Snart så..

Nu är det endast en arbetsdag kvar sen har jag semester!!!! Förstår ni hur härligt det är? Har inte haft betald semester under min vuxna tid. Har antingen jobbat extra eller pluggat så betald semester har aldrig varit aktuellt, men nu så! Efter mina fyra veckors semester går jag in på min havandeskapspenning, vilket betyder att jag är ledig hela sommaren! Hur underbart är inte det? Ska njuta till fullo, det lovar jag! Nu kan jag börja planera lite för bebis ankomst. Köpa det sista som vi behöver handla. Kan inte påstå att det är så mycket vi behöver. Vi sparade det mesta när Madeleine var en liten bebis. Det jag vet att jag måste införskaffa är en babybjörn bärsele (med ryggplatta), en vagga att ha i vardagsrummet, lite sängkläder och enstaka bebisplagg.

Nu ska jag försöka hitta något bra program att se på, men det är ju torsdag så det finns inte så mycket som faller mig i smaken. Annars blir det nog att lägga sig tidigt idag. Mentalt ladda upp för sista arbetspasset. Måste låta bli kakorna som jag köpt till morgondagen. Kunde inte behärska mig så det slutade med att jag öppnade det ena paketet. Big Mistake, hur ska jag nu kunna låta bli alla kakor? Haha.

Konversation med Madeleine

Jag-"Madde, är det en lillasyster eller lillebror i mammas mage?"
Madde- "Nej, inte lillasyster eller lillebror"
Jag- "Vad vill du att det ska vara då?"
Madde- "Ett äpple!"

Hon är så himla underbar, min lilla dotter!


Gravidbild



Vecka 27



Vecka 27, 1:a graviditeten

Är det bara jag som tycker att jag är större i 1:a graviditeten?


Onsdag

God morgon på er. Madeleine valde att ta lite sovmorgon imorse så vi vaknade ganska precis nu. Har ätit frukost och väntar nu på att Helena och lilla Moa ska komma förbi en sväng.

Måste berätta att den lill* i magen är det verkligen fullt ös på. H*n har nu börjat attackera mina revben! Mindre skönt kan jag tillägga. Det stod ju faktiskt om det i vecka 27-inlägget, att bebisen nu kan börja sparka mot revbenen. Tycker att jag börjat få mer halsbränna än tidigare. Speciellt på kvällarna. Har även kommit in i någon period då jag mår väldigt illa igen..har de senaste tre dagarna knappt kunnat få i mig någon frukost. Har även haft kräkningar vissa dagar. Mindre kul att det tycks ha kommit tillbaka. Hoppas att det ger med sig snart!




Förlovningsdag

Igår firade jag och Patrik vår förlovningsdag. 28/5 2005 står det i våra ringar. 7 år som förlovade (mer eller mindre bör tilläggas). Jobbade dagpass och åkte sedan iväg och handlade lite god middag till kvällen. Hämtade Madeleine på förskolan efter det och fortsatte sedan hem för att förbereda middagen.

Det blev baconinlindad fläskfilé med hemmagjord bea och pommes till det. Så vansinnigt gott!! Tur var det väl att jag inte köpte någon efterrätt för det hade vi aldrig lyckats få i oss. Avslutade sedan kvällen framför tv:n. Vi såg på alcatraz och jag lyckades hålla mig vaken under hela avsnittet, inklusive en film efter det. Helt otroligt! Haha. En väldigt mysig kväll hade vi iallafall.




Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.


Barnet:  Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.



Måndag

Här har det inte hänt mycket på några dagar. Har jobbat en del och sen varit ledig och då njutit av det fina vädret. Hade mig en riktig pissdag igår, rent ut sagt. Skyller mestadels på hormonerna. Idag är iallafall en bättre dag! Har jobbat och är nu ledig i två dagar. Tänkte inte åstadkomma mycket utan bara njuta av ledigheten. Det låter nästan som om det är det enda jag gör- njuter av ledighet. Så är väl inte riktigt fallet. Har ju en trotsig två-åring som emellanåt kör slut på sin mamma.

