Torsdag, men känns som fredag

Det känns som om det är fredag idag. Har kommit på mig själv flera gånger med att tänka att det äntligen är helg, men icke! Fast Patrik är förmodligen ledig imorgon så det kanske är därför det känns som fredag. Annars har vi mest tagit det lugnt idag. Elias har fått vila extra mycket. Han känns faktiskt bättre idag. Ingen direkt feber, dock fortfarande hes. Det går åt rätt håll iallafall! Vi tog en kort promenad i det fina vintervädret, mest för att få lite frisk luft. Har precis hämtat Madeleine på förskolan. Blir lite mys i soffan innan vi påbörjar matlagningen.


Efter läkarkontrollen

Efter besöket hos barnläkaren kunde det konstateras att Elias har en luftvägsinfektion (no shit?). Stackarn är ju så hes. Som tur var så såg både öron och hals bra ut. Läkaren tror att han kommer piggna till snart igen! Så det tycks inte vara något RS- virus (peppar peppar) men det är klart att jag ska hålla koll på hans allmäntillstånd. Att han äter och kissar bra. Skönt att han är undersökt iallafall!


Sjukling

Usch vilken tuff natt vi haft. Elias har åkt på något virus så han är jättekinkig. Är snorig, hostig och har lite feber. Det kom så plötsligt! I förrgår mådde han bra. Men så är det väl med virus. Säkert Madeleine som dragit hem något från förskolan. Fast hon mår bra, lite lite snorig men knappt märkbart. Blir nog ett besök på mamamias bvc. Ska försöka få tag i Patriks mamma som får boka in oss på en tid.


Love


27:e november

Idag blir lilleman hela 3 månader! Ville bara att ni skulle veta det :) Just nu har jag skrivkramp när det kommer till bloggen. Har suttit och försökt skriva inlägg ett flertal gånger under helgen, men inläggen känns så fåniga och meningslösa. Återkommer när jag hittat känslan igen ;)


Bvc

Hade tydligen överskattat Elias längd och vikt. Han är nästan 62 cm lång och väger 6650 gram. Lilleman fick även vaccin idag, vilket gick över förväntan. Efter första sprutan sa han inte många ord, men däremot var den andra sprutan inte lika rolig att ta. Då skrek han en kort stund, sen var det som bortglömt. Nu verkar han vara ganska trött, har sovit största delen av eftermiddagen. Lilla älsklingen. Skönt att ha det gjort iallafall!


Planer för morgondagen

Imorgon är det dags för bvc besöket. Ska bli väldigt intressant att se hur mycket lilleman väger och hur lång han är. Jag tycker han vuxit extremt mycket på kort tid. Tycker han ser äldre ut än tre månader. Gissar att han är 64 cm lång och väger strax under 7 kg. Jag vet, en riktig heffaklump! Haha. Han är så söt, min matglada kille!


Förväntansfull

Ser så mycket fram emot februari månad. Då ska jag och Frida träffa Vivi från programmet "Livet på andra sidan". Ska bli så spännande. Sitter ju varje måndagskväll och tittar på programmet. Vivi är helt klart favoriten. Tycker hon verkar vara så himla gullig och framförallt ett seriöst medium. Så om ca två månader är det dags. Är så glad!


Sovrutinerna

Jag har fått sova helt ok inatt. Har varit uppe två gånger, vilket verkar vara det som gäller nu. Efter att jag hade en marsrömsnatt förra veckan då jag var uppe en gång i timmen så har jag fått strukturera om lite. Elias får en liten dos med ersättning om natten för att vi ska kunna få lite mer sammanhängande sömn. Det har fungerat ganska bra tycker jag. Han sover från kl 20 till 01:30. Sen väcker han mig vid 04:30 nästa gång. Efter det brukar han vakna kring 07 och då går vi upp. Ska försöka trixa lite mer med ersättningen så att vi så småningom kan ta bort ytterligare en "väckning". Skulle vara fint att slippa gå upp vid 4-5 tiden. Eller helst slippa 01:30 för då är jag inte speciellt pigg! Nu sover lilleman (helt otroligt) så jag ska sätta mig och läsa lite och bara slappa.


