Lördag

Idag har vi varit i arninge en sväng. Köpte höst- och vinterskor till Madeleine, vantar och mössa till Elias och lite annat smått och gott. Nu har båda barnen ytterkläder till vintern! Skönt att ha det fixat. Nu fattas bara ett par täckbyxor och vinterskor till mamman i huset. Just i denna stund tittar jag och Madeleine på askungen. Riktig disneyfavorit om ni frågar mig. Ska åka hem till Patriks föräldrar om ett tag.


Fredag

Denna vecka har gått så snabbt! Kanske har att göra med att jag varit uppbokad större delen av veckan. Besök på vårdcentralen, bvc-tid, tandläkarbesök osv. Har även hunnit med att sätta Elias i kö för förskolan. Januari 2014 tänkte jag att han ska börja. Det känns väldigt avlägset idag, men tiden går fortare än man tror. I denna kommun är det viktigt att vara ute i god tid! Sen jar jag fixat försäkring till Elias också. Det är mycket man ska tänka på när en bebis föds, men jag tror att jag har fixat det mesta nu!


Elias

Titta vem som är med i tidningen! <3


Tandläkarbesök

Lilleman är verkligen en liten väckarklocka nattetid. Han väcker mig alltid vid 02:30, nästan på klockslaget. Nästa gång vaknar han vid 6-tiden. Ammar honom i en halvtimme drygt sen somnar vi om och vaknar av att mitt alarm går igång kl 8. Kan inte påstå att någon i huset känner för att gå upp då. Men vi måste ju stiga upp så Madeleine kommer i tid till förskolan. Idag ska jag till tandläkaren, usch vad jag hatar det. Har lite tandläkarskräck sen jag var liten. En viss incident inträffade vid 8 års ålder och efter det har jag svårt för att gå dit. Efter det funderar jag på att ta en sväng i centrum för att kolla efter en overall till Madeleine. Vi får se, beror på hur dyrt det blir med tandläkarbesöket.


Årsdag

Har glömt att berätta att jag och Patrik firade vår årsdag nu i veckan. Åt en god middag och smakade på rödvin för första gången på 10 månader. Observera att jag smakade, inget mer :) Vet att man kan dricka ett glas utan att det ska påverka amningen, men jag har inget behov av det. Hur som helst så överraskade Patrik mig med en fin present! Silverörhängen hade han köpt. Ni ser bild på dem här:


Söndag

Idag har vi haft Erika och Gianca +barn på besök! Vi grillade korv och hade det trevligt. Kul att kusinerna fick leka också! Madeleine är väldigt förtjust i sina kusiner och tycker det är så kul att träffa dem. Kommer ju bara bli roligare och roligare för dem ju äldre de blir. Nu ska jag bara ta det lugnt framför tv:n. Madeleine ritar och Elias sover.


Lördag

Idag blir det nog en sväng till lekiz med hela familjen. Madeleine älskar att vara där! Dock känner jag mig lite småhängig, men det blir säkert bättre. Kanske bara behöver få i mig lite frukost.


Instagram

Är helt hooked på instagram! Tycker det är så mycket roligare än både bloggen och facebook. Så mycket lättare att bara lägga ut lite bilder och framförallt se vad andra lägger ut. Sannapettersson87 heter jag för er som undrar :)


Vårdcentralen

Nu är jag hemma igen. Märkte igår att det stramade på vänster sida av snittet. Tog en närmare titt och såg då att det var en aning rött och att kom var från såret. Blev nojig, sjuksköterska som man är. Ringde vårdcentralen och fick en tid imorse. Det visade sig vara en infektion, men eftersom mitt blodprov inte visade på något, vilket jag redan anade att det inte skulle göra så slapp jag antibiotika. De lade om det och så fick jag en tid hos distriktsköterskan på måndag. Är man lagom arbetsskadad när man ifrågasätter läkarens uttalanden, hehe? Tur att jag har en svägerska att vända mig till! Skönt att ha kollat upp det iallafall nu när helgen kommer. Ska ta det försiktigare nu, men det är inte så lätt med två barn..


Blä

Mot vårdcentralen..jippi. Eller inte :( Berättar mer sen, måste fixa i ordning mig. Tack för din kommentar Erika. Det förklarar en hel del! :)


Hungrig kille?

