Torsdag

Idag har vi tvättat alla kläder inför dopet. Nu ska bara dopklänningen strykas så är det mesta klart i klädesväg. Imorgon tar jag och barnen en tur till Coop för att handla det sista. Ska hinna med och baka lite också inför dopet. Silviakaka tror jag att det lutar åt. Så himla gott!!

Annars har vi påskpysslat här hemma, sådär en månad för tidigt. Hittade lite roliga saker på rusta idag som jag köpte med hem. Väldigt uppskattat av Madeleine. Sen tog vi en sväng till lekplatsen också. Madeleine fick springa av sig medan Elias sov i vagnen.

Nu har vi precis ätit middag. Ska bege mig ut på en promenad direkt efter vi betalat räkningarna. Sen blir det mys i soffan!


Tisdag

Är egentligen alldeles för stressad för att skriva här denna vecka. Har fullt upp här hemma med mina älsklingar. Att-göra-listan bara växer och växer. Idag är det storstädning deluxe. Imorgon ska vi till prästen för att gå igenom upplägget till dopet. Får se hur uppdaterandet blir denna vecka. Bara så ni vet. Instagram kommer iallafall att uppdateras! Smidigt och enkelt :)


Födelsedagsfirande

Nyss hemkommen från en härlig middag hos familjen Frangini. Vi firade Alexander som fyllde 5 år i fredags. Födelsedagspresenten verkade väldigt omtyckt vilket var kul! :) Det bjöds på jättegoda hemmagjorda pizzor och till efterrätt fick vi tårta. Tycker alltid att det är lika kul att träffas och umgås. Madeleine älskar att vara med sina kusiner. Hon lyser upp som en sol när man pratar om dem <3

Nu har Madeleine somnat, Elias vaknade till efter att han fick kvällsmålet så han sitter och tjattrar i soffan. Blir att gå och lägga sig tidigt idag. Imorgon ska jag och barnen åka in till mitt jobb. Har lite ärenden att utföra.


Dopförberedelser

Hade en toppenkväll igår med tjejerna! Så himla kul att ses. Vi ses inte så ofta eftersom vi bor så utspritt, men när vi väl ses så känns det som tiden nästan stått stilla. Pratar om minnen från gymnasietiden och uppdaterar oss om vad som hänt sen sist. Det gör vi snart om igen tjejer <3

Idag har jag kollat upp lite dopsånger/psalmer som jag vill ha med på Elias dop och det finns ju så mycket att välja på! Får beslutsångest. Nu har jag fastnat för två låtar som betyder väldigt mycket för mig så jag hoppas att Patrik går med på att vi tar dem. Han är ju lite mer traditionell än vad jag är så han kanske inte vill ha de två jag har valt. Det svåra blir att försöka hålla tårarna tillbaka under själva ceremonin. Började nästan gråta när jag lyssnade igenom dem nu för att de är så fina. Får försöka smickra Patrik lite nu när han kommer hem. Just nu hjälper han Jonas att byta olja på hans bil.


Besök hos polisen

Idag har hela familjen varit inne i täby en sväng. Hade bokat tid för att fixa pass till Elias. Gud vad smidigt att man kunde boka tid! Speciellt när vi hade med oss både Elias och Madeleine. Denna funktion kan ju inte ha funnits så länge? Har för mig att det inte gick att boka någon tid för 3 år sedan, när vi var där sist. Tummen upp för det iallafall! Införskaffade även det sista till dopet så nu är det mesta klart.

Imorgon ska mamma Sanna iväg en sväng på kvällen. Ska in till stan för att möta upp tjejerna från min gamla gymnasieklass. Ska bli så kul med en riktig tjejkväll!


Fullt upp

Idag har hag haft båda barnen hemma. Vill som sagt försöka minimera risken för att fler virus ska drabba familjen. Vi har mest tagit det lugnt under dagen. Tittat lite på film, byggt med lego, lekt med Madeleines dockhus och hennes nya favoritleksak (den hon fick av sina kusiner) som man gör små figurer av med hjälp av lera. Liknar Play Doh, fast denna torkar aldrig ut. Perfekt konsistens är det på den, inget klibb eller klet :)

Har precis varit ute på en långpromenad med mig själv. Var egentligen inte speciellt taggad på att gå ut, men det var bara att ta sig själv i kragen. Nu är det iallafall gjort! När jag kom hem hade Patrik redan hunnit bada Madeleine och nattat henne. Är inte alltid det lättaste när man samtidigt har en trött Elias att försöka underhålla. Nu sover iallafall båda barnen så nu ska vi mysa lite och sen är det Greys Anatomy!