Astrologen

På repeat här hemma. Älskar denna låt!


Helgen

Har haft en riktig lugn helg. Madeleine har ju varit krasslig i så många veckor nu att det kändes bäst att bara ta det lugnt. Hon mår betydligt bättre så imorgon blir det förskolan för henne. Har inte bokat in så mycket denna vecka, men ett bvc besök blir det iallafall på torsdag. Då ska Elias få sitt första vaccin och sen ska han vägas och mätas. Det var ju riktigt länge sedan nu! Vi skulle varit där för två veckor sedan, men det var jag tvungen att avboka eftersom Madde var sjuk.


Torsdag

Igår var jag och Madeleine på vårdcentralen. Vilken överraskning! Känns som om vi börjar bli stamgäster där. Jag upplever inte att hon blivit helt bra, trots antibiotikakuren. Det visade sig att hon fortfarande var röd i halsen. Jäkla kåvepenin! Sämsta antibiotikat enligt mig. Nu fick hon iallafall en annan sort så jag hoppas på att hostan och förkylningen försvinner!

Vi fick även ett litet spontanbesök av min mormor, morfar och morbror. De var och besökte mammas grav och passade på att ringa mig. Vi fikade och hade det jättetrevligt.


Storasyster och lillebror

Måste uppdatera er lite om Madeleine och hennes relation till lillebrorsan. Jag är positivt överraskad av hennes sätt att vara mot Elias. Trodde att hon skulle bli svartsjuk, men hon är så förtjust i honom! Varje morgon ska hon krama honom, när det hämtas och lämnas på dagis ska hon krama honom och även när det är läggdags så måste Elias vara med. Det tillhör numera rutinen. Tiden därimellan ska hon självklart leka med honom och gosa, men börjar han skrika så säger hon meningar som: -"Jaja, tyst Elias! Du ska få mat" eller -"Elias nu räcker det, sluta skrika". Så himla kul att lyssna på henne. Sen antar jag att denna svartsjuka kommer att dyka upp så småningom. Det återstår att se.


No sleep

Trött morsa är jag idag. Inte fått sova mycket inatt, men men. Sova kan man göra när man blir gammal ;) idag händer det inte mycket. Ska väl försöka få min älskade son att försöka ta en liten tupplur under dagen, så kanske jag får vila mina ögon lite. Vore ju inte helt fel! Ska till vårdcentralen en sväng också. Annars blir det väl mest till att städa och plocka här hemma. Det behövs!


12:e november

Idag fyller världens bästa pappa år. Grattis!


Fars dag

Grattis världens bästa pappa på fars dag! Vi har precis ätit frukost här hemma. Ska strax bege mig ut på en promenad med familjen. Sen blir det mest att ta det lugnt. Ska baka något gott till eftermiddagen. Det är ju trots allt fars dag :)


Fredag!

Äntligen är det fredag! Efterlängtad dag. Har precis varit ute på en långpromenad i det kyliga, men vackra vädret. Madeleine är på förskolan. Strax ska jag åka in till arninge en sväng för att titta på täckbyxor. Verkligen "jättekul" köp, dock nödvändigt om man ska leka med Madde i vinter. Annars är det mesta i matväg införskaffat. Handlade allt igår eftersom jag hatar att handla på fredagar. Bad t.o.m Patrik att gömma godiset så jag inte ska äta upp det i förväg. Känner mig själv såpass bra att jag vet att det knappt kommer finnas något godis till ikväll om påsen ligger i skafferiet, haha.


Torsdag

Känns som om det är fredag idag. I wish! Veckan har varit väldigt lång. Idag är Madeleine på förskolan iallafall. Hon känns mycket piggare och har inte haft feber sen i måndags. Får se hur det går. Själv ska jag ut på promenad nu på förmiddagen. Får se om Malin hänger på. Efter lunch åker jag ner till centrum en sväng. Har lite ärenden att uträtta.