Hur som helst så ska jag väl uppdatera för er om den nya graviditetsveckan. Har ju gått in i vecka 27. Det kommer i ett separat inlägg.

Sen måste jag bara säga att jag är betydligt mer aktiv på "Instagram" än här. Lägger ut flera bilder dagligen, om ni nu vill ha bättre uppdatering :) Så fixa appen!




Sannan_87


En dag på stranden :) Återkommer imorgon m...

img_3836 (MMS)

En dag på stranden :) Återkommer imorgon med lite ny kraft.


Onsdag

God morgon! Har precis varit och lämnat Madeleine på förskolan. Snart kommer pappa och hämtar mig så ska han, jag och Mimmi på en liten dagsutflykt. Vi ska besöka min morfar som ligger på sjukhus för tillfället. Hoppas även på att mormor är där också. Vore trevligt att få träffa båda två. Efter det ska jag förbi affären för att lägga beställningen på tapeten jag berättade om tidigare. Isåfall får jag den redan i slutet av veckan! Vore ju perfekt.


Den här påminner lite om tapeten jag valt ut till Madeleines rum. Får väl se om jag slår till på det eller ändrar mig i sista sekund. Fanns ju en hel del tapeter att välja på.


Nytt projekt

I helgen satte vi igång med ett projekt här hemma. Operation få-ordning-på-Maddes-nya-rum kallar vi det. Hon ska ju få rummet som tidigare var kontoret. Har flyttat ut alla saker och Patrik började genast riva alla tapeter. Jonas kom även förbi och hjälpte till så nu har de även grundmålat allt. Till helgen blir det bredspackling och målning. Jag har tittat ut en fin tapet som Madeleine ska ha på en av väggarna. Blir en fondvägg. Ska åka förbi affären för att lägga en beställning nu i veckan. Kommer bli så fint!






Patrik var lite snabb med att sätta igång och riva tapeter så jag hann inte ta en före-bild. Såhär ser det iallafall ut nu. Ni får se resultatet när allt är klart!


Måndag

Haft en skön ledig dag. Hunnit med ett besök hos frisören. Slingade håret i vanlig ordning och valde även att klippa mig, blev ett par cm. Min frisör tycker att mitt hår blivit tjockare nu under graviditeten (som om det är möjligt). Har själv tänkt på att det verkar tjockare än tidigare. Jag bad henne iallafall att tunna ut håret nu inför sommaren. Orkar inte ha ett sådant burr under sommartid när det är så varmt.

Efter det blev det ett snabbt besök på ica, sen kom Sofie och hämtade mig så åkte vi till Sara för en fika. Gud vad fint hon bor! Stor tomt och havsutsikt. Hon bor här i åkersberga också, men närmare vattnet. Så lugnt och fridfullt var det att sitta på altanen och bara småsnacka. Skulle inte säga nej till ett hus bredvid :)

Hämtade sedan upp Madeleine från förskolan och for hem och lagade mat. Nu har hon precis somnat. Försökte lägga henne tidigare idag eftersom hon ska upp redan kl 06 imorgon. Jag jobbar nämligen dagpass imorgon. Blir en lång dag för henne, men så kan det vara ibland. Det är ju inte så lång tid kvar tills sommarlovet är här.

Nu ska jag slappa framför tv:n och försöka gå och lägga mig i tid. Sömnen har blivit påverkad senaste tiden i och med alla toalettbesök som man gör varenda natt. Lill*n tycker det är kul att sparka på blåsan. Jag tycker det är mindre kul, hehe.




Vecka 26

Kroppen: Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.


Barnet: Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer.
Barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.



Söndag

Har njutit av det fina vädret idag, mest hängt ute i trädgården hela familjen. Har nästan känts som om det vore sommar. Älskar det! Hoppas att det blir en riktig fin sommar i år. Nu när jag faktiskt är ledig så gottt som hela sommaren.

