Pjuh

Det var en riktig helvetesdag igår. Madeleine var jättegrinig och ville inte lyssna på mig överhuvudtaget. Hittade bajs i trappan. Ja vi hann ju diskutera vilken toalett hon skulle välja. Jag sa att hon skulle ta den på nerevåningen eftersom jag satt och ammade. Hon valde givetvis den där uppe. Sen ville hon att jag skulle torka henne och då måste olyckan i trappen skett. Elias var på sådant humör att det var amning som gällde konstant. När jag VÄL fick honom att somna så kommer Madeleine klampandes in i sovrummet och skriker. Jippi, nu var Elias vaken igen. Så har dagen fortsatt. Grädden på moset var att Patrik inte var hemma förrän vid 22-tiden. Tror ni jag somnade gott sen? Nu ska vi inte klaga här. Ny dag, nya tag! :)


Lär känna Elias

Rolig lista som jag hittade på en tjejs blogg.

Här bjuder Elias på lite uppdaterad information om sig själv:

Namn: Elias, Elis, Lillebror, lillkillen, Ralf, Raffe. Kärt barn har många namn.

Ålder: Nio veckor.

Älskar: Mammas bröst.

Sak jag tycker är fett överskattat: Sovmorgon samt powernaps.

Kroppsdel jag är mest nöjd över: Får man säga sitt hår? Vem kan motstå det kalufset? Annars diggar jag mina valkar på benen.  Mamma tycker det är så gulligt!

Då ler jag stort: När pappa pratar med mig med bebisröst. Asså ni ska bara höra! Man kan ju inte annat än skratta åt honom!

Då mår jag extra bra: När jag är nybajsad. Den som aldrig har levererat en riktig bajsblöja vet inte vad njutning är i livet.

Spännande: Att åka genom tunneln på väg till affären är bra coolt. Då blir mina ögon lika stora som tennisbollar har jag hört mamma säga.

Talang: Jag är en riktig hejare på att kräkas. Flera gånger/dag blir det lätt.

Fritidsintressen: Sprattla med benen, spana in min syrra (hon är så himla spexig den tjejen), träna nacken-tjatmorsan är alltid på mig med det.

I övrigt: Gillar jag livet och är nöjd för det mesta. Är jag inte nöjd får jag kramas med mamma eller pappa  och då blir jag glad igen.

 

 


Sjukstuga

Usch vad detta är jobbigt! Madeleine har haft feber i nästan 4 dagar. Jag börjar känna mig sämre nu, ont i halsen och ledvärk. Elias har lite feber han med. Rena rama sjukstugan är det. Vill bara att alla ska vara friska nu! Hoppas att Elias inte blir sämre. Känns så läskigt att en sådan liten bebis ska drabbas. Enligt bipacksedeln får han inte ens ta alvedon. Han måste vara minst 3 månader. Har skickat iväg ett mail till vår bvc sköterska. Hinner hon inte svara idag så ringer jag till svärmor. Hon vet definitivt vad vi ska göra!


Sjuk storasyster

Att få mina barn att sova middag är ungefär lika troligt som att vinna på lotto. Madeleine har feber och är hostig. Försöker förklara för henne att det är viktigt att vila. Hon går ju runt här hemma och gäspar. Vill hon sova? Absolut inte! Lille Elias har knappt sovit på dagtid sen han föddes. Världens vaknaste bebis. Hallå, du kan väl blunda lite grann..så mycket missar man inte. Tror ni han lyssnar? Nej ;)


27 oktober

Hurra hurra hurra! Idag blir världens finaste Elias 2 månader! :)


Fredag

God morgon! Har "bara" varit upp en gång inatt så nu känner jag mig ganska pigg! Behöver inte stressa till förskolan idag. Madeleine har sovit hemma hos pappa och Mette inatt. Åkte dit igårkväll för att jag glömt att packa med hennes snuttefilt. Då säger hon -"mamma,vill inte åka hem". Nehe, gör inte det då! Haha. Härligt att hon trivs där, men jag har saknat henne. Min lilla prinsessa!