Kl 01:21

Blev mycket irriterad när jag upptäckte att twilight gick på greys anatomys sändningstid. Va fan! Jag som längtar så mycket till onsdagarna, så gör de såhär mot mig! Haha. Jag måste vara väldigt ensam om att tycka att dessa filmer mest bara är trams! Förstår faktiskt inte vad det är som är så bra?Det blev till att lägga sig tidigt iallafall. Låg i sängen kl 21:10. Somnade relativt fort så jag hoppas att jag känner mig piggare tills vi ska gå upp. Nu sover Elias igen så då ska jag göra detsamma!


Gäsp

Har haft en hemsk natt! Vet inte vad det var med Elias inatt. Väckte mig vid 00:30 första gången, vilket är ovanligt. Ammade honom trots allt vid 22-tiden och då brukar han klara sig till åtminstone 3-4 tiden. Efter det väckte han mig en gång i timmen utan att överdriva. När Elias väl somnat om vid 5 snåret så ringer Patriks väckarklocka och lilleman vaknar på en gång, trots att Patrik slänger sig på telefonen. Jag bryter ihop och säger att jag måste få sova. Patrik tar då Elias i några timmar innan han sticker iväg till jobbet. Jag fick sova två timmar iallafall, vilket verkligen behövdes. Vi har försökt med att låta Patrik sova på soffan för att Elias inte ska vakna av väckarklockan, men det hjälper inte. Patrik har en tensens att sova väldigt djupt vilket leder till att väckarklockan står och tjuter i flera minuter. Han vaknar inte av alarmet, men däremot av en förbannad Sanna som går ner från trappen. Jaja, nu vänder vi på humöret! Glada tankar!


Tisdag

Lilla Madeleine har halsfluss visade det sig, så hon äter antibiotika nu. Förhoppningsvis mår hon bättre om ett par dagar. Får se om hon kanske kan gå till förskolan i slutet av veckan. Imorgon smittar hon inte längre, men jag tror jag ska låta henne vara hemma en extra dag. Så hon verkligen är pigg och framförallt inte hostar lika mycket. Idag är vi bara hemma och myser. Kanske tar en liten promenad för att få lite frisk luft!


Fortfarande sjukstuga

Då var det ny vecka och den startar väl inte särskilt bra. Madeleine har blivit sämre så idag beger vi oss till vårdcentralen. Nu har hon varit sjuk i drygt 10 dagar och jag trodde faktiskt att hon skulle vara frisk till denna vecka. Nu vill jag ha svar på om det är ett virus eller en bakterie så hon isåfall kan få antibiotika om det skulle behövas. Stackars Elias är så förkyld, speciellt nattetid. Hoppas på att detta vänder snart!


Veckan lider mot sitt slut

Söndagen har mest gått åt att städa och handla mat inför veckan. Åkte till mataffären helt själv imorse. Det var rätt skönt att bara strosa omkring och slippa känna någon stress. När man har barnen med sig så blir det alltid stressigt. Risken är stor att jag missar något, trots att jag oftast har en lista med mig ;) man vet aldrig hur mycket tid man har på dig tills någon av barnen ska lessna och på det viset uttrycka sitt missnöje. Efter städningen tog vi en långpromenad och sen blev det lite söndagsfika. Nu ska vi alldeles strax sätta igång med middagen. Ikväll sitter vi bänkade framför solsidan och partaj!


Lördag

Idag ska vi åka till kyrkogården för att hälsa på min mamma och min farmor. Efter det åker vi till järfällas kyrka för att besöka Patriks morföräldras grav. Till kvällen ska jag och Elias hem till Lotta för att äta middag. Mys! Det är väl planeringen för idag. Här kommer en bild på Madeleine när vi besökte mammas grav för ca. ett år sedan.


