Pojke eller flicka?

Det är rätt fascinerande hur folk reagerar på huruvida man vill ta reda på könet eller ej vid en graviditet. Jag minns så väl hur folk reagerade när vi väntade Madeleine. De flesta tyckte att vi var tråkiga som valde att ta reda på det. Att det är roligare att vänta tills barnet är fött, för då blir det en överraskning. Anledningen till att vi valde att ta reda på det med första barnet var för att jag var övertygad om att det var en tjej. Jag var bara tvungen att få det bekräftat. Plus att första graviditeten är så mycket mer händelserik på något sätt. Man följer varje vecka intensivt, man måste förbereda sig med att införskaffa en massa saker och vilka saker ska man ha? Allt är nytt, precis allt! På något sätt tyckte jag och Patrik att det var skönt att åtminstone ha koll på något, och det var vilket kön våran bebis skulle ha. Förberedelser var a och o.

Denna graviditet har vi valt att inte ta reda på det. Jag vill att det ska bli en överraskning. Då reagerar folk på det istället. "Ska ni vänta så länge?" Ja vi hade tänkt det, haha. Lite lustigt är det minsann! Det finns flertal saker jag kommer att hålla för mig själv med denna graviditet. Jag kommer inte vara så öppen med namnförslag. Vi har våra favoritnamn, men det är först när barnet är fött som vi vet vad h*n kommer att heta. Sen har jag funderat mycket på om man tar något namn som någon annan i ens vänskapskrets/ bekantskap har valt till deras barn. Det ska inte styra över mitt och Patriks beslut. Jag är extremt kräsen när det kommer till namn och väljer någon att ta det namn vi valt till vår son/dotter så är det så. Jag tänker inte ändra på mitt beslut för det. Man ska döpa sina barn till det man själv vill, inte låta sig styras av andra :)




Vi längtar efter dig <3


Gåva

Titta vad fina kläder jag har fått från Fridas killes (markus) storasyster. Hon gjorde en rensning bland de barnkläder hon hade kvar från hennes son och skänkte bort kläder till de som ville ha. Jag fick kläder från 0-1 år, då jag frågat om det. Så himla gulligt! Men missta er ej, vi har inte tagit reda på kön. Tänkte på färgkombinationen på vissa kläder. Vare sig det är en tjej eller kille så kommer det verkligen att användas!



Tack så mycket Karolina!


Vecka 14 (13+0)

Nu har vi nästintill kommit ikapp med veckorna. Går visserligen in i vecka 15 bara om någon dag, men nu har vi avverkat veckorna då graviditeten inte var lika offentlig.

Denna vecka har varit bra upplever jag. Har min envisa förkylning fortfarande, men jag tycker ändå att det går åt rätt håll. Sakta, men säkert. Har haft molvärk vilket alltid känns skönt. Inte i känslan i sig, men vetskapen om att det händer något därinne. Att livmodern växer. Min trötthet har faktiskt minskat! Nu är jag "bara" lika trött som jag brukade vara innan graviditeten. Denna typiska trötthet man upplever som småbarnsförälder. Har fått en del finnar i ansiktet, vilket jag också hade när jag väntade Madeleine. Dock hade ju betydligt mer med Madeleine än vad jag har nu. Undrar när det ska försvinna? Förra graviditeten hade jag mycket finnar i drygt 3-4 veckor sen försvann de. Nu tycker jag att jag haft det fler än 4 veckor. Vi får väl se. Så farligt är det inte :)




Ultraljud

I måndags (13/2) var vi på ett ultraljud. Gud vad underbart det är att få se den lill*! Så liten, men ändå så välutvecklad. Vi fick se hjärtat som pickade på, barnmorskan visade även, hjärnans två halvor, benen , armarna, näsbenet syntes så tydligt. Så himla söt var h*n! Vi fick backa en vecka då bebisen inte var så stor som vi trodde. Gick från 12+3 till 11+3. Kändes lite surt, eftersom man redan tycker att man gått förbi denna vecka, men vad gör det egentligen. Barnet kommer ändå komma ut tillslut :) Härligt att allt verkade stå rätt till iallafall! Vi fick även med oss lite bilder hem på vårt lill* hjärta. Fick även veta av barnmorskan att min moderkaka ligger i bakvägg, vilket betyder att man generellt känner av sparkar från barnet tidigare än de som har i framvägg. Får väl se, det tråkiga är att jag inte minns hur moderkakan låg med Madeleine. Med henne kände jag någonstans kring vecka 17 har jag för mig.