Rensning

Insåg igår att det är dags att göra en rensning i Elias byrå. Storlek 50 har nu blivit för litet. Eller ja, han kan ha vissa byxor fortfarande men hans bodys är för små. De flesta bodys i storlek 62 kan han nu istället börja använda. De är lite för stora, men det funkar. Tiden går så fort! Har glömt hur snabbt de små liven växer. Madeleine har ju haft en och samma storlek i över ett år nu, vilket är helt normalt. Någon gång måste de ju lugna ner sig på tillväxtfronten. Så fram med storlek 62 till min stora pojke <3


Tisdag

Hallå där! Har varit rätt tyst här inne nu i några dagar. Har inte varit på "blogghumör". Vad kan ha hänt sen sist då? Var på bvc i måndags. Elias har vuxit som en tok! Lång och ståtlig är han. Han har gått upp jättebra i vikt också. Blivit en liten knubbis! Tror han väger 5,-något och är 60 cm. Ligger över kurvan både längd- och viktmässigt, precis som Madeleine gjorde. Skönt att ha barn som är glada i maten :) pratade om amningen och måste väl säga att det blivit lite bättre. Gäller bara att hitta på något så brukar Elias lugna ner sig. Är vi "bara hemma" så vill han ammas oftare av någon anledning. Nog om det, nu ska jag ut och gå. Bara jag och spotify i hörlurarna. Mitt sätt att varva ner från dagen som varit!


I badkaret

Tokungen hittade mina solglasögon i en låda i badrummet. Hon smuggla med sig dem ner i badkaret utan att jag märkte det! Sen skrattade vi båda rätt bra åt henne, haha.


Fredag!

Äntligen är fredagen här! Bästa dagen på veckan! Väntar på att Therese ska komma över på en fika. Sen ska vi nog ta oss ut och leka i någon lekpark. Madeleine är hemma idag då det är planeringsdag på förskolan. X factor ikväll sen är det läggdags. Måste bli bättre på att sova när Elias väl har somnat. Han brukar tacka för sig vid 20-tiden så egentligen bör jag göra likadant, men man har ju vant sig vid att sova drygt 4-5 timmar i sträck ;)


Återbesök

Idag står återbesök till mvc på agendan. Ska bli väldigt kul att träffa min barnmorska igen. Mindre kul att det är i stan. Tycker det känns lite jobbigt att åka dit när Elias fortfarande är såpass liten. Blir som en inre stress eftersom fasta rutiner fortfarande saknas. Jaja, det brukar gå bättre än vad man tror! :) Det är ju verkligen värt det eftersom jag haft världens bästa barnmorska! Får se om Elias godkänner en snabbvisit på jobbet också. Annars händer det nog inte så mycket mer idag.


Onsdag

Härligt med glada barn! :)


Bvc på besök

Igårkväll var svärmor över för att väga Elias. Det var 3 veckor sen sist och jag var lite orolig över att han inte gått upp tillräckligt. Ska till bvc först nästa vecka så då föreslog svärmor att hon kunde komma förbi och titta samt väga honom. Har ju haft det jättejobbigt nu med amningen, som ni förstår från förra inlägget. Det visade sig att han endast gått upp 400 gram på 3 veckor. Det är lite på gränsen sa svärmor. Hon tror att han är hungrig och inte fått i sig tillräckligt senaste tiden. Det är därför han vill amma hela tiden, alternativt så är det en tillväxtperiod. Jag fick iallafall tips på hur jag ska göra när han är på väg att somna mitt i amningen. Det känns skönt! Sen ska jag ge lite ersättning som tillägg det här dygnet för att se om han blir nöjdare. Så himla skönt att ha en svärmor som man alltid kan ringa och få hjälp av!


Amning..

Elias är inte mycket för att sova. Idag har han sammanlagt sovit i 15 minuter. Ni med barn, brukar det vara så? Jag har glömt hur det var med Madde. Känns som om det är amningen som ligger bakom det. Elias är inte så effektiv när det kommer till amning. Han somnar efter 5 minuter. Jag försöker väcka honom, men då är han inte speciellt pigg på att äta igen utan väntar helst i ca. 10-15 minuter. Sen skriker han efter mat och så börjar hela proceduren om igen. Jag får alltså knappt mågon paus mellan matningarna. Känns som allt går i ett. Någon som har det likadant? Tips mottages gärna på hur man kan få honom att äta mer effektivt. Ska det inte vara 2-3 timmar emellan målen (i snitt)?


Känner mig duktig!


Irritation

Är lite låg för tillfället. Blir så irriterad när jag tänker på varför jag känner så. Känns inte som om jag riktigt kan släppa det, men det måste jag väl göra. Ibland undrar jag hur folk egentligen fungerar däruppe i huvudet? Skit samma, nu går vi vidare. Ska ta och somna om nu när Elias ätit klart. Får se vad söndagen har att erbjuda!


Lördag

Det var jättekul att komma iväg till mässan i älvsjö idag, men herregud vad folk det var! Både jag och Patrik fick lite smått panik av alla människor som var där. Madeleine fick iallafall träffa sin farmor och ägnade sig mest åt att rita/pyssla i ett av båsen. När vi kom hem åkte jag en sväng till ica för att handla lite lördagsmys. För min del innefattar det mörk choklad och lite naturgodis. Försöker vara lite nyttigare nu ett tag framöver. Får se hur länge det håller, godisråtta som man är ;) Nu blir det lite varma mackor och mys framför tv:n.