Tips på mammablogg

Jag har ganska nyligen (sen i somras) börjat följa en tjejs blogg. Det var lite av en slump som jag kom in på hennes sida. Läser Egoinas blogg sen ett tag tillbaka och hon länkade till denna tjej. Eftersom jag har svårt att fastna för bloggar där jag inte direkt känner personen eller vet vem det är så brukar jag knappast leta runt efter bloggar. Läser inte så många kändisbloggar heller, utan det är mest vänner och bekantas bloggar som jag går in på regelbundet. Någonting fick mig dock att gå in på denna tjejs blogg och faktum är att jag är glad att jag gjorde det. Har verkligen fastnat för hennes blogg. Hon skriver med glimten i ögat och har nog nischat sig för att vara en humorblogg. Sen påminner hennes vardag lite om min då hon fick sitt andra barn nu i somras.
 
Det jag ville komma med det hela är att hennes inlägg får mig att skratta dagligen! Hon skriver om småbarnstiden och hur hennes vardag ser ut. Så många gånger kan jag verkligen inte annat än hålla med henne om det hon skriver om. Gårdagens inlägg var så klockrent. Hon menade på att förr i tiden (innan hon fick barn) så tyckte hon att ett program som började vid 23-tiden var i senaste laget. Några år senare tyckte hon att ett program som började vid 22-tiden var i senaste laget. Nu för tiden tycker hon att ett program som börjar vid 21 är i senaste laget. Det roliga är att jag satt och tänkte detta dagen innan hon skrev det inlägget. Jag ville se på favvoprogrammet Greys Anatomy, men var så himla trött efter dagen som gått. Tänkte just att program som börjar kl 21 är i senaste laget för mig i nuläget. Småbarnstiden är ju för underbart! Härligt att det inte bara är jag som är trött om kvällarna ;) Hon avslutar inlägget med att fråga hur detta ska sluta? Snart tycker hon att bolibompa som sänds kl 18 är i senaste laget! Haha.
 
Spiderchick heter hon om det är någon som undrar och kanske vill kika in på hennes blogg.
 
 

Fredag

Imorse fick jag sovmorgon av mina snälla barn. Kl 08:40 vaknade jag av mig själv. Strax därefter vaknar både Madeleine och Elias. Var uppe 2 gånger inatt. Första gången vid 3 och andra gången när Patriks klocka ringde (05:30). Elias är en mycket lättväckt kille..vilket kan vara lite jobbigt just när Patrik ska upp eller när Madeleine vaknar till om natten. Då är det två barn som är vakna. Den äldre varianten somnar om på en gång, men den yngre är det svårare med. Jaha, vad händer idag då? Vi ska ner en sväng till ica för att handla. Madeleine mår bättre idag. Bara hostan kvar.


Förskolekort

Förskolekortet är nu här! Fick hem papper igår för att kunna göra en beställning. Loggade in på företagets hemsida för att se hur kortet blev. En liten sammanbiten tjej fick jag se, men såå söt! <3


Utveckling

Elias har börjat prata väldigt mycket nu! Eller ja, prata är väl fel ordval. Han låter väldigt mycket, ler och får till lite skratt då och då. Så himla söt och otroligt charmig är han. Han har även börjat "hitta" sina händer. Att tugga på dem har blivit lite av en hobby :) kollade igenom Maddes bvc-bok och jag tror bestämt att Elias kommer bli riktigt lång. Madde var 60 cm vid 3 månaders ålder. Elias är 60 cm vid 2 månaders ålder. Sen kanske könet har något med saken att göra? Hittade ett roligt test på internet som visade på att Madde ska bli 168 cm och Elias ska bli 181 cm. Det återstår att se! :)


Torsdag

Har väl inte blivit bättre här hemma, men samtidigt inte sämre. Vi har väl sett på alla disneyfilmer x antal gånger nu. Hur får man en nästan 3- åring att ta det lugnt? Ett riktigt energiknippe är hon trots febern. Idag tog vi faktiskt en promenad. Lite frisk luft behöver man allt!


RSS 2.0