Söndag

Usch vad jag tycker det är jobbigt när mina barn inte mår bra. Madeleine är snorig så gott som hela tiden (den tiden på året). Hon har inte haft någon feber, men det är som sagt snorigt. Elias fick samma förkylning ibörjan av veckan och den har nu utvecklats till att sätta sig på luftrören. Stackarn är så rosslig och när han hostar låter det riktigt illa :( Men även han har ingen feber. Pigg och glad för övrigt! Funderar på att låta Madde var hemma så mycket som det går nu när alla sjukdomar frodas på förskolan. Vill ju inte att Elias ska få RS eller liknande. Det tråkiga är att jag vet hur mycket hon älskar att gå till förskolan.

I fredags stod det på en lapp att barnen och pedagogerna gått över till grannavdelningen för morgonsamlingen. Tog Madeleine i handen och sa att vi skulle gå in genom en annan dörr, men hon missförstod mig och trodde att vi skulle åka hem igen. Stackarn började störtböla och sa att hon ville vara kvar! Haha, lilla hjärtat. Hon blev gladare när hon insåg att kompisarna bara var i ett annat rum :) Hälsan går dock först så det blir nog att hon får vara hemma med mig och Elias en del. Snart är det ju dop också och då vill vi inte ha några sjukdomar!


Längtar


Fredagsmys

Äntligen helg! Så underbart med hela familjen samlad. Förra helgen var minst sagt ansträngande, men nu känns det bra. Elias är hostig och förkyld så vi får väl se vad vi hittar på i helgen. Feberfri är han iallafall. Han har börjat göra så roliga läten, -"Bla bla" och -"Da da" hör man hela tiden. Så otroligt charmig kille, så länge han inte är trött eller hungrig ;) Ler åt alla och kan bäras av alla. Madeleine var väldigt mamma- och pappakär i den åldern.

Han tränar även på att sitta själv, vilket går sakta men säkert framåt. Upptäckt sina fötter gjorde han också för ett tag sedan. Så kul att se lillebror utvecklas, samtidigt som jag bara vill stoppa tiden. Jag hänger ju inte med!

Nu blir det mys framför tv:n med min älskling. Barnen har somnat :)


14:e feb

Har haft en mysig alla hjärtans dag. Patrik kom hem från Finland idag med en stor bukett med tulpaner. Älskar tulpaner! Jag hade passat på att baka en äppelkaka dagen till ära. Den var så god att jag nästan fick hejda mig ;) Madeleine hade pysslat på förskolan så hon kom hem med ett jättefint pappershjärta med en massa små dekorationer på. Gullunge!

Nu har båda barnen somnat så Patrik och jag ska väl umgås lite innan det är dags att sova. Ha en fortsatt trevlig alla hjärtans dag!


Tisdag

Har haft en väldigt trevlig idag. Patrik jobbade hemma på förmiddagen så vi åt en god frukost tillsammans hela familjen. Efter jag lämnat Madeleine på förskolan möttes jag och Malin upp för en promenad. Så kul att ha lärt känna någon som faktiskt befinner sig precis där jag är i livet. Hon har också två barn som är exakt lika gamla som mina. Mellan hennes äldsta och Madde är det bara 3 veckors skillnad. Och Elias är drygt en vecka äldre än hennes yngsta. Det är rätt roligt hur ofta vi tycker lika om vardagliga saker och allmänt om familjelivet.

Efter promenaden tog jag mig en sväng till mörby för att fika med några av mina fina arbetskollegor! Så kul att få ses och uppdatera oss om vad som hänt sen sist. Efter det åkte jag raka vägen till förskolan för att plocka upp en trotsig 3-åring. Andra dagen i rad som hon är på detta humör. Herregud säger jag bara. Hur länge håller detta i sig? Ser att hennes kompisar beter sig likadant mot deras föräldrar. Då behöver jag inte känna mig ensam med detta, hehe.

