Tillbakablick

Madeleine nyfödd



Madeleine 1 år



Madeleine 2 år



Det är faktiskt inte bara som de säger, tiden går sjukt fort! <3


Tisdag

Har precis kommit hem från pappa och Mette. Mette fyllde år förra veckan så vi firade henne idag! Annars har jag haft en relativt lugn dag här hemma. De ringde från dagis igår och sa att Madeleine hade feber så jag fick vara hemma med henne idag. Det har inte direkt märkts på henne att hon är sjuk. Idag var hon iof feberfri, men även igår var hon superglad. Skönt för henne och för oss :) Patrik blir hemma med henne en extradag iallafall. För att vara på säkra sidan.

Jag skulle haft en pluggdag imorgon. Läser nämligen en ekg-kurs som jag blev erbjuden via jobbet, men de var tydligen panik på avdelningen så jag måste hoppa in och jobba. Jag som sett fram emot lite sovmorgon, hehe. Gick igenom kursens innehåll lite idag när Madeleine sov..det var ju inte helt lätt direkt. Krävs en hel del plugg för att fixa tentan kan jag tänka mig, men det ska nog gå bra. Det brukar det göra!

Appropå något helt annat så måste jag, precis som så många andra nämna det hemska som hände i svinninge helgen som var. Så fruktansvärt! Vet vem den anhållna är, men tjejen kände jag inte igen. Vad är det för värld vi lever i? Känns hemskt att sånt här förekommer..

Ni får en fin bild på en liten Madeleine, för att försöka avsluta inlägget på ett mer positivt sätt.






Fånig lista

Kan inte hjälpa det, men jag gillar dessa listor.


VEM

Vem är i rummet med dig? Ingen.
Vem fick du senaste sms av?  Caroline :)
Vem pratade du senast i telefon med?  Patrik.  
Vem önskar du var med dig nu? Realistiskt eller orealistiskt?  Realistiskt: Patrik. Orealistiskt: Mamma. På de två timmar jag sov på eftermiddagen så drömde jag om henne. Precis innan jag kom hem idag så tänkte jag på henne och hur fruktansvärt mycket jag saknar henne..


VAR

Var är din mobiltelefon? På soffan bredvid mig.
Var handlar du mest?  Hmm, Ica, hemköp och willys. Svårt att säga vilken av dessa som leder ligan. Det är så olika.
Var åkte du senast bil? Till täby, sen till arninge en snabbis och sedan till centrum för att sedan åka hem igen.
 

VAD

Vad åt du senast?  Fisk med potatismos och grönsaker. Madde åt som en häst! Haha.
Vad drack du senast? Vatten.
Vad är det för färg på dina byxor? Svarta mysbyxor.
Vad är din favorit färg? Beror helt på vad vi pratar om. Kläder vill jag gärna ska vara naturfärgade och inte för färgrika eller mönstrade. Men bara rent spontant säger jag nog lila.
Vilken film såg du senast? New Years Eve heter den nog.
Vad hör du just nu? Diverse ljud från tvn.


HAR DU NÅGONSIN

Sovit i någon annans säng? Ja, vem har inte det?
Kört över hastighetengränsen? Det har hänt, inte så pass att jag skulle bli av med körkortet, men ja..
Målat om ditt rum? Hemma hos pappa har jag gjort det, och i gamla lägenheten. Dock inte i vårt nya hus. Dansat framför en spegel? Haha. Alldeles för många gånger.
Dumpat någon? Ja. Och jag gjorde det inte vidare snyggt.
Smugit ur ditt hus? Haha, nej det har jag nog inte. Duktig flicka eller hur? Eller föräldrar som faktiskt litade på en.
Haft känslor för någon som inte känt desamma? Det har hänt,
Älskar eller saknar någon nu? Ja, jag älskar och saknar folk jämt och ständigt.


Fix

Ny tavelram som sitter i vardagsrummet




Älskar tulpaner! Lite vårkänslor över det hela, fast det är et bra tag kvar.




Påbörjar inlägget med lite fina bilder. Idag har jag varit en sväng till täby med Helena, Moa och Johanna. Vi köpte presenter till Emma och sen hade jag lite fler ärenden att utföra. Träffade Caroline en sväng i centrum också. Avslutade med att handla och åkte sedan hem och sov två timmar. Känner mig inte helt pigg idag.

