Nytt till bebis

Idag införskaffade vi en vagga till nerevåningen. Köpte den via en kompis till mig. Passade perfekt i vardagsrummet! Anledningen till att jag vill ha en vagga är för att det känns ganska bekvämt att kunna ha något som bebis kan sova i på nerevåningen. Inte behöva springa upp och ner för trappan hela tiden, i och med att sovrummen är på övervåningen och vi mestadels är på nerevåningen. Patrik tyckte väl att det vara lite halvonödigt, då man kan utnyttja vagnen för det. Jag tror att det kommer bli väldigt skitigt i hallen eftersom höst och vintern kommer ganska snabbt efter bebis ankomst. Mycket bättre med en vagga!
 
 
Titta så fint Madeleine har bäddat ner sina dockor. Först trodde hon att vaggan var till henne. -"Mamma, jag vill sova här" sa hon. Jag förklarade att det var bebis som skulle sova där, men att hon kunde lägga sina dockor där så länge. Lilltjejen lyssnade tydligen på vad jag sa, hehe.
 

I trädgården

 
 
 
Har fått hjälp av min snälla pappa med rabatten som ni ser på bild. Ni skulle sett hur det såg ut innan! Massa ogräs och annat skit som växte där. Jag rensade bort allt, sen åkte pappa och jag iväg för att köpa rosorna. Efter det hjälpte han mig att plantera och fixa stenrabatten. Blev verkligen så fint! Tack för all hjälp. Nu ska jag bara komma på vad vi ska ha på den andra sidan. Det är lite mer skugga på den sidan så någon växt som inte kräver alltför mycket solljus får det bli. Det återstår att se!
 
 

Nytt till Madeleine

 
 
Köpte en ny leksak till Madeleine igår. Den har verkligen gått hem hos den lilla damen! Man fyller den med vatten och sen fick man med sig små koppar, båtar och spadar som tillbehör. Hon kan leka med den i flera timmar om hon fick. Kul att den uppskattas iallafall!
 
 

På tunnelbanan

På tunnelbanan igår:
En liten pojke och hans mamma står bredvid mig, pojken utbrister:-"Mamma mammma, titta hon har en bebis i magen"! Och så pekar han på min mage.
Mamman svarar: -"Jaa".
Pojken frågar: -"Har pappa också en bebis i magen".
Mamman svarar:-"Nej han är bara tjock".
Pojken:-"Jaha".
 
Kunde inte låta bli att småflina efter att ha hört den konversationen. Gillar skarpt ärligheten bakom det hela! Haha.
 
 

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
 
Barnet: Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.
 
 
 
 

Barnmorskebesök v 31

Allt gick bra hos barnmorskan. Tycker alltid det är lika kul att gå dit, kanske för att jag har världens bästa barnmorska. Helt underbar är hon! Ska faktiskt dit om 1,5 vecka igen. Vi ville boka in en tid innan hon går på semester. Numera ska man ju gå varannan vecka eftersom det är så kort tid kvar. De vill ha koll på att alla värden ser bra ut osv.
 
Såhär såg det ut idag:
 
Blodtryck: 110/60
Järnvärde: 123
Sockervärde: 4,1
Hjärtfrekvens: Pendlade hela tiden, men låg väl kring 145-150 slag/min.
SF-mått: 29
 
Barnets huvud var nu fixerat! Blev faktiskt chockad! Det var först i vecka 35 som Madeleine fixerade sig när jag väntade henne. För er som kanske inte riktigt förstår vad jag pratar om så finns det tre olika positioner som en bebis har när den vänt sig med huvudet nedåt i magen: Rörlig, ruckbart och till sist fixerad. Ungefär i denna ordning brukar det gå till. Sist jag var hos barnmorskan så var bebisen rörlig (kring vecka 27-28 tror jag). Fixerad betyder att bebisen ligger så långt ner den kan komma egentligen, alltså innan en förlossning sätter igång och den då givetvis tränger sig ännu längre ner. Vill dock poängtera att det INTE betyder att barnet nödvändigtvis kommer att komma tidigare. Men det är ju skönt att bebisen är förberedd om inte annat ;)
 
 
 
 
 

Tisdag

Skulle ha uppdaterat er igår om gårdagens köp, men jag var alldeles för trött när jag kom hem. Gick direkt upp och lade mig i sängen. Sov i drygt 2 timmar, sen var jag ännu tröttare när jag vaknade. Fanns ingen ork kvar för något igår.
 