Till eftermiddagen for vi iväg till haninge. Patrik skulle nämligen få utnyttja sin present som han fick av mig förra året. Köpte en upplevelse till honom som innebar att han skulle få köra en Lamborghini! Det var ju inte riktigt säsong för det i december så han fick gott vänta på den fina presenten fram tills nu. Han verkade väldigt nöjd med det hela.






Utveckling



Gud vad tiden bara rusar iväg. Denna lilla tjej är inte så liten längre. Hon har lärt sig så mycket på så kort tid. Är riktigt stolt över mitt hjärtegull. Så säger väl alla föräldrar om deras barn ;) Hon säger numera 5 ordsmeningar. Som ex: -"Mamma.. jag vill inte ha skorna". Hon är jätteduktig med språket och även det logiska som att lägga pussel osv. Namn är också något hon lätt kommer ihåg. Hon kan alla barnens och personalens namn på förskolan. Det lärde hon sig väldigt tidigt. Det är t.o.m att hon kan barnens namn på andra avdelningar. Ibland när vi är på väg från förskolan och det kommer någon förälder och ska hämta sitt barn på en annan avdelning så säger hon namnet på barnet när föräldern går förbi. Haha, snacka om att föräldern blir förvånad. De brukar bara skratta till och säga ja, jag ska hämta "Caspar". 

 Däremot är hon ganska svår att ha att göra med när det kommer till det sociala. Damen är inte den lättaste att handskas med om man inte känner henne tillräckligt bra, eller att hon känner personen ifråga tillräckligt bra. Hon är definitivt på sin vakt. Samma sak när hon träffar "nya" barn. Det är inte givet att hon kommer att leka med dem i första taget. Hon är absolut inte elak, men hon är hon håller sig lite undan. Jag tror att hon mest är blyg, hoppas på att det går över så småningom. Hon har ju jättelätt att umgås med barn hon redan känner. De är så söta på förskolan när man hämtar och lämnar. Ger varandra kramar och pussar. Riktigt sött!

Samtidigt är det väl bra att vara på sin vakt, men jag upplever att vissa tar illa vid sig när hon inte springer fram och kramar folk som hon kanske inte träffar så ofta. Men det är sådan hon är. Alla barn är ju olika :)

 


Fredag!

Äntligen var det fredag! Familjen har precis kommit hem från en middag hos min pappa. Åt god oxfilé med potatisgratäng. Nu ska jag bara slappa i soffan. Känner på mig att jag kommer däcka inom två timmar. Det är ju faktiskt fredag och jag har varit uppe sen kl 6 imorse. Snart klampar ett gäng killar in här och ska dricka öl. Det är vad det ryktas om. Patrik och co är i farten. Han passar väl på eftersom morgondagen blir lugn, då söndag bjuder på roligheter. Berättar mer om det senare i helgen.

Förresten, tack för era fina kommentarer ang. det inlägget om min mamma och farmor. Kul att läsa :)





Euphoria



Sommaren 2006

8 år har vi i bagaget. Med- och motgångar har vi haft, men det har bara gjort oss starkare. Jag befinner mig i någon kärleksbubbla. Allt känns så himla bra. Känslan av att vara nykär, men ändå inte. Svårt att förklara, men det känns väldigt bra iallafall. Vi har en underbar dotter och en liten bebis påväg. Det känns som om vi har full koll på läget och vad som väntar oss (mer eller mindre). Om ca en vecka firar vi vår förlovningsdag. Funderar på vad vi ska hitta på dagen till ära. På något sätt måste vi fira det på!