Nu väntar jag på min fina man som snart kommer hem från Borås. Imorgon är det kvällsjobb som gäller och avslutar helgen med ett dagpass. Sen var denna vecka slut. Det tackar vi för...


2 årskalaset

Dålig uppdatering, men det har ju faktiskt varit helg. Har verkligen sett till att njuta av ledigheten. Tänkte att ni säkert undrar hur Madeleines 2 årskalas var? Allt gick kanonbra. Tårtan var fixad av självaste domarudden. Den blev precis så som jag ville ha den. Bild finns i slutet av inlägget.

Gästerna (familjen) anlände vid 14-tiden. Självklart hade Madeleine inte sovit en blund på eftermiddagen. Inte likt henne alls faktiskt. Hon var säkert så exalterad över att kusinerna skulle komma över och leka med henne! Allt gick iallafall bra, Madde höll humöret uppe hela kalaset. Hon fick så fina presenter. Har fotat det mesta som jag tänkte visa er. Ett flertal kläder som pappa och Mette gav till Madeleine låg i tvätten så de är inte med på bild.




















Tack så jättemycket för alla fina presenter!

Till sist..



En bild på den fina tårtan!


Surprise

Titta vad jag hittade i brevlådan häromdagen. Visserligen låg alltihop i ett paket ;)



En 2 årspresent från Madeleines gammelmormor och gammelmorfar. Tack så jättemycket!

Madeleine och jag ritade tillsammans idag. Hon var så rolig som skulle visa mig hur jag skulle hålla pennan för att det skulle komma färg. De är anpassade efter småbarn om jag säger så. Inga långa stift här inte.


Sovrutiner

Det är rätt fascinerande att lyssna på hur olika alla föräldrar gör när det kommer till deras barns sovrutiner. Det händer med jämna mellanrum att folk kommenterar mitt och Patriks sätt att få Madeleine att somna om nätterna. De är ju inga negativa kommenterar utan snarare att de är förvånade över hur snabbt nattningen går. Vi går upp till Maddes rum, byter blöja, sätter på henne pyjamas, lägger henne i sängen, borstar tänderna. Sen säger vi godnatt-älskar dig-sov gott, sen stänger vi dörren. Efter det är det till 90 % tyst från hennes rum. Många ställer frågan: -Men vaddå, sover hon nu eller?? Mitt svar blir alltid: -Hon vet att det är läggdags nu.

Vi tillämpade 5 minutermetoden när vi precis flyttat till vårt nuvarande hem. Madeleine var då ca 9 månader och nyligen fått ett eget rum, vilket underlättade. Här kommer lite fakta om 5 minutersmetoden:

Fem-minutersmetoden, alternativt somna-själv-metoden, är en metod för att lära små barn att somna och sova själva. Den utvecklades av Berndt Eckerberg tillsammans med hans hustru Britta under 70- och 80-talet. Eckerberg menar att den ger bäst resultat när sömnproblemen berör hela familjen.

Metoden går ut på att lära barnet att inte behöva tröstas på något speciellt sätt vid insomnandet. Då barnet har lärt sig att somna själv så vaknar det heller inte så lätt när det sedan lämnas att sova för sig själv. 

Metoden kan tillämpas från ca fem månaders ålder, då barnet har börjat utveckla en dygnsrytm och kan sova utan att vakna för att äta.

För Madeleine tog det endast 3 dagar sen sov hon så gott som hela natten helt själv. Första natten tog det ca. 1 timme. Andra natten tog det 15 minuter och tredje natten somnade hon på mindre än 5 minuter! Sen dess har det inte varit några problem med sömnen i familjen Klang- Pettersson. Självklart händer det att jag och Patrik måste gå upp på nätterna då hon vaknar till. Skillnaden är att vi alltid får somna om. Hon sover alltid till minst 08:30, vare sig vilken tid vi lägger henne dagen innan. Det är guld värt!

Jag rekommenderade denna metod till min käraste vän då hennes dotter sovit oroligt senaste tiden. När jag frågade henne hur det hade gått så hade hon bara positiva saker att säga :) Det man ska tänka på som jag fått höra av andra, är att ju tidigare man tillämpar metoden (inte innan 5 månader dock) desto snabbare och effektivare kommer det att gå. En vän till mig försökte med sin son efter att han fyllt 1 år och det var ingen lek. Hon hade jättesvårt att tillämpa denna metod. Patriks mamma som är bvc-sköterska sa att det inte var så konstigt. Barnet har ju hunnit utvecklat sitt minne enormt mycket och kan agera mot sina föräldrar på ett helt annat sätt. Där är det inte konstigt om man får hålla på i 1-2 veckor innan metoden ger något resultat.