Nu har jag lite halvbråttom till barnmorskan. Efter det ska jag luncha med Sofie så mer uppdatering får ni nog senare idag, om jag inte däckar när jag väl kommer hem igen ;) Ny graviditetsvecka har jag ju också hunnit gå in i. Mycket som händer nu, hehe. Hörs senare!
 
 

Måndag

Ja eftersom vädret suger i vanlig ordning så åker jag till ikea idag. Ska handla lite till Madeleines nya rum som för övrigt snart är klart! Tapeten har kommit upp så nu är det mest smågrejer kvar. Bild kommer förmodligen upp senare i veckan. Har även en lista på saker som jag måste handla till bebis. Ska bli ganska skönt att åka dit helt ensam. Kan ta det lugnt, gå och strosa lite. Inte känna någon stress över att någon står och väntar på att jag ska bli klar. Har hittat så mycket fint till Madeleines rum, har även lite ideér på dekoration till väggarna, men då måste jag ta en sväng förbi Panduro också. Det får bli en annan dag.
 
Hur söt är inte denna lampa? Ska finnas på lager så den följer högst troligen med hem :)
 

Midsommarfirande

Hade en jättetrevlig midsommar igår. Vi var helt chockade över vädret. Hur kan detta var möjligt? Sol på självaste midsommarafton! Inte ett moln på himlen ens. Vi började iallafall dagen med en god frukost, sen begav vi oss upp till Patriks garage (Ca 2 mil bort) för att hämta lite saker. Jag och Madeleine passade på att hälsa på hästarna som bodde runtomkring. Vi träffade på en äldre kvinna på sin häst som frågade om vi ville klappa hästen. Jag vet ju att Madeleine inte skulle våga och jag själv är rädd för hästar. Fråga mig inte varför. Tror att de ska bita mig, hehe. Så vi sa tack, men nej tack. De är jättefina, men jag litar inte på dessa djur.
 
Efter det skulle vi åka upp till domarudden en sväng för att hälsa på pappa och Mette och käka lite lunch. Vad vi inte visste var att så gott som HELA Åkersberga var där. När vi hade drygt 1 km kvar till parkering så ser vi hur det står en rad med bilar längs vägen. Vi kör fram ytterligare en bit och möts av säkert 10 backande bilar som kommer emot oss. Vägen är ju för liten i och med att bilarna har parkerat längs den ena sidan. Detta ledde alltså till att det blev stopp när folk skulle åka mot domarudden eftersom de fanns de som skulle åka därifrån. Efter dessa 10 backande bilar så kom det säkert 20 st som körde i rätt riktning. Herregud säger jag bara! Madeleine hade precis somnat i bilen och jag satt med sammandragningar och var kissnödig på det. Det var bara att åka hem igen om vi säger så. Jag vägrade gå 1 km för att komma fram till domarudden.
 
Vid 17 tiden kom Frida och Markus över för att fira med oss. Vi åt skagen till förrätt, grillat till varmrätt och avslutade med min hemmagjorda tårta som efterrätt. Sen rullade vi från matbordet och satte oss för att titta på Tyskland- Grekland. Heja Tyskland! Herregud vad bra de är! Älskar att titta när Tyskland spelar. Finns inget lag som spelar så "kul" fotboll. Underhållning på hög nivå. Patrik har ju tyskt påbrå och då har ju Madeleine det med. Blir ju rätt självklart att jag också hejar på dem ;)  Vi avslutade kvällen kl 01:30. Som tur var tog Madeleine sovmorgon i morse så vi gick upp vid 9-tiden tror jag. Sammanfattningsvis hade vi en jättebra midsommar!
 