Hektisk dag idag. Fattar inte vad tiden tar vägen? Känns som om det enda jag gör är att amma. Kan knappt ta en dusch eller få i mig frukost/lunch. Vet inte om Elias får i sig tillräckligt för han verkar ju hungrig hela tiden! Försöker med napp eller bara gosa med honom, men icke! Han verkar hungrig hela tiden. Är det någon som känner igen sig? För drygt två veckor sedan räckte det med att amma varannan till var tredje timme, men inte längre. Blir ganska frustrerande att knappt kunna äta utan att han skriker hysteriskt. Hoppas att det blir bättre snart för detta är bara stressande..


Måndag

Idag började Patrik jobba igen efter att ha varit hemma med mig i tre veckor. Var allltså ensam med barnen imorse. Det gick över förväntan. Hann ge Elias mat och direkt efter det vaknar Madeleine. Klär på henne kläder, ger frukost, borstar hennes tänder och sen bär det av till förskolan. Idag har jag absolut inget inplanerat och det känns så skönt! Ska slappa hela dagen.


Söndag

Natten blev faktiskt inte så farlig. Elias vaknade till vid 23 och då gick jag upp till Patrik som satt och kollade på film. Vid midnatt märkte vi att lillkillen började bli trött igen. Ammade honom och vid 00:30 somnade vi. Sen väckte han mig vid 5-tiden. Vid 8-tiden gick alla upp förutom Madeleine som sov ända till 09:30! Nu har jag mest städat och plockat. Ska snart ta ut barnen på en liten promenad. Gå förbi någon lekplats så Madde kan leka av sig lite!


Sweat dreams

Nu är det läggdags för mig! Lilla Elias har tydligen bestämt sig för att sova. Vanligtvis brukar detta vara hans vakenhetsperiod (från 18-22). Ikväll har det inte varit så. Fasar för att behöva sitta vaken kl 2 inatt så därför passar jag på att sova jag med. Man får inte vara dum inte ;) imorgon kommer det nog bli en låång dag..av andra skäl.


Sannahumor

Haha!


Fredag

God morgon! Sitter och tittar på the voice och ammar, som alltid. Har haft en ganska körig natt så jag känner mig rätt trött. Ska nog försöka somna om när Elias är färdigmatad. I eftermiddag ska jag faktiskt iväg på något jag sett fram emot länge! Kanske berättar mer om det senare! Nu tycks lilleman ha somnat om så då gör jag likadant.


Bvc

Vi var ju på bvc igår. Pratade lite om hur den första tiden har varit, amning och sovrutiner. Vi har samma bvc-sköterska som med Madeleine så vi känner henne sen tidigare, vilket är skönt. Elias är nu 53 cm lång och väger 3940 gram. Han ligger precis på medelkurvan när det kommer till längd, vikt och huvudomfång. Ska tillbaka om drygt två veckor. Han hade ju ökat så fint i vikt att vi inte behövde komma tillbaka nästa vecka. Väldigt skönt då det är inne i stan.


Upp och nervänd dag

Idag är det en mamma-jag-vill-inte-vara-själv-dag. Elias vill att jag ammar honom konstant och när jag tillslut ger upp för att det inte kommer något mer, då ska han ligga på mitt bröst. Jag sitter fortfarande med pyjamas på mig, har inte hunnit ta en dusch och inte hunnit med någon syssla alls. Rena turen att jag lyckats få lunch i mig idag. Patrik är på blodcentralen och lämnar blod. De valde verkligen rätt dag att kalla in honom på...


Tisdag

God morgon på er. Vaknade vid 8 idag av att Madeleine ropar på mig från sitt rum. Hon var tydligen sugen på frukost :) nu har hon och Patrik gått till förskolan. Jag sitter och tittar på the voice samtidigt som jag ammar. Idag är det bvc som gäller! Mäta och väga lille Elias. Är jättenyfiken på hur mycket han väger. Patriks mamma vägde honom för en vecka sedan och då vägde han nästintill så mycket som vid födseln. Undrar om han passerat 4 kg? Kan tänka mig det! Det får ni hur som helst veta senare.Här får ni en bild från helgens utflykt.


Helg!