Det tråkiga var att jag drabbades av influensan dagen efter. Hade hög feber i flera dagar. Var så himla orolig över hur detta skulle drabba bebisen. Ringde 1177, till vårdcentralen och även Erika för råd. Det verkar som att det inte ska vara någon fara. hade inte så hög feber så att det ska ha varit skadligt. Magen tycks ju fortfarande växa så h*n mår nog bra därinne :)

I påsen

Glömde ju visa er vad mer jag köpte igår. Blev en hel del till Madeleine i vanlig ordning. Fast det vara bara sånt hon verkligen behöver.



Fleecetröja och två mössor att ha när det blir varmare.



Ett par jeans och ett par shorts






Vecka 13 (12+0)

Denna vecka har nog inte skiljt sig så mycket från förra veckan. Tycker fortfarande att jag kan känna fosterrörelser. Känns som en lite fisk som sprattlar till. Den här veckan är det många som inte känner sig lika illamående som förut och man kan även känna sig piggare. Mitt illamående har ju minskat sen några veckor tillbaka, men jag kan fortfarande inte äta en normalstor portion och jag upplever fortfarande att jag inte är speciellt sugen på någonting. Tröttheten är detsamma. Vägde bara för att jag var nyfiken och vågen visade att jag nästan gått ner 3 kg sen vecka 6.


Denna vecka är det dags för ett ultraljud! Redan imorgon faktiskt. Efter det så tänkte jag göra det officiellt, alltså graviditeten. Ska prata med min chef i veckan, sen får resten veta.

!




Dagens inköp







Det här hittade jag på Smile idag. Vindställ från favvomärket Didriksons. Var ute efter just grönt eftersom jag är ganska less på typiska tjejfärger. Eftersom detta märke håller så bra så kan nästa barn också använda det. Då vill jag helst inte köpa rosa, ifall att det blir en kille. Jaja tyck vad ni vill, men jag sätter inte på min son rosa kläder, punkt. Rosa är för mig en tjejfärg så är det bara.

Är väldigt nöjd med köpet! Tycker inte riktigt bilden visar hur fin den är i verkligheten. Det lyser verkligen om det gröna plagget. Blir fint till våren.


Vecka 12 (11+0)

Nu känner jag nog att det börjar vända. Mår lite bättre. Är Inte lika illamående som innan. Aptiten har ökat något, men jag är inte riktigt mig själv än. Ser fortfarande inte fram emot att äta och är inte direkt sugen på något.

Tror mig ha känt en liten spark, eller snarare sprattel. Det är sjukt tidigt, men det kändes så verkligt. Får se om det kommer någon mer gång. Är fortfarande lika törstig som förra veckan.

Ska väl egentligen vara tacksam över att mitt sockerbehov är helt och hållet borta. Vill inte ha något som klassas vara onyttigt. Bra för mig och barnet får man väl säga :)

Måndag



Blev så sugen på våfflor! Det fick bli lunchen idag.

Ska strax dra iväg till frissan. Ska bli så skönt att få fixa håret lite. Känner mig alltid som en ny människa när man kommer därifrån. Efter det ska jag och Madde åka till Smile en sväng för att titta lite på ett vindställ till henne. Tycker deras kvalité slår det mesta. Kostar gör det, men det lönar sig i slutändan!