 
 
 
 

Torsdag

Madeleine är nu avlämnad på förskolan och jag ska bege mig till Järfälla en sväng för att fika med en kompis. Sen blir det nog till att förbereda inför midsommarfirandet. Handlade igår, tack och lov. Vill inte behöva sätta min fot i någon butik idag. Hoppas bara på att folk inte bestämmer sig för att åka till landet samtidigt som jag ska hem från Järfälla. Vill inte behöva sitta fast i en massa bilköer. Inte med min lilla blåsa. Hehe. Ska visserligen inte vara där så länge så det borde gå bra.

Måste bara berätta att Madeleine blivit så extremt mammig på senaste tiden. Det är så att t.o.m förskolepersonalen reagerat på det. Pappa duger inte alls längre. Tror nog att en liten dam börjat känna av att det ska ske någon förändring snart.



Nytt till hemmet









Detta har jag klickat hem från internet idag. Pappa och Mette köpte den här serien (Pip) till mig för ca. 2 år sedan. Har koppar och skålar i både blått och grått. Den enda färgern som saknats är just rosa så nu har jag äntligen beställt hem ett gäng. Nästa gång blir det nog en sockerskål. Man får ta det i omgångar eftersom serien kostar lite grann. Är väldigt nöjd iallafall!


Bläckis

Det är en riktig aktiv bebis i magen. Sparkarna är inte nådiga. Bläckis får bli hans/hennes nya namn ;)  Bebisen ligger så extremt långt ut, jag känner bebisen jätteväl när jag lägger handen på magen. När h*n har hicka så lägger jag bara handen på hans/hennes rygg så känner jag hur det tickar och vibrerar. Häftigt! Var inte alls likadant med Madeleine. Däremot så känns ju sparkarna som sagt mer, det gör väldigt ont ibland. T.o.m så att jag skriker. Madeleine tittar alltid chockat på mig och säger -"Bebis sparkar". Haha. Hon har full koll.

I morse vaknade jag och hade riktigt ont. Det var ett konstant tryck neråt, vet inte hur jag ska beskriva det. Inte som en sammandragning, då blir ju magen hård och det tror jag inte att den var. Har inte full koll i och med att jag var nyvaken. Kan tänka mig att bebis stökade och höll till långt ner i bäckenet. Står ju faktiskt om det i vecka 30. Annars vet jag inte riktigt vad det var. Förvärk?




Skansen

Idag åkte jag, pappa, Mette och Madeleine in till skansen. Vädret var faktiskt helt ok. Vaknade vid 8-tiden och då såg det ut som om det regnade, men det sprack upp lagom tills vi kom in till stan. Solen kom och gick, men det var lagom för en dagsutflykt. Vi hängde på "lilla skansen" först, åt lite lunch och sen begav vi oss mot björnarna, vargarna och hann även med att titta på aporna. Efter det var nog samtliga trötta i benen (iallafall jag) och Madeleine började att protestera så vi åkte hem igen.

Tack för en jättetrevlig dag!






Vecka 30

Kroppen: Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn.

Barnet: Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.




17 Juni

Vad jag är trött på detta PISSVÄDER!! Snart trotsar jag allt och sätter mig på ett plan där solen åtminstone visar sig, gärna lite värme på det också. Jag struntar i att jag är så gott som höggravid. Nu får det vara nog. Finns ju inget kul att hitta på när det ska vara såhär.

Skulle åkt upp till graven med Madeleine eftersom det är min mammas årsdag idag. 8 år sedan hon lämnade oss..gör lika ont än. Saknaden är fortfarande lika stor. Usch vad livet är orättvist. Kände mig väldigt ledsen i morse när jag och Madeleine satt och åt frukost. Madeleine säger -"Mamma...? och fortsätter sedan -"Jag älskar dig". Hon ger ifrån sig världens största leende som skulle få vem som helst att le tillbaka. Då fylldes mitt hjärta med glädje igen. Tack min underbara dotter för att du finns. Den kärleken är oslagbar.