Bild tagen idag, lånar den av dig Carro :)


Shopping

Idag åkte jag in till täby centrum helt själv. Barnen fick vara hemma med Patrik. Strosade runt och tittade på kläder, främst till mig. Mycket fint fanns i butikerna, det tråkiga var att inget satt speciellt bra på mig :( Hittade däremot kläder till barnen. Som alltid! Elias fick två mössor att ha till våren och Madeleine fick en jättefin klänning att ha till Elias dop. Nu ska jag bara hitta ett par skor som matchar till klänningen, sen har alla i familjen något fint att ha på sig till dopet <3


Motiverande träning

Har förbeställt denna bok. Olga Rönnberg är min idol för tillfället. Hon motiverar verkligen mig. Det bästa är att hon har stor erfarenhet gällande träning som gravid och träning för nyblivna mammor, som jag nästan måste klassa mig som. Iallafall enligt henne. Tydligen ska boken innehålla mycket hemmaövningar och framförallt hur man tränar om man genomfört ett kejsarsnitt nyligen. Perfekt för mig! Visst tränar jag här hemma också, men jag skulle vilja ha mer kunskap om bra övningar utifrån det tillstånd jag befinner mig i nuläget. Längtar tills jag får hem boken.

Beach 2013 here I come! Skulle ju vara trevligt att vara i form till Spanienresan i sommar :)


Söndagsgöra

Idag har vi mest hängt här hemma och väntat in att pappa Patrik skulle komma hem. Han har varit borta sen i torsdags så jag har haft fullt upp med barnen. Hann även med att träna zumba i en timme, medan Elias sov och Madde tittade på Peter Pan. Lite städningen blev det också och därefter gick vi till lekplatsen en bit härifrån. Tycker man blir så trött av att sitta inomhus om dagarna. Frisk luft gör en så mycket piggare!

Nu ska vi snart förbereda barnen inför nattningen. Bädda rent i alla sängar och sen ska det badas.

Någon saknar visst sin gamla säng :)


Fredagsmys

Spenderar min fredagskväll hos Mimmi. Barnen har äntligen somnat. Madeleine somnar ju så lätt. Däremot hann Elias bli övertrött och det brukar leda till ett riktigt helvete. Snacka om att testa mamma Sannas tålamod. Nu har han iallafall somnat (peppar peppar). Ska nog snart göra likadant. Imorgon drar vi en sväng till lekiz så Madde får springa av sig lite! Sen får vi se vad som händer. Tänker inte titta på melodifestivalen iallafall. Bojkottar det i år. Klarar inte av att se den där Danny i tv. En mer självgod människa får man leta efter. Kan möjligtvis vara Martin Björk i "vakna med Nrj" som är snäppet värre ;)

Trevlig helg på er!


Blondie

Ser ni förresten hur ljus Elias börjar bli i håret?? Om ni tittar på bilden i förra inlägget. Han tappade ju nästan allt hår när han fyllde fyra månader, men det har vuxit på i en väldigt fart! Han har ganska mycket hår i nuläget, men på bilder så ser det inte ut så eftersom det är blont hår som kommer fram. Ska bli så kul att se vem han brås mest på :)


Trötta barn

Nu är det helt knäpptyst i huset. Ok tv:n är på i bakgrunden, men annars är det väldigt tyst. Har nattat båda barnen helt själv ikväll. Puh säger jag. Elias var trött redan vid 18, i vanlig ordning. Det brukar kallas den kritiska timmen här hemma. Har han inte sovit tillräckligt på eftermiddagen så brukar det bli livat vid just den tidpunkten. Vi brukar göra vårt yttersta för att han inte ska somna redan vid 18, då blir natten så rörig. Nu lyckades jag hålla båda barnen vakna till 19:30. Helt ok!