Vecka 11 (10+0)

Denna vecka har jag mått betydligt mycket bättre. Illamåendet har lättat, tack gode gud!! Är väldigt törstig i jämförelse med tidigare. Läste på internet att det är vanligt att man blir mer törstig i denna vecka. Där ser man! Är lika trött som tidigare. Vill gärna sova redan kl 21. Får nästan panik om jag inte går och lägger mig då. Stackars Patrik som får sitta uppe helt ensam numera, men är man trött så är man.


Söndag



Här har vi varit vakna sen 08:30. Hunnit med frukost, tittat lite på Disney Channel, ritat och även lekt med Play Doh som bilden visar. Ska strax åka ner till centrum en sväng för att fika med Lotta innnan det bär av mot jobbet. Ha en bra dag!


Vecka 10 (9+0)

Den här veckan tycker jag att man verkligen kan se att magen putar utåt. Har inget minne av att jag såg ut såhär redan i vecka 10 med förra graviditeten! Klart livmodern är "vanare" eftersom den redan var uttöjd en gång, men ändå ;)

Denna vecka har varit ungefär som förra. Upplever att det är varannan dag som jag tycker illamåendet är värre än normalt. Fortfarande sjukt jobbigt! Är väldigt trött, det var jag även förra veckan. Kan lätt sova 11 timmar om jag får. Då brukar jag känna mig utvilad och redo för dagen. Har mycket molande värk i magen så det märks att den växer!

Lördag

Dagen började med ett morgonpass på jobbet. Har varit väldigt illamående idag, konstigt nog. Det har ju egentligen avtagit sen flera veckor tillbaka, men just idag hade jag mig en jobbig dag. Känner mig inte heller helt frisk från förkylningen. Fattar inte när det är tänkt att jag ska bli bra igen? Slem i halsen och snor i näsan..mmm, jättehärligt verkligen.

Efter jobbet var det bara att bege sig hem så jag hann duscha och fixa iordning mig för födelsekalas hemma hos Erika och Gianca. Det var jättetrevligt i vanlig ordning! Funderade på hur det kommer bli på dagis nu när Madeleine är tillbaka igen. Hon har ju varit borta i nästan två veckor. Det var ju fullt hus hemma hos Erika och Gianca idag (barnmässigt och vuxetmässigt) och hon var så tillbakadragen och nästintill klängig ibörjan. Iof brukar hon vara det vart vi än åker som inte är hemmamiljö för henne. Hon är väl helt enkelt trygg med sina föräldrar ;) Men det är väl annorlunda med just dagismiljön som hon på något sätt ändå är van vid. Vi får helt enkelt se. Ska bli jätteskönt att hon får komma tillbaka igen. Man märker på henne att hon lätt blir rastlös här hemma.

När vi kom hem igen åt vi middag, Madeleine nattades och sen började jag se på melodifestivalen. Lyckades väl se 30 min, sen somnade jag. Vaknade nu vid 01 och fattade inte riktigt vilken dag det var och om jag lyckats försova mig. Nu blir det iallafall till att somna om. Imorgon är det jobb igen.


Graviditet 1 vs graviditet 2

Tänk vad graviditeter skiljer sig från gång till gång. Med Madeleine minns jag att jag ville ha allt som var sött, alltså smakade sött. Denna graviditet så vill jag ha surt. Godis får mig att rysa! Om det inte är sura godisar, då går det bra ;) Choklad som jag vanligtvis inte kan leva utan, fullkomligt hatar jag för tillfället. Usch jag får kvälningar av det. På riktigt. Hur sjukt är inte det?

Denna graviditet är än så länge så mycket mer påfrestande. Funderar starkt på att berätta det för de flesta på jobbet. Kämpar på så gott det går men det är långt ifrån lätt. Hoppas det blir bättre snart..

Vecka 9 (8+0)

Nu är man redan inne i en ny vecka. Herregud vad veckorna går snabbt. Kanske har att göra med att man ständigt jobbar. Denna vecka har börjat betydligt bättre än de senaste två veckorna. Illamåendet har avtagit lite grann. Kan faktiskt känna mig småsugen på någon maträtt utan att direkt efter må illa. Starka dofter och för lång tid mellan matintaget gör mig dock fortfarande illampående.

