrar blev Elias underbara faster Erika och hans underbara moster Mimmi. Hela dagen var så otroligt lyckad. Känner mig så stolt över vår son och så tacksam för all hjälp som vi fått av framförallt pappa och Mette. De erbjöd sig att ha mottagningen hemma hos sig och de hjälpte även till med maten. Bjöds på smörgåstårta och vanlig dessert tårta.

Tack så jättemycket för de fina dop presenterna och för all hjälp vi fick under dagen. Framförallt tack till alla som kom och deltog under denna fina dag <3

Det enda som jag inte förstår är folk som inte kan höra av sig till de som faktiskt är ansvariga (jag och Patrik i detta fall) om man nu väljer/inte kan komma helt plötsligt. Det var flera personer från olika familjer som i sista sekund inte dök upp och detta var inget som varken jag eller Patrik fått någon information om. Utan det fick vi höra genom andra i sällskapet. Jag har ändå lagt ner tid och energi på att fixa fina injudningar där all information står och då förväntar jag mig att det är till mig eller Patrik man hör av sig till, men så tänker tydligen inte alla. Mycket märkligt enligt mig. Då behöver jag inte bemöda mig i att skicka inbjudningskort nästa gång? Jaja, så kan det vara ibland. Hursomhelst så var det en perfekt dag!


RSS 2.0