God morgon! Inatt har jag haft extremt snälla barn. Madde somnade som vanligt kring 20 och vaknade inte förrän vid 09! Elias somnade vid 21 och vaknade till strax innan jag gick och lade mig (kring 23). Han fick lite mat och jag valde även att pumpa ut lite mjölk på flaska. Det är ganska smidigt på natten eftersom han då får i sig mer och klarar sig längre tills nästa matstund. Lillkillen har ju en förmåga att somna vid bröstet efter bara 5 min. Då hinner han aldrig få i sig några större mängder vilket leder till att han vill ha mat oftare. Hur som helst så väckte han mig först vid 05:30. Skönt! Sen gick vi upp vid 09:00. Helt ok natt! Idag ska vi fika med Patriks föräldrar och eventuellt träffa Frida en sväng också :)


M och E

Är så lycklig att jag har så fina barn! Älskar er mer än något annat. Kärleken till ens barn är obeskrivlig <3


Fredag

Lyxfrukost med min käre man! Önskar att det kunde vara såhär varje dag, men om en vecka är han tillbaka på jobbet. Idag har vi inget särskilt planerat. Städa lite här hemma och kanske åka iväg och handla. Ikväll ska jag göra en fläskfilegryta som jag inte gjort tidigare. Hittade faktiskt receptet i en tidning. Kul att prova på något nytt ibland!


Begär

Ogillar skarpt att jag är så otroligt sötsugen! Skulle lätt kunna stoppa i mig godis varje dag om jag fick. Fattar inte vad detta beroende kommer ifrån. Kan ju normalt behärska mig, men efter att Elias kommit till världen så är jag sugen på allt som är onyttigt. Sjukt irriterande. Minns att det var likadant när Madde föddes. Men tillslut går begäret över, tack och lov.


Stark kille

Lilleman är så stark i nacken! Bilden är inte den bästa, men där ser ni lite av hans tränande i babygymmet. Han har börjat att le lite grann också. Speciellt efter att ha bjudit på en bajsblöja, haha. Lilla sötnosen <3


Onsdag

God morgon. Här har vi varit uppe sen halv sju. Vaknade två gånger inatt varav den ena gången var på min begäran. Nu ska vi alldeles strax äta frukost sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Hoppas på att kunna ta en liten promenad. Får se hur pass ont jag har.


Snyft

Jag tror bilden talar för sig själv. Känner mig väldigt gråtmild idag. Vet inte varför, men jag har hört att amningen kan få en att bli gråtmild. Måste vara det. Elias är så himla snäll, låter mig sova nästintill hela nätter. Väcker mig en gång/natt för lite amning. Sen somnar han så snällt om igen. Har från att han föddes valt att lägga honom i hans egen säng. Varken jag eller Patrik känner oss bekväma med att ha honom emellan oss. Egentligen vill jag det just för att det är så mysigt! Men jag skulle vara så orolig att någon av oss skulle råka lägga oss på honom, usch hemska tanke! Inget jag vill riskera! Nu ska jag fortsätta med mitt tisdagsmys.


Sju dagar

Idag blir den här lillkillen 1 vecka gammal! Han är så fin min lilla son. Så lugn och harmonisk (än så länge). Är jättestarki nacken redan nu! Ska lyckas ta ett kort på honom när han tränar i sitt babygym så får ni se :)


Kärlek

Älskar er över allt annat!


Bebiskläder

Titta vilken snäll svägerska jag har! Tack än en gång gumman!


Förlossningsberättelsen

Måndagen den 27:e augusti vaknade jag klockan 06:30. Gick upp för att dricka en massa vatten. Det var den informationen jag hade fått från läkaren. Drick klara drycker fram tills kl 8, sen fastar du. Blev även ombedd att duscha med descutan (svamp med bakteridödande medel) kvällen innan och på morgonen. Väckte Patrik vid 8 och sen for vi in till sjukhuset. Vi skulle vara där till klockan 10. När vi väl kom fram till avdelningen presenterade  en jättegullig barnmorska sig och visade oss till vårt rum. Hon bad mig sätta på mig sjukhuskläderna som hon plockat fram och sedan lägga mig i sängen så hon kunde sätta en infart. Jag hade fastat sen kvällen innan och skulle då få dropp för att blodsockret skulle hålla sig på en normal nivå. Efter det fick vi vänta i ca 1 timme sedan var det dags!
 