Har tagit en bild på magen nu som jag tänkte visa er i detta inlägg. Man ser helt klart skillnad. Det var t.o.m så att en tjej på jobbet kommenterade att hon kunde se det. Dock visste hon redan om det, men ändå :)




Här ser vi helt klart en svullen mage. Tänk vad tarmarna kan lura en? Bebisen är ju på tok för liten för att detta ska vara en "äkta" gravidmage.


Fredag





En glad tjej som mumsar i sig vindruvor. Hon verkligen älskar frukt! Varje gång hon ser att jag köpt hem frukt så säger hon -"Godis mamma". Det är det närmsta godis hon får, hehe. Ok, glass tillåter vi ibland. Speciellt när man är sjuk och har ont i halsen.

Snart är det dags att dra till jobbet. Känns som jag knappt varit där senaste tiden. Förra veckan blev jag ju sjuk och den här veckan hann jag jobba i måndags och sen har jag varit hemma sen dess. En vabb-dag och två lediga dagar. Detta resulterar såklart i att jag jobbar hela helgen istället, men det går bra.


Vecka 8 (7+0)

Är fortfarande lika illamående som förra veckan, däremot har yrseln avtagit lite grann. Illamåendet känns nästan konstant. Är intensivt i korta perioder, men dessa perioder kommer säkert 20-30 gånger/dag. Sjukt jobbigt att vara illamående, men samtidigt hungrig. Är inte sugen på något. Alltid när jag upplever yrsel så kommer även illamående som ett brev på posten..

Har bokat tid hos barnmorskan också. Det blir samma barnmorska som sist. Tyckte hon var så bra så det känns rätt att gå tillbaka till henne. Blir en bit att åka, med från jobbet är det ju inte så långt. Tänkte jag skulle börja ta magbilder snart. Märker på magen att den är väldigt svullen, vilket inte är så konstigt. Tarmarna som bökar än så länge. Tror att jag kommer bli större mycket tidigare nu i jämförelse med förra graviditeten. Livmodern har ju redan varit stor än gång i tiden så den känner mog igen detta ;)


Vecka 7 ( 6+0)

Denna vecka började väldigt bra. Nästan oförskämt bra. Det var t.o.m att jag började tänka att "är det såhär denna graviditet ska vara?" Big mistake att tänka så kan jag säga er. Dagen efter vaknar jag upp och är jätteyr. Skjutsar Madde till förskolan och tar mig sedan till gymmet för lite träning. Måste avbryta träningen efter endast 10 min. Känner av yrseln mer och mer + att det börjar flimra i mina ögon. Tyder oftast på lågt blodtryck (vilket jag har) eller lågt blodsocker. När jag kommer hem igen lägger jag mig i sängen för att vila. Helt plötsligt drabbas jag av världens illamående. Springer fram och tillbaka till toaletten resten av dagen. Får inte behålla något av det jag äter. Blir lite bättre till kvällen. Dagen efter lyckas jag iallafall behålla maten.

Har fortfarande riktig jobbig yrsel . Kan inte äta några stora portioner och så fort jag tänker på mat blir jag illamående. Spelar ingen roll om det så är min älsklingsrätt eller något annat. Inget känns gott. Hoppas innerligt att nästa vecka blir bättre. Är väldigt påfrestande att jobba under dessa omständigheter.


Sommarfint

Har precis kommit hem från centrum. Jag och Madeleine har varit och handlat lite mat, köpt present till Alex som fyllt år denna vecka. Sen kunde jag faktiskt inte motstå h&ms sommarkollektion för barn som de redan nu säljer. Köpte två klänningar och två t-shirts till Madde. Är det något jag har lärt mig under dessa två år så är det att vara ute i god tid när det kommer till att köpa kläder för nya säsonger/årstider. Plötsligt står man där i juni och det finns inte ett smack i butikerna. De har redan börjat med höstkollektionen då. Helt sjukt, men sant!