Mysfredag

Har haft en mysig dag med fina vänner. Först åkte jag och Sofie hem till Sara och tvillingarna. Fikade och hade det trevligt. Sen fick Sofie följa med till förskolan för att hämta upp Madde. Madde blev väldigt glad av när hon såg att Sofie var med. De har inte träffats så många gånger, men Madde gillar verkligen henne. De satt bak i bilen och pratade om Sofies hund som heter Asta. Madde är väldigt förtjust i den hunden. Hon förklarade för Sofie att Asta inte får äta bajs, för det är ju äckligt! Alltså den här damen får mig att skratta dagligen! Igår såg hon på lejonkungen och försökte sjunga med. Helt plötsligt utbrister hon: "snart är det jag som är kurd". Gud vad jag skrattade! Till kvällen gjorde Laura mig sällskap. När klockan började närma sig 23 så var det dags att gå och lägga sig. Imorgon ska hela familjen på underbara barn- mässan!


Shopping

Igår tog jag mig ner till centrum en snabbis. Köpte med mig en hel del. Ståbräda till vagnen, amningskudde, underkläder till både mig och Madeleine samt en speldosa till Elias som man kan fästa på vagnen eller på spjälsängen. Vart x antal 100 lappar fattigare, men det var det värt!


Tisdag

Snart dags för min dagliga promenix med Malin! Alltid skönt att få röra på sig. Efter det ska jag försöka ta nig ner till centrum. Måste införskaffa en amningskudde. Blir galen på detta! Elias börjar bli riktigt tung nu så det är svårt att hitta en bra position, speciellt nattetid när man är så trött. Måste även köpa ett regnskydd till vagnen. Sen är väl klockan såpass mycket att det är dags att hämta Madeleine på förskolan.


Lördag

Haft en mysig lördag. Jag och Elias gick på en långpromenad medan Patrik och Madeleine lekte i lekplatserna runtomkring. Fick besök av Frida och Markus som åt middag med oss. Just nu sitter jag och Patrik i soffan och bara tar det lugnt. Ska väl sova ganska snart, men det är trevligt att bara sitta ner och umgås när båda barnen har somnat. Lite tid tillsammans bara han och jag :)


Torsdag

Idag har Madeleine verkligen varit ett mönsterbarn. Väldigt passande då jag varit ensam hela eftermiddagen samt kvällen eftersom Patrik jobbat i göteborg idag. Alltid lagom panik när det ska lagas middag och Patrik inte är hemma, men idag gick det an. När jag skulle natta Madeleine var det mer action. Lilleman som ville ammas och Madde som behövde badas, få på sig pyjamas, borsta tänderna osv. Det gick, men en aning stressigt var det allt. Nu väntar jag in att Patrik ska kliva innanför dörren, sen blir det till att sova. Imorgon är det min favoritdag! Fredag!


Lugn morgon

Imorse hade jag någorlunda flyt med det mesta. Vaknade strax efter 6 och kände mig faktiskt pigg. Valde att inte försöka få Elias och mig att somna om. Risken är att man vaknar upp och är betydligt mycket tröttare. Jag ammade lillkillen och fixade iordning oss, sen vaknade Madde lagom tills jag var klar. Då kunde jag fokusera på henne medan Elias låg nöjd och jollrade. Vid 9 bar det av till förskolan, har hunnit med att ta en långpromenad med Malin och nu står bakning på schemat innan det är dags att hämta Madde.


Pigg??

Kan knappt tro det, men det är första gången jag vaknar till från natten som varit. Det var inte ens Elias som väckte mig, det var mina bröst som gjorde ont. 6 timmar sen sista amningen, inte speciellt skönt! Väckte Elias på en gång! Har alltså fått sova 6 timmar i sträck, det har inte hänt sen innan Elias föddes. Känner mig helt seriöst som en ny människa! Pigg och glad, och klockan är bara 05:30 :) Tänk vad mycket en god sömn kan göra. Nej, om man skulle försöka sova lite till. Lilleman har somnat om igen :)


Fina familjen

Ni gör mig så lycklig!


Måndag

Natten har varit helt ok. Vaknade i vanlig ordning vid 02:30. Somnade om och vaknade vid 6-snåret. Sen ringde klockan vid 8. Åkte till centrum för att veckohandla efter att jag lämnat Madde på förskolan. Hittade en vindjacka på Intersport som jag köpte. Tycker att det är småruggigt att ta promenader nu i detta väder så då tycker jag det är helt ok att investera i en sådan jacka!


RSS 2.0