11 månader

God morgon på er. Jag och Madeleine har tagit oss till stranden såhär på förmiddagen. Elias är med mina morföräldrar. Han sover ju två timmar nu på förmiddagen så då passar vi på att göra något kul bara hon och jag.

Idag fyller Elias 11 månader. Han själv firade det igår genom att lära sig gå helt på egen hand. Duktig kille!

Mormor och morfar gav mig en peng till att köpa något till Elias 1 årsdag. Det här var det som jag hittade.


Semester del 2

Imorse åkte jag och barnen till min mormor och morfar i Katrineholm. Man har ju blivit lite smått skadad sen bilresan till Spanien så två timmar i bilen känns inte speciellt jobbigt! Resan gick iallafall utmärkt. Var knappt några bilar i Stockholm så det rullade på väldigt bra. Patrik stannar hemma för att måla om i vårt vardagsrum. Han har precis blivit klar med Elias rum, bara en fondtapet kvar. Kommer bli så fint! Tror Elias kommer att trivas riktigt bra i hans nya rum. Han är mer än redo för att sova ensam. Stora killen sover ju numera så bra nattetid. Att natta honom brukar inte heller vara några problem. Det tackar vi för.

Nu ska jag ta mig en sväng i centrum. Kika på lite kläder och annat skoj.

Söta Madeleine fick en fin ansiktsmålning när vi var i Spanien. Hon valde fjäril precis som tjejkusinerna.


Mysmiddag

Igår var hela familjen ute på värmdö för att hälsa på Linda och hennes kille Per. Eva och Alexander var också där så vi sex åt god middag och uppdaterade oss om vad som hänt sen sist vi sågs. Jättetrevligt var det! Linda och Per bor verkligen jättefint! Vilken utsikt säger jag bara. Tänk att ha landställe där.

Idag ska jag och barnen träffa Mikaela och co. Tar oss nog till domarudden då vi för en gångs skull har fint väder!

Här kommer en bild på Evas och Alexanders goda efterrätt. Nom nom :)


<3

Sötaste tjejen!


Shopping

Idag har jag, Frida och barnen varit en sväng i Kista Centrum. Letade efter en klänning till det kommande bröllopet vi ska på. Hittade exakt en sådan klänning som jag föreställt mig! Tyvärr i helt fel storlek. Large är en aning för stort på mig. Expediten var snäll och försökte ringa runt till de andra kedjorna i stockholmsområdet, men det visade sig att de var de enda som sålde detta märke. Det slutade med att jag gick in på Nelly.com och beställde en likadan klänning fast i mindre storlek. Så glad att det gick att få tag i den ändå. Hade aldrig kunnat släppa det annars. Nu ska jag bara hitta ett par skor, en special-bh och en beige kavaj :)

Hittade en jättefin kjol på New Yorker som jag blev helt förälskad i (Se bild nedan). Nu när jag gått ner de kilon som jag ville bli av med så är det helt plötsligt kul att gå och prova en massa kläder ;)


Bröllopstankar

Sådärja, nu har båda barnen somnat. Jag har lagt mig ner i soffan och slappar lite. Har satt igång spotify och lyssnar på albumet "Minnen" som jag skapade för länge sedan. Jag har så lätt att relatera saker och ting till musik, speciellt om jag mår dåligt. Hur många låtar tycker man inte stämmer in på en själv då? Typ alla. Nu mår jag inte dåligt, utan lyssnar främst på de låtar som bringat positiva minnen. Just i denna stund spelas en Marc Anthony låt. Väldigt otippat eftersom han knappast tillhör någon artist jag normalt lyssnar/har lyssnat på, men Patrik spelade upp den för mig för 8 år sedan och sa att det skulle bli vår bröllopssång en vacker dag.

Denna vackra dag har nu bokats. Vi har äntligen valt ut kyrka och datum för vårt bröllop! Nästa sommar blir vi man och hustru. Längtar så mycket, men det är mycket planering som ska påbörjas. Igår satt vi uppe till 1 på natten och pratade om hur vi ska lägga upp allt. Imorgon när barnen somnat ska vi sitta i lugn och ro och skriva ner vår budget så vi kan gå vidare med hur många gäster vi kan bjuda osv.

En sak som Patrik berättade för mig igår gjorde att jag faktiskt fick en liten tår i ögat tillföljd av att jag blev sjukt nyfiken! Han har redan skrivit ner löftena som han ska läsa upp i kyrkan. What? Redan? Hjälp! Detta gjorde han tydligen för drygt ett år sedan. Min första fråga var om det var hämtat ur en låt? Haha. Det var det inte. Hans egna ord enligt han själv. Gulliga killen! <3



Duktiga killen

Fy vad jag tycker att vädret varit tråkigt sen vi kom hem från Spanien. Det går givetvis inte att begära att det ska vara lika varmt som därnere, men kom igen, det behöver ju inte kännas som höst i mitten av juli!? Nu får det allt ta och bli lite varmare och framförallt mer stabilt väder!