Har t.o.m börjat småplanera lite inför ett bröllop. De ligger en bit fram, men det gäller att starta i tid har jag hört ;)


Hälsning från andra sidan

Måste berätta om en sak som hände igår. Vi satt och åt middag, Madeleine pladdrade på som hon brukar göra. Helt plötsligt så säger hon namnet Anne (betoning på e). Jag frågar vad hon sa och hon upprepar då Anne om och om igen. Patrik tittar på mig fundersamt och frågar Madeleine vem Anne är (han vet ju att min mamma hette det). Madeleine svarar -"Mammas mamma". Vi tittar åter igen på varandra med förvånade blickar. Patrik frågar om hon brukar leka med Madde på kvällarna. Madeleine svarar -"Ja" och lägger sedan till namnet Alice. Min bortgångne farmor hette Alice. Lite sjukt är det att hon nämner dessa två namn i samband med varandra. De är ju inga vanliga namn som en 2 åring normalt lär sig om de inte har någon anknytning till namnen. Jag har inte nämnt något av namnen för henne, speciellt inte nyligen. Det kom från ingenstans!

Hur som helst så blir jag lite varm i hjärtat. På något sätt känns det som om mamma och farmor vakar över Madeleine <3




Madeleines idol



Om Madeleine själv får välja.

Ja, lillstumpan är helt insnöad på "Pippi Långstump" som hon så fint uttalar det. Allt från filmer, ritblock till pussel. Favoriten just nu är nog pusslet som hon fick av min mormor och morfar sist vi sågs. -"Mamma, bygga pokess", säger hon. Är imponerad över hur duktig hon är på det också. I själva pusselboken finns det fem olika pussel, 16 bitars. Hon lyckas nästan lägga allt helt själv!

Ska strax förbereda lite lunch, blir våfflor. Sen ska damen sova och jag tänkte kolla på gårdagens avsnitt av Greys Anatomy som jag spelat in. Patrik och jag valde att titta på film igårkväll så då missade jag avsnittet. Är det bara jag som tycker att denna säsong är sjukt tråkigt, likaså Desperate Housewives. DH är nästan värre. Jaja, nog pladdrande från mig. Återkommer!


Onsdag

Har jobbat de senaste två dagarna, därav min frånvaro. Nu är jag ledig imorgon och jobbar bara på fredag också! Funderar på att kanske ta sig in till skansen imorgon om vädret tillåter. Vi har väl egentligen saker att göra här hemma. Städ och allmänt röj, men det är ju inte lika roligt när hela familjen är ledig. Vi får se vad som händer.

Fick mig ett glatt besked när jag öppnade posten idag. Jag har blivit beviljad havandeskapspenning från och med ibörjan av juli! Trodde väl inte att de skulle neka mig det med tanke på mitt jobb, men man vet ju aldrig vilken handläggare man får och hur de resonerar. Skönt att redan nu ha fått svar iallafall. Tog inte mer än fyra veckor för dem att lägga ett beslut. Det gillar jag!

Ska väl sätta igång med maten nu. Vi har Linas matkasse denna vecka och jag måste verkligen säga att både jag och Patrik är väldigt imponerade över maträtterna. Detta är 3:e gången vi får hem mat från dem och det är grymt bra recept de kommer med. Tummen upp!


Vecka 25

 
 

Mamman: Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket. Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva



Bebis
: Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion. De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.



Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig i...

img_8079 (MMS)

Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig idag. Vaknade upp med jordens värk från näsan upp till huvudet. Jippi..bihåleinflammation igen. Bara att kurera sig då..


Från vecka 24

Då var det ny vecka nu igen! Vecka 24 har skilt sig ganska mycket från föregående veckorna. Speciellt när det kommer till min foglossning. Mår betydligt bättre nu när jag inte jobbar lika mycket. Kroppen har haft tid att återhämta sig mellan arbetspassen. Däremot tycker jag att jag börjat få mer sammandragningar. De gör inte ont, men jag tycker att de är obehagliga. Har haft ganska mycket molvärk också.

Annars så mår jag väl inte så bra i nuläget. Madeleine har varit förkyld och hostig. Självklart har hon smittat mig så nu har jag bihåleinflammation. Jag får nästan alltid bihåleinflammation i samband med en förkylning nuförtiden. Måste vara dessa förbaskade dagisbacillerna. Det är andra gången bara i år som jag får detta skit. Tröttsamt och det gör så ont! Huvudet känns som om det väger flera ton och jag har ont vid den vänstra kinden. Hoppas att det ger med sig snart.