From the beginning

Nu tänkte jag som så..att ni får läsa ett par inlägg/dag då jag som sagt skrivit från allra första början av graviditeten. Annars kommer vi ju aldrig ligga i fas med den veckan som jag är i nu ;) Första inlägget blir från graviditetsvecka 3-5 (ungefär).

Vecka 3-5

Har nyligen fått reda på att jag och patrik väntar vårt andra barn! Vi är jätteglada över beskedet och ser fram emot ett småsyskon till Madeleine.

Kan ju berätta att även denna graviditet började med att jag "kände" redan vid befruktningen att jag var på väg att bli gravid. Helt sjukt hur man kan känna något sånt, men jag är verkligen ingen som överdriver eller känner efter för mycket. Det var konstant molvärk och stick från äggstockarna som gjorde mig misstänksam. Nu när det är bekräftat att jag är gravid så kan jag dra slutsatsen att det måste ha varit just befruktningen, eller något sånt som jag kände. Coolt. Har läst mig till att folk har väldigt olika uppfattningar kring detta ämne. Huruvida man kan känna det eller inte. Vissa hävdar att det absolut inte är möjligt, medan andra (som jag) bara vetat att det skett just då. Man har känt av det på något konstigt vis.

Vecka 4-5 var väldigt lugn. Jag kände absolut ingenting. Det var nästan att jag började tro att jag inbillat mig allt. Att det som jag så tydligt kände inte var något spec, trots att jag kände exakt likadant när jag väntade Madeleine.

Tog ett test i vecka 4 + 5 där ett test visade positivt och det andra negativt. Blev mycket fundersam och tog mig snabbt ner till apoteket för att köpa alla graviditetstest de hade (alltså olika märken, inte antal stycken). Kom hem med tre till, där två visade positivt och den tredje väldigt svagt positivt, nästintill negativt (spökstreck). Ni kan ju tänka er hur förvirrad jag var. De säger ju att ett positivt test alltid är positivt. Få INTE för dig att googla skiten bara, vilket jag gjorde...då blir man bara mer förvirrad. Väntade iallafall till veckan efter och tog ytterligare ett test. Detta visade starkt positivt! Då var jag äntligen övertygad!

Berättade för Patrik givetvis som blev överlycklig! Fortsättning följer..


Nytt till Madeleine








Madeleines rum har fått ett upplyft. Köpte två fina Nalle Puh-tavlor ganska nyligen. Sen fick jag en idé att sätta in små kort i denna fina ram. Tycker faktiskt det blev riktigt bra. Enligt Madeleine är alla flickor med blont hår hennes mamma. Haha, hon säger alltid: -"Titta, mamma fin" så pekar hon på Askungen eller Törnrosa.


It´s official

Nu är det officiellt! Madeleine ska bli storasyster! Barnet beräknas komma någon gång i augusti. Mer än så vet vi inte än. Patrik och jag är jätteglada, Madde förstår nog inte fullt ut. När man frågar var bebisen är så pekar hon ofta på min mage och säger`"-Där är beso (bebis)". Men mer än så säger hon inte.



Liten kula är det allt!

Till er förtjusning så har jag faktiskt journalfört allt som hänt sen den dagen vi fick ett plus. Självklart kan jag dela med mig av detta om ni är intresserade? :)


Tröjan du hatar



Fullkomligt älskar denna låt! Texten har absolut inget med det att göra, jag lovar! Haha. Texten är visserligen rätt rolig, men det är inte så att jag kan relatera till den för tillfället ;)


Ny vecka, nya tag

Idag är jag hemma med lillskruttan. Hon var på vårdcentralen med Patrik igår och det konstaterades att hon har halsfluss så nu är det antibiotika i 10 dagar som gäller. Vilken skillnad det är på henne idag i jämförelse med igår. Betydligt mer piggare och har bara lätt feber. Det tycks gå åt rätt håll!