Måste berätta att Elias tog 8 steg alldeles själv idag! Jag och Patrik blev hyfsat förvånade eftersom han såg så stabil ut. Hade säkert kunnat gå bra mycket mer! Elias såg så lycklig ut, precis som att han kom på nu hur man gör :)


Födelsedagsfirande

Har haft en jättemysig eftermiddag hos svärföräldrarna. Firade svärmor och Gianca som båda fyllt år i veckan. Madeleine röjde med kusinerna och Elias klättrade på allt han såg. Kom precis hem därifrån med två trötta barn. Har lagt dem nu inför kvällen. Patrik och jag ska äta lite kvällsgott nu i form av toastskagen och sen se på en film. Myskväll bara han och jag.

Igår var jag ute med några tjejkompisar på The Public. Bestämdes lite i sista sekund för min del, men är glad att jag hängde med. Lärde känna lite nytt folk, vilket alltid är trevligt. Tycker det är så kul att träffa öppna, glada och lättsamma personer! En trevlig, men lugn kväll blev det. Helt i min stil :)




Angående förra inlägget

En liten fotnot angående förra inlägget.. idag har Elias även lärt sig att ställa sig upp utan stöd från något. Han går från sittandes, till att sätta sig på huk och sen reser han sig upp därifrån utan att ta stöd från något. Är riktigt imponerad att denna bastanta unge klarar det, haha. Ni ska se hans söta lår efter Spanienresan! Lillen svettades ju så mycket pga värmen och det han drack bäst utav var vällingen. Min söta heffaklump <3



18:e juli

God morgon på er! Elias vaknade strax efter 7 i morse. Har precis fått i oss lite frukost. Nu ska jag fortsätta med det eviga tvättandet och sen åka ner till centrum en snabbis. Lite ärenden att utföra.

Elias har det hänt mycket med på bara några veckor. Han tog sina första små steg i Spanien. Numera tar han 2-3 steg flera gånger/dag. Han är jätteduktig! Gåvagnen är favvoleksaken just nu. Han har sin 7:e tand som precis gjort entré. Vi märker att han börjar mer och mer snappa upp ord. Det låter väldigt ofta som att han säger vissa saker, exemprlvis pappa, titta, hej, nej osv. Det märks verkligen att han börjar närma sig 1 år. Han utvecklas i samma takt som Madeleine gjorde. Båda tog sina första steg när de var 10 månader exempelvis. När Madde var 11 månader gick hon hyfsat stadigt, kunde nog ta ca 8-10 steg. När hon var 11,5 månad gick hon helt själv. Får se om han följer syrran ;)


Hola!

Nu är vi hemma igen från vår underbara semester! Har haft det jättebra. Fint väder så gott som alla dagar och inte mer än 50 meter till stranden. Madeleine och Elias har trivts så otroligt bra. Båda älskar tydligen havet. Madeleine var helt lyrisk över att kunna leka med sina kusiner varje dag i 3 veckors tid. Kul att semestra med Patriks familj, det tråkiga var att vi bodde ganska litet för att kunna umgås allihopa. Det gick givetvis att klämma ihop oss i en av de större lägenheterna, men trångt blev det. Hade varit guld värt att ha ett riktigt stort allrum eller liknande. Annars var det hur trevligt som helst!

Att bila tilll Spanien var inte så farligt som vi trodde. Både jag och Patrik hade förväntat oss att det skulle vara jobbigare än vad det egentligen var. Madeleine skötte sig exemplariskt! Elias var lite mer missnöjd, vilket är förståeligt. Han började gnälla ungefär var 3:e timme. Då var det oftast tid att stanna hur som helst. Antingen tanka, äta eller en kisspaus. På vägen hem körde vi väldigt långt, (hemlängtan?) 230 mil rättare sagt. När vi passerat Frankrike och var på väg in i Tyskland tog vi beslutet att köra upp till Danmark då vi fortfarande kände oss pigga. Barnen hade inte klagat något alls och skulle ändå somna inom 3-4 timmar. Vi hörde av oss till hotellet i Tyskland som vi skulle bo på för avbokning, sen körde vi till Danmark. Såhär i efterhand var det jäkligt tufft, tur att vi kunde byta av varandra med körningen. Får se hur vi gör nästa gång vi ska ner till Spanien.

Den stora anledningen till att vi valde att bila var för att vi skulle kunna ha med oss vår AC. Tack gode gud för den apparaten. Vi hade inte klarat dessa 3 veckor utan den. Sen behövde vi ha med oss en resesäng till Elias, hans vagn, matstol etc. Det blev helt enkelt en massa packning. Sen hade vi behövt hyra en bil i Barcelona om vi hade flygit och det är inte alltid helt lätt trots att man bokat i förväg. Det har vi lärt oss sen tidigare. Så ja, vissa av er kanske undrar hur vi kunde bila genom Europa med 2 småbarn? Samtidigt är det två olika stressmoment. Med bil kan man stanna och låta barnen leka av sig om det skulle behövas. Med flyg är man ganska mycket fast där man är. Och all denna packning! Hade inte varit speciellt kul att flyga med den packningen kan jag säga.

Här får ni lite bilder från vår resa!

https://cdn1.cdnme.se/2664834/6-3/pic_51e6a04b9606ee2aafe05fd2.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/2664834/6-3/pic_51e6a0709606ee2a10c15d14.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/2664834/6-3/pic_51e6a0999606ee2a3278825a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/2664834/6-3/pic_51e6a0a6ddf2b36182612c54.jpg" class="image">


RSS 2.0