Nu vill jag bara att Patrik ska komma hem. Han har varit borta större delen av denna vecka så jag och Madde har underhållit oss själva. Om en stund kommer moster Frida på besök. Sen tror jag inte att vi kommer åstadkomma så mycket mer idag, inte om vädret fortsätter vara såhär.

Just det, ni ska få den vanliga infon om den nya graviditetsveckan. Får se när jag orkar fixa det.


I drömmarnas värld

Den senaste veckan har jag drömt väldigt mycket, speciellt om lilla bebis och vilket kön h*n har. Första natten drömde jag att jag födde en liten pojke. Några dagar senare drömde jag att det blev en liten flicka. Inatt så hade jag en mycket märklig dröm där jag inte hann föda något barn, däremot så mitt i drömmen kom den fram en gammal dam. Oklart huruvida hon levde eller ej (i själva drömmen alltså). Det enda jag minns är att hon var släkting till någon av de som var med i själva drömmen. Hon nickar mot mig och ger mig ett leende, pekar på min mage. Jag ler tillbaka och gestikulerar med pekfingret mot munnen, ni vet som man skulle säga "sschh"-var tyst. Försökte alltså förklara att vi inte tagit reda på könet. Fattar inte varför jag inte bara sa det, men det är drömmarnas värld, hehe. Hon skrattar till och sen mimar hon ett av könen. Det var väldigt solklart vad hon ansåg/trodde att det var. Jag blev nästan sur i drömmen, för på något sätt kändes det som om det var sant. Att det hon sa stämde med vad som ligger i magen. Jag ville ju att det skulle bli en överraskning ju! Haha. Just a dream, men någon konstig känsla har jag...vem var den gamla damen? Det kändes inte som en "vanlig" dröm. Tänker låta hennes svar vara osagt, det är mellan mig och henne så får vi se om det stämmer :)

För att förtydliga så har jag alltså varken känt det ena eller det andra med de två andra drömmarna. Både första gången när jag fick en pojke och andra gången när jag fick en flicka så kändes allt så självklart och underbart! Så jag vet verkligen inte vad det är för liten söt filur därinne. Men som sagt, denna dröm var speciell på något sätt :)


<3


Bebis position



Såhär ligger bebis i magen. Iallafall när jag var hos barnmorskan sist. Får väl se om det blir några ändringar tills nästa besök om ca en vecka.


Fredagsaktivitet

Idag har vi varit iväg med Helena och Moa. Vi besökte Lekiz för första gången, första gången för mig och Madeleine iallafall. Madeleine och Moa tyckte att det absolut roligaste var att åka rutschkanan. Om och om och om igen. Så "härligt" att det aldrig tar slut, alltså själva engagemanget. Lika roligt att åka en timme senare. Sällan barn säger "Nu räcker det". Hehe. Efter det åkte vi till Indiska restaurangen för att äta lite mat. Sen var barnen alldeles för trötta så det var bara att packa ihop och åka hem för en tupplur. Min snälla pappa kom förbi för att inspektera min rabatt. Han ska hjälpa mig att sätta lite rosor eftersom han är blomexperten nummer 1. Men det får bli imorgon. Tyvärr glömde jag att ta med mig kameran så några bilder kan jag tyvärr inte bjuda på, om ni inte har Instagram. Där har jag lagt ut en liten bild iallafall :)

Nu ska jag passa på att vila jag med. Mina fötter värker, kanske bra att sätta dem i högläge först? Måste börja använda mina stödstrumpor, men hur kul är det nu när det är så varmt. Har inte börjat svullna om fötterna än, men det känns som om det bara är en tidsfråga..


halsbrännan från helvetet

Usch vilken halsbränna jag fick nu till kvällen. Känner av det nästan hela tiden. Hjälper någorlunda när jag dricker vatten, eller någon annan kall dryck. Var ju hos sjukgymnasten idag och jag måste verkligen säga att jag älskar att gå dit. Det liknar ju ett vanligt gympass, bara det att övningarna är anpassade efter min graviditet. Mår så himla mycket bättre efter att ha varit där. Känner mig piggare och lättare- tyngdmässigt, hehe. Ska dit nästa måndag igen. När hon och jag gick igenom schemat framöver så insåg jag att det verkligen inte är lång tid kvar tills h*n är här. Veckorna kommer att springa förbi i vanlig ordning. Mamma, pappa och storasyster längtar efter dig <3