Nu ska jag ta mig lite kvällsfika i form av te och en riskaka. Egentid heter det visst ;)


Onsdag

Har haft en lugn dag här hemma med båda barnen. Kollade upp tempen på Madeleine imorse då jag tyckte hon var lite varm. 37,6 grader visade den. Ingen feber enligt mig, dock en temperaturstegring. Eftersom det är så mycket barn som är sjuka nu på förskolan så fick hon bli hemma idag. Vill inte att hon ska bli sämre eller smitta lillebror. Vi har iallafall roat oss med att lägga pussel, läsa sagor och titta på film. Begav oss även ut till lekparken som ligger precis utanför. Frisk luft skadar aldrig.

Nu väntar vi in pappa Patrik som ska ha köpt med sig lite finmat till oss. Oxfile med pommes frites och någon god sås. Idag har vi nämligen saker att fira! Mer om det sen, nu måste jag umgås med kidsen :)


Kurs i medial utveckling

Har haft en härlig, men intensiv helg! Var på kurs hos Vivi Linde. Ni vet, hon från programmet "Livet på andra sidan". Hon är verkligen lika charmig och jordnära som hon framställs i tv. Jag och Frida åkte ju kommunalt dit samt hem båda dagarna och Vivi satt gladeligen med oss på både buss och tunnelbana och pratade om allt mellan himmel och jord.

Kursen gick ut på att öka sin mediala förmåga. Att lära sig att känna av energier via föremål och sedan via den person man hade framför sig (vi jobbade två och två). Fick även lära oss om meditation och hur man slappnar av för att lättast kunna ta kontakt med bortgångna. Det var helt otroligt vad duktiga alla var. Jag fick en av "deltagarna" att börja gråta för att hon blev så berörd av det jag fick fram. Antar att mycket som jag sa stämde :) Det är väldigt svårt att förklara hur det går till. Jag hade väntat mig att det skulle vara väldigt dramatiskt och läskigt, men det är det inte! Det är nästan så att man tror att man hittar på allt, men samtidigt känner man av de som den bortgångne försöker förmedla. De har väldigt lätt att förmedla det som de vill säga via vår kropp. Ställer man frågan hur de gick bort och det hugger till i hjärtat så kan man tänka sig att det var hjärtrelaterat osv. Jag märker att jag får fram saker via bilder och ord. Det är så olika hur man får fram informationen. Alla var iallafall jätteduktiga. En tjej kunde känna av min farmor, vilket var väldigt kul!

Är väldigt tacksam över att ha gått denna kurs. Nu är det bara övning som gäller. Kan tänka mig att det blir betydligt svårare nu när Vivi inte sitter vid sidan om och vägleder en. Till er som är intresserade av detta så kan jag varmt rekommendera kursen och framförallt Vivi. Så himla duktig och inspirerande tjej! Är det någon som vill att jag övar på dig/er så får ni höra av er! Jag behöver ju som sagt öva, öva och öva! Det är så man blir bättre ;) Ska väl försöka ta in allt först och strukturera allt jag lärt mig, men sen är jag nog redo!


Fredagskväll

Bvc besöket gick bra. Tur att Patrik var med då Madeleine lämpligt nog passade på att få ett av sina raseriutbrott (läs 3 årstrots). För övrigt gick 3 årskontrollen jättebra! Hon var superduktig, tills det kom till att väga och mäta sig. Vi försökte x antal gånger och efter detta raseriutbrott så fick vi fram att hon är ca 1 m lång och väger drygt 18 kg.

Elias skötte sig exemplariskt. Var precis likadant som vid förra vaccinationen. Inte ett ljud från honom efter första sprutan, men med den andra gnydde han till lite grann. 5 sekunder senare ger han oss världens största leende. Åh vilken goskille han är! 68 cm lång och väger 8500 gram. Följer sin kurva jättebra! :)

Nu ska vi få i oss lite mat. Börjar lukta lasagne från ugnen :)


Bvc

Nu är hela familjen på väg in till bvc. Båda barnen är med. Madeleine har 3 årskontroll och Elias ska mätas och vägas samt få 5 månadersvaccinet. Ska bli kul att se hur stor han har blivit! Ska även bli kul att se hur lång Madeleine är. Har inte mätt henne sen förra gången hon var på kontroll och det var ju ett år sedan. Kan tänka mig att hon är över 1 m lång nu. Lång och ståtlig tjej!


RSS 2.0