Nytt till mamma Sanna





Köpte ett träningsinne och en längre t-shirt när jag var i kista gallerian. Perfekt att ha till sommaren!


Hockeykväll!

img_1207 (MMS)

Hockeykväll!


Ändrade planer

Tog mig till täby för att köpa skorna, självklart fanns de inte i min storlek så jag bestämde mig för att åka till kista gallerian. Gick in på stadium och frågade om de hade min storlek och till svar fick jag ja! Wehoo! Så nu står de här hemma på min skohylla.På vägen hem ringde de från dagis och sa att Madeleine hade lite feber. Fick åka direkt och hämta henne så det blev tyvärr ingen fika med Sara idag. Nu ligger Madde och sover. Jag ska väl försöka ta tag i min garderob. Har ingen koll på vad för vår/sommarkläder jag har och vad jag fortfarande kommer i. Måste börja strukturera lite.







Fredag

Inatt har jag sovit så gott! Inte vaknat och behövt gå på toaletten stup i ett. Trycker ju på rätt bra i blåsan emellanåt. Hjälper inte att bebis beslutar sig för att boxa på den heller,hehe. Har haft problem med att sova på sidorna på senaste tiden. Eftersom jag inte kan ligga på rygg så blir det ju på sidorna istället. Problemet är bara att jag ligger för länge på varje sida så armarna domnar bort. Jätteskönt verkligen...men inatt slapp jag det. Måste ha vänt på mig oftare än vad jag annars brukar göra.

Ska strax gå till förskolan med Madeleine. Efter det blir det en sväng in till täby för att köpa skor, om de nu har rätt skor inne. Efter lunch ska jag träffa Sara från jobbet. Hon är också gravid! Tror hon ligger drygt två månader föra mig, och hon ska få tvillingar! Ska bli kul att se hennes mage. Hon lär ju vara jättestor med tanke på att det är två därinne. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Uppdaterar er senare :)



Vill ha





Snart hemma på min skohylla.

Skulle ha köpt dem igår, men jag kom ju på att jag hade ett presentkort på 500 spänn som legat hemma i byrålådan i nästan ett halvår. Känns som det är något jag faktiskt kan utnyttja nu! Kanske tar och köper mig något träningslinne också när jag ändå är i farten. Av mina 5 linnen som jag använder i samband med träning så är det ett som i nuläget täcker hela magen. Kan ju vara bra att ha ett extra kanske?


Hallelujah moment



Länge leve smartphone! Hur ska man någonsin klara sig utan en sådan. Jag är fast, helt klart. För 1,5 år sedan sa jag att jag absolut inte skulle ha någon sådan telefon. Det gick ju bra, hehe. Älskar verkligen min iphone. Att ha internet tillgängligt när som helst är verkligen en stor fördel. Då pratar jag inte om facebook-appen ;) utan att kunna googla, kolla in sl-tider osv. Sen är ju apparna ett stort plus givetvis, det kommer man inte undan med.

Försöker förstå mig på Instagram-appen, men det går väl sådär. Bilden ovan kommer därifrån. Lilla söt-Maddis!
sannan_87 heter jag för er som vill följa mig.


Saker jag inte tål..

Det finns vissa saker jag absolut inte klarar av att äta längre, i samband med graviditeten.