Nu finns det ju alltid undantag när det kommer till barn. Vissa är och förblir svårnattade, andra barn vill inte sova många timmar/ natt osv. Metoden fungerar därför inte på alla barn. Jag är överlycklig att denna metod fungerade för oss. Sömn är så otroligt viktigt när man är en småbarnsfamilj. Jag får hoppas på att vårt framtida barn sover lika bra som Madeleine. Det återstår att se!




Madeleiene 1 månad


Torsdag

Har mig en ledig dag idag. Inte för att det känns som en ledig dag. Ska in till stan en sväng för att uträtta ett ärende, sen hem igen och handla mat för veckan som är kvar. Vill helst bara ligga i sängen hela dagen, men icke! Hela helgen bjuder på jobb, men nästa vecka har jag betydligt mer ledighet!

Appropå något helt annat. Måste berätta om Maddes kommentar igår vid matbordet. Hon hade precis ätit upp sin mat och sa upprepade gånger: -" Mätt, mätt, mätt".
Jag svarade: -"Vad bra, vad säger man då?" (I tron om att hon kommer svara "tack tack" eller något sånt).
Madeleine: -" Hej då maten"!!

Haha, så himla underbar!


Snart 2 år

Oj, nu blev det dålig uppdatering igen. Denna vecka har inte varit så bra för min del så det förklarar nog min frånvaro. Hoppas på en bättre vecka nu.

Håller på att planera för fullt inför Madeleines kalas. Har hittat den perfekta tårtan. Hoppas bara på att någon kan hjälpa mig med den. Kommer bli så himla fiiin. Har försökt lista ut vad Madeleine behöver/önskar sig i 2 årpresent. Kom fram till följande:

* Kritor, pennor, penslar+ penselfärg, block osv.
* Play doh lera + tillbehör, annat pyssel som passar hennes ålder.
* Köksartiklar till hennes lilla kök.
* Disney-filmer (samlar vi på). Filmer hon redan har: Trassel, pocahontas, dumbo, skönheten & odjuret och 
   Bernard & Bianca i Australien.

Hon är inte i så stort behov av mer kläder, vilket är skönt. Verkar som om hon har lugnat ner sig lite nu med att växa. Får se vad vi hittar på i present till lilla 2 åringen!





Året som gått

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Inte vad jag kan komma på..?

Har du några nyårslöften?
- Faktiskt inte. Kanske att ta hand om mig själv mer, försöka upprätthålla min träning.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
- Jajemensan! Fina Moa kom till världen ibörjan av året. Erika och Gianca fick sitt 4:e barn!

Vilka länder besökte du?
- Inga. Blev en väldigt tråkig sommar för min del. Hade ingen semester över huvudtaget så en utlandsresa har inte varit aktuell. Generellt brukar jag resa utomlands varannat år, om man ser tillbaka i tiden. Det skulle innebära en utlandsresa detta år!

Vad önskar du att du gjort mindre?
-  Varit för snäll mot andra som inte förtjänat det.

Bästa minnet från 2011?
- Dagstrippen till kolmården med min fina familj! 

Bästa köpet?

- Hmm...Madeleines sittvagn var ju en riktigt hit! Älskar Emmaljunga. Till mig själv måste jag nog säga Neulash. Älskar mina långa ögonfransar!  

Vad spenderade du mest pengar på?

Kläder/saker till Madeleine och mat.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
- Absolut! Nytt jobb, fast anställning, att träffa mediumet som vi systrar gör varje år mm. Madeleine gör mig ständigt lycklig! Hon förgyller min dag.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
-Inte en helt lätt fråga. År 2010 födde jag världens finaste flicka. Svårt att slå det. Däremot hade jag ett tufft år med komplikationer från förlossningen som sänkte mig. I år, eller förra året får jag ju nu säga (2011) har man fått se Madeleines utveckling och hur hon utvecklats till en egen individ. Hur häftigt som helst! Men jag var nog gladare i år.

Är det något du saknade 2011 som du vill ha år 2012?
- Mer kvalitetstid med falmiljen. Det ska vi se till att lösa!

Vad ser du mest framemot med år 2012?
- Semester! Första riktiga betalda sommarsemestern! Det är jag värd.






RSS 2.0