Madeleine är så himla söt, hon vill gärna klappa på magen och när vi sitter och ser på tv så brukar hon lägga sig med huvudet på min mage och säga -" Mysigt mamma". Undrar om det här barnet kommer att likna Madeleine eller om det kommer skilja mycket i utseendet. Man måste väl säga att Madeleine mest liknar mig så vi kanske får en liten Patrik-kopia! :)




städa städa

Idag har jag gjort de sysslor jag länge länge skjutit upp. Som att rensa i skafferiet, i skåpen över kylskåpet och har även åkt för att panta flaskor, slänga gamla glödlampor samt batterier. Ni förstår hur roligt jag haft det, eller hur? Nu är det iallafall gjort! Hann t.o.m åka förbi en klädsamling för att dumpa en massa kläder som jag ändå inte får på mig eller har fått på mig sen gymnasietiden. Börjar märka av att jag "boar" lite inför lill*ns ankomst. Det hör till ;) Fint blir det iallafall här hemma. Sofie kom förbi mig en sväng också på förmiddagen. Trevligt som alltid!

Veckan börjar se ganska uppbokad ut, vilket inte gör något. Jag gillar att ha saker att göra nu när jag faktiskt inte jobbar något. Imorgon är det dags att träffa sjukgymnasten igen. Det har gått nästan fyra veckor sen sist så nu är det hög tid för det! Nu ska jag återgå till min soffa. Vilar lite efter allt stök på förmiddagen.



Vecka 29

img_4274 (MMS)

Vecka 29


graviditetskrämpor

Försökte mig på att ta en promenad idag efter vi ätit middag. Det är väldigt frustrerande att jag inte klarar av att gå i samma takt som tidigare. Får sammandragningar till följd av att det svider långt ner i magen. Fick även blodtrycksfall mitt i allt. Tack för det.. vill kunna röra på mig och inte bara stoppa i mig en massa mat hela tiden. Är hungrig typ varannan timme och känner inte att jag lyckats reglera hur mycket jag ska äta och när jag ska äta. En frukt hjälper inte, tar jag en macka och någnting mer till det så blir jag proppmätt och får nästan andningssvårigheter. Känner mig lika stor som en boll just då och det håller i sig i ca tre timmar. Måste hitta något bra mellanmål som ger någon slags mättnadskänsla, men inte såpass mycket att jag knappt kan röra på mig efter att ha ätit det.

Annars tycker jag väl att det rullar på för min del. Lite kramper i vaderna får jag ibland. Har det jättejobbigt med sovandet nuförtiden. Måste börja bulla upp med fler kuddar tror jag. Flämtar ju som en idiot för att jag inte känner att jag får någon luft. Spelar ingen roll hur jag ligger känns det som.

 Jaja, nu har jag klagat tillräckligt. Ska se på Sverige-matchen sen blir det läggdags!


Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.



Helgsaktiviteter

Nu är vi hemma från ett besök hos min mormor och morfar i katrineholm. Hela familjen packade väskorna igår för en snabbvisit. Egentligen skulle vi åkt ner redan i fredags, men det blev förflyttat då Patriks lillebror tog studenten. Har iallafall haft en jättebra helg med trevligt sällskap och god mat. Nu ska jag alldeles strax sätta igång med maten och röja undan lite här hemma. Vi hörs!


Studentfirande


I katrineholm


Nytt till Madeleine

Madeleine fick lite nya kläder av Mette och pappa sist vi var där. Tänkte att jag skulle visa dem för er:







Tack så jättemycket!


Plantering





Det är är vad jag sysslat med idag. Planterat lite på framsidan. Tänk vad lite blommor kan göra för skillnad. Hann även med att åka en sväng till Helena och Moa för lite fika. Mysigt som alltid! Nu ska jag försöka ta det lugnt framför tv:n. Hade jätteont i ländryggen igår. Kunde knappt gå, kändes lite som om något låst sig. Känner även av det idag, men det har iallafall blivit bättre.