*Avokado
*Broccoli
*Polarkaka

Åt mycket avokado och broccoli precis ibörjan av graviditeten och sen kom illamåendet som ett brev på posten. Polarkakan var nog bara en olyckshändelse egentligen. Vet att jag vid några tillfällen efter att ha ätit polarkaka till frukost lyckades spy upp det på en gång. Köpte brödet här i veckan för jag trodde att det skulle ha givit med sig nu när jag inte är illamående längre, men jag mådde inte bra efter att ha ätit brödet. Samma sak hände med broccolin häromdagen. Tänkte att jag kunde pröva och se om det gick att äta, men det var samma sak där. Tänker inte ens försöka mig på avokadon. Får vänta tills lång tid efter graviditeten. Lagom tills att hjärnan glömt bort att jag varit gravid ;)

Choklad går dock bra att äta igen. Ni minns kanske att jag skrev för några månader sedan att jag avskydde choklad och absolut inte kunde äta det. Nu går det iallafall hur bra som helst. På gott och ont får man väl säga, hehe. Blir lite frosseri emellanåt. Det märks att jag är i större behov av mat. Inte så konstigt heller. Lill*n måste ju få sin näring. Vägde mig imorse mest för att jag är nyfiken. Vågen visar drygt 1,5-2 kg mer än innan graviditeten. Det är ju inte mycket alls. Får lyssna på kroppen och verkligen se till att äta när jag känner mig hungrig.






Träning

Har precis kommit hem från ett gympass. Träffade min sjukgymnast idag. Kändes så skönt att äntligen komma igång med träningen. Lite pinsamt bara hur otränad jag är. Har ju alltid varit aktiv och tränat på gym minst 2 gånger/vecka. Iallafall haft som mål att alltid göra det, men som småbarnsförälder får man ju anpassa sig. Fick träna i ca 45 minuter vilket kändes som en bra början. Vi ska träffas igen nästa vecka för att träna samma program.

Ska snart åka och äta lunch på domarudden. Efter det ska jag försöka att ta det lite lugnt här hemma och bara slappa. Passa på när man faktiskt kan! Sen är det dags att hämta Madeleine på förskolan.




Tisdag

Kom hem från jobbet för ett tag sedan. Var en kort dag idag då jag fått gå ner i arbetstid, jobbar 50% från och med nu. Känns som om min kropp verkligen behöver det. Har ju haft så ont de senaste veckorna och känner inte att jag klarar av att jobba i samma takt längre. Tror att det kommer kännas bättre nu, har ju möjlighet att vila mer. Sitter just nu och förebeder min ansökan till försäkringskassan. Är en hel del att hålla koll på..

När jag är klar med det ska jag hämta den här lilla fisungen på förskolan. Sen får vi se vad dagen har att ebjuda!




Vecka 24

Mamman: Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av.


Barnet: Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.


<3 älskar dig <3

img_5029 (MMS)

<3 älskar dig <3


Från vecka 23

Nu var denna vecka slut. Herregud, har knappt hunnit känna efter. Veckorna bara springer förbi. Rätt kul var det när jag var på besök hos sjukgymnasten och hon frågade vilken vecka jag var i. Mitt svar: "Ehh, 23 tror jag...typ 22 + någonting"? Hon skrattade och frågade om det var barn nummer två jag väntade. Jag svarade ja. Hon sa att det brukar vara så hos omföderskor, de har inte riktigt samma koll som en förstföderska ;)

Det känns så tjatigt att från varje vecka kommentera vart jag har ont och hur jag mår så jag säger väl att jag mår likadant som förra veckan. För att förenkla det hela. Magen växer väldigt mycket nu, tycker jag blivit riktigt stor på kort tid. H*n sparkar på som en liten tok därinne. Det är så jag verkligen känner hans/hennes ben och armar som bökar och stökar. lill*n börjar blir stark därinne.

Har funderat mycket på namn senaste tiden och tycker att flicknamnen är riktigt svåra denna gång. Har bara ett som jag verkligen gillar. Pojknamnen bara flödar, har två favoriter just nu. Ett som jag kan tänka mig att Patrik gillar (ganska vanligt namn) och ett som är lite ovanligare. Det som är mer ovanligt tror jag inte att han går med på, men man vet ju aldrig. Det är nog dags att börja diskutera namnen lite mer på allvar.