Barnmorskan följde oss ner till operationssalen där vi blev väl omhänertagna. Jag fick lägga mig på en brits och sen satte allt igång. Vårdpersonal precis överallt! Patrik tittar chockat på mig och man ser nästan hur hans ögon fylls med rädsla. Jag tar hans hand och säger att det är lugnt. Det är ju trots allt jag som ligger på britsen. Narkosläkaren kommer in och sätter ryggbedövning på mig (som förövrigt inte kändes alls)! Började känna hur tung jag blev om benen, fick stickningar som tillslut ledde till noll känsel överhuvudtaget. Jag får svårt att andas, blir snurrig i huvudet och mår väldigt illa. En i personalen frågar hur jag mår, hon såg på övervaket att jag sjunkit i blodtryck så de gav mig lite Atropin som sedan gjorde att jag piggnade till och fick lättare med andningen. Två läkare kom sedan in och presenterade sig. En av läkarna säger: -"Då kör vi igång Sanna. Är du beredd?"
Trodde faktiskt att jag skulle vara mer nervös än vad jag var. Kl 12:28 satte de igång och kl 12:35 hörde vi vår sons skrik för första gången! H*n var äntligen här! Vi visste ju fortfarande inte könet på barnet, det fick vi reda på när en av personalen kommer fram till oss på andra sidan duken och visar stolt upp honom. Helt overkligt var det! På 7 minuter hade vi fått vår son. Efter det har jag ingen som helst tidsuppfattning. De syr igen mig och jag tranporteras sedan till uppvaket. Där låg jag i drygt 2 timmar, tills bedövningen hade släppt och jag kunde röra på fötterna igen. Upp till avdelningen igen och nu befann vi oss i en liten bubbla. Vår älskade bebis var äntligen här och vi kunde inte vara lyckligare!
 
Till kvällen ville barnmorskan att jag skulle försöka ställa mig upp och gå lite grann. De tillhör läkningsprocessen. Problemet var bara att jag hade så sjukt ont trots smärtstillande. Lyckades iallafall ställa mig upp och lyfta lite på fötterna, men det gjorde så sjukt ont från snittet att jag började kallsvettas och fick blodtrycksfall. Blev bara att ta det lugnt resten av kvällen. Dock kändes det bättre dagen efter och då var jag uppe och gick på avdelningen. På onsdagen fick vi åka hem igen. Amning hade kommit igång och bebis mådde bra. Resten av denna vecka har inneburit mest återhämtning för mig. Kan säga att jag aldrig haft så ont i hela mitt liv (vad jag kan minnas). Vet ni hur mycket man använder magmuskler när vi rör på oss? Typ hela tiden. Men det går åt rätt håll. Jag mår bättre och bättre för var dag som går. Tack och lov har jag Patrik här hemma som hjälper till med allt!
 
Nu kanske flera av er undrar varför det blev kejsarsnitt? Många vet redan att jag hade en jobbig tid efter förlossningen med Madeleine. Då menar jag extremt jobbig tid som inneburit en operation pga komplikationer i form av ärrbildning. Kortfattat kan jag säga att efter att ha diskuterat detta med min barnmorska samt blivit undersökt av en överläkare så kom vi fram till att kejsarsnitt skulle vara det bästa för min del. Överläkaren rekommenderar även mig till att opereras på nytt efter att jag återhämtat mig från kejsarsnittet. Då kanske ni förstår varför det inte var aktuellt att genomgå en vaginal förlossning? Hade jag inte fått dessa komplikationer så hade jag definitivt fött vaginalt. Jag tycker det är en häftig upplevelse och även om det blev som det blev så är det en upplevelse jag inte skulle vilja missa. Samtidigt måste jag se det som en erfarenhet att fått vara med om två olika "förlossningar". Två helt olika historier, men med samma fina avslut <3
 

Lördag

God morgon på er! Här tog vi oss en sovmorgon idag. Har precis ätit frukost och väntar nu på att min mormor och morfar ska komma på besök. Såg att det fanns ett intresse för en förlossningsberättelse. Får se om jag hinner skriva något i helgen. Måste tänka ut lite vad exakt det är jag skriva om. Denna förlossningsberättelse skiljer sig väldigt mycket om man jämför med den förra. Nu blev ni nyfikna va? ;)


Återbesök

Idag var det alltså dags för återbesöket. Elias vägdes, det togs blodprover och han fick även genomgå ett hörseltest. Allt såg jättebra ut. Han hade ökat från 3430 gram till 3480 gram sen i onsdags då vi åkte hem. Amningen verkar alltså fungera. Fick ändå med mig lite tips hem. Sen har jag även pratat med Patriks mamma som givit råd kring amningen. Så nu känns det lite lättare!


RSS 2.0