Sorg

Vi har haft två riktigt tunga dagar här hemma. I söndags var vi tvungna att avliva vår katt. Allt kom väldigt plötsligt, men katten var i mycket sämre skick än vi trodde. Hon hann bli 17 år så gammal var hon definitivt, men det gör fortfarande ont. Speciellt för Patrik som har känt katten i 17 år. Den blir ju som en familjemedlem, även om denna katt kanske inte var den mest sociala så saknar vi henne. Det gör ont att se den man älskar må så dåligt. Jag själv har ju överflöd av hormoner och reagerar starkare bara på det så ni kan ju tänka er hur ledsna vi har varit. Det kändes så fel alltihop, även om det i slutändan var det bästa för katten.

Man ska verkligen inte ta någon för givet, så mycket har vi lärt oss. Dumt att man alltid ska inse sånt när det är "för sent". Dagens lärdom: Ta vara på varandra <3



Vila i frid


BM besök

Idag har det varit mycket på agendan. Först var det barnmorskebesök som gällde. Tog mig en snabb tur på stan för att titta lite på bebiskläder efter det. Hittade en söt body på lindex. Sen bar det av mot jobbet. Hade lönesamtal med min chef och när det var klart fikade jag lite med mina fina kollegor. Tog en sväng förbi affären i samband med att jag åkte hem igen. När jag väl kommit hem bestämde jag mig för att klippa gräsmattan, verkar ju dumt att gå in och vila lite? ;) Sen vart klockan helt plötsligt 16 och då var det dags att hämta upp Madeleine. Så nu har jag satt igång och lagat mat, väntar bara in herren i huset. Efter det kanske jag kan få vila lite, hehe.

Från barnmorskebesöket

Blodtryck: 100/60
Sockervärde: 4.0 (normalt).
Järnvärde: 119 (dags att börja äta järntabletter).
Urin-sticka: utan anmärkning.
Sf-mått: 26 cm
Hjärtljud: Pendlade mellan 145-150 slag/min.

Ja det såg ju bra ut! Ny tid om tre veckor.



Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma.



Klick

Försöker att lära mig mer om min systemkamera, går väl sådär halvbra. Rena djungeln är det ju! Knappar hit och dit, fattar nada. Har lyckats få till en bättre skärpa iallafall. Alltid något!



Nu ska jag fortsätta min alldeles egna fotokurs. Det är väl så man är sig, att testa sig fram. Nu vet ni vad jag har för mig idag ;)


Nedräkning, eller något sånt

Jag har just insett en sak. Det är ju faktiskt mindre än 100 dagar kvar innan lill*n ska anlända! Jag minns att jag hade stenkoll på nedräkningen med Madeleine. Visste exakt när det var 100 dagar kvar. Av någon anledning är det många som kör "nedräkning" från just 100 dagar om man läser på olika forum. Det är ju faktiskt drygt tre månader kvar så jag fattar egentligen inte varför. Men man går ju från 3 siffrigt till 2 siffrigt, det är väl det som är grejen? Ja nu vet ni det iallafall! :)


Lördag

Vilket tråkväder vi har idag, första semesterdagen. Känns seriöst som om det vore höst. Knappt 5 grader och regn. Jaja, vi får väl hoppas på att det blir varmare snart. Idag har vi inte haft mycket för oss. Jag var förbi affären på morgonen för att handla lite mat. Sen har vi mest bara slappat. Vädret gör ju inte så att man känner för att gå ut. Blir nog mest pyssel här hemma tror jag. Vet att Patrik och Jonas ska måla i Madeleines rum senare idag, men sen får vi se vad som händer.




 Jag stod och lagade mat och pratade samtidigt i telefonen när Patrik kommer och petar på mig. Han pekar på Madeleine som ligger och sover på golvet. Tussan då! Patrik tog henne och lade sig i soffan med henne <3


RSS 2.0