New haircut

 Madeleines hår har vuxit så mycket på senaste tiden, så idag var det dags att klippa hennes hår. Det är alltid en riktigt utmaning eftersom den lilla damen inte vill sitta still. Mutade henne med min mobil. Hon älskar att titta på alla bilder och filmklipp jag har på henne i min mobil. Det blev faktiskt helt ok. Tror jag klippte 1-2 cm. Luggen ville hon inte att jag skulle röra denna gång. Oftast är det bara den jag brukar klippa eftersom det blir så jobbigt för henne när den blir för lång. Nu var det inte så länge sedan jag klippte den så det fick vara.  






Hos sjukgymnasten

Var ju hos sjukgymnasten i torsdags. Tänkte att ni kanske ville höra om hur det gick. Hon kunde konstatera att mitt bäcken inte mår så bra, även svanskotan är drabbad. Ska dit igen nästa vecka för att gymma tillsammans med henne och sen även börja med vattengympa. Mina muskler kring bäckenet var inte mycket att hurra för tydligen. Har ju inte tränat på jag vet inte hur länge. Först illamående som varade i flera månader och sen bäckenbesvär. Känns väldigt skönt att jag ska komma igång med träningen och att den är anpassad för mig som gravid!



Barnmorskebesök

Full fart har det varit sen vi klev upp imorse. Är fortfarande inte helt van vid att allt ska ta sådan tid på morgonen. Jag är en tidsrealist medan Patrik är en tidsoptimist. Så har det visserligen alltid varit, men efter att man fått barn så inser man hur svårt det kan vara att styra över tiden. Det blir lite "mañana mañana" med det mesta. Efter två år borde man kanske ha lärt sig, men idag var ytterligare en sådan dag då saker och ting inte alltid går som det ska. Vi började dagen med att försova oss, Madde var skitgrinig (pappa Patriks morgonhumör) och sen tog det en jäkla tid att bara komma iväg till förskolan. Hade ju ett viktigt möte inne i stan och även barnmorsketid som jag inte kunde komma försent till. Jag hann som tur var, tidsrealist som jag är.

Det gick bra hos barnmorskan. Här får ni lite resultat:

Blodtryck: 100/60
Hb: 124 (har t.o.m höjts sen sist! Måste ha med blodpuddingen att göra, haha)
Bebisens hjärtljud: 145 slag/min.
B-glukos (sockervärde): 5,0.


Allt såg alltså bra ut. Ny tid om tre veckor.

Vecka 23

img_6655 (MMS)

Vecka 23


3:e maj



Det här är vad jag har pysslat med på morgonkvisten. Vi har flera födelsedagsbarn denna månad. Idag fyller både Helena och Nathalie år! Grattis! Om några veckor är det syrrans tur och efter henne fyller lille Maxi år.

Nu ska jag försöka röja lite i förrådet. Har tagit fram vår/sommarskorna, men tycker att det är ett gäng som saknas. Vet inte vart de tagit vägen :/ Till eftermiddagen ska jag besöka sjukgymnasten för första gången. Får se vad hon säger.


Onsdag var det ja..

Madeleine sover så bra i hennes nya säng. Hon verkligen längtar tills det är dags att sova. Det är så att hon jublar när vi frågar om det är dags att sova. Hoppas hoppas att det fortsätter på samma sätt. Än så länge har hon inte hoppat ur sängen. Jag kan nästan tycka att hon sover bättre nu, men vi får se hur det går.

Känns inte som om man har riktig koll på vilken dag det är, i och med den s.k långledigheten. Känns som om det är måndag idag, fast det är onsdag. Gör mig absolut ingenting att det är onsdag! Hoppas resten av veckan går snabbt!

Nu ska jag ta tag i hemmet och försöka klura ut vad man ska äta till lunch idag.

Eftersom jag inte hunnit fota så mycket senaste tiden så kommer lite foton från förra sommaren som jag gick igenom häromdagen.








På besök hos min mormor och morfar


RSS 2.0