Hann jobba ett pass igår efter att vi varit sjuka. Det var skönt att komma tillbaka faktiskt. Hade ett samtal med chefen som jag velat ha sen en tid tillbaka. En liten sten från hjärtat släppte så det kändes väldigt bra! Nu ser jag väldigt optimistiskt på framtiden. Det gjorde jag väl innan också, men det känns bara lättare nu. Men mer om det senare!

Nu ska jag och Madeleine måla lite. Hon sitter här och tjatar på mig. "-Mamma måla, måla nu mamma". Får ta och underhålla den lilla damen.


Tillfrisknande

Hallå där! Vill bara säga att jag/vi lever. Har inte riktigt varit aktuellt att uppdatera här eftersom jag och Madeleine drabbats av influensan. Herregud säger jag bara...vilken pärs! Nu, idag börjar jag känna mig som en människa igen. Har inte haft någon feber idag och hade knappt någon igår heller så det bådar gott för helgen och kommande arbetsvecka. Madeleine är pigg som en lärka idag, men var desto mer sängliggande igår. Stackarn hade nästan 40 graders feber. Själv fick jag dras med hög feber i ca tre dagar. Hoppas verkligen att Madeleine är på bättringsvägen nu. Vill så gärna gå på 1 årskalas i helgen, men vi får se med den saken. Jag kan säkert gå utan problem, men den lilla får nog bli hemma. Jag vill att man ska vara feberfri i minst två dagar innan man åker iväg och hälsar på folk. För säkerhetens skull.

Är så tacksam att jag har Erika att höra av mig till när det kommer till frågor om barn. Hon är ju något mer erfaren än vad jag är inom detta område. Det är en sak att ha kunskap rent allmänt inom medicin, men jag är ju allmänsjuksköterska. Jag har kunskap om medicinering kring vuxna, men inte barn på samma sätt. Det skiljer sig ganska mycket på behandling mellan barn och vuxna kan jag ju tillägga (beroende på hur små de är). Då är det skönt att ringa någon som är/har varit i samma situation :) 

Känns som jag har massor att uppdatera om, men just nu står det ganska still. Jaja, det dyker väl upp så småningom!

Tack Eva för ett superbra tips på vad man kan hitta på för att skämma bort sig lite. Ska verkligen kolla upp det!!

Tyvärr kommer jag inte bjuda på någon bild idag. Ser förj*vlig ut! Plus att jag inte orkar engeagera mig idag. Känns som det stora projektet blir att ta hand om jättehögen med ren tvätt i tvättstugan. Vi hörs!


Funderingar

God morgon! Här hemma har det varit lugna gatan hela helgen lång. Så skönt att gå och lägga sig tidigt och verkligen få sova ut. Madeleine har även hon gjort detsamma. Nu har vi precis fått i oss lite frukost. Får se vad vi hittar på idag. Har inte riktigt bestämt något än. Ikväll kommer även Patrik hem från Karlstad. Han har varit där sen i torsdags för det årliga svenska rallyt. Skönt att få hem honom igen.

För att återgå till något helt annat så måste jag och Patrik verkligen planera in någon aktivitet av något slag. Jag är i stort behov av att hitta på något. Bara åka iväg på någon weekend, eller egentligen göra vad som helst! Är slutkörd från jobbet och behöver verkligen hämta lite nya krafter. Nämnde det för någon vecka sedan för honom, men vi bestämde aldrig något utan sa bara att vi skulle tänka ut något bra. Jag vet hur denna familj fungerar, vi säger att vi ska göra saker och sen blir det aldrig av så nu måste jag pusha på honom lite. Har ni något bra tips på vad man kan hitta på som inte kostar alltför mycket?


Ledighet

Äntligen är det helg!! Började min ledighet med att sova ut. Madeleine sov hemma hos pappa och Mette inatt. Ska snart åka och hämta henne igen. Om ca två timmar kommer Helena och Moa hit för lite fika och bus! Sen hoppas jag på att få träffa Lotta till kvällen. Blir isåfall en middag och massa skvaller i vanlig ordning. Kommer bli en mycket trevlig dag!

Nu ska jag fortsätta min frukost här och sen försöka höja värmen i detta hus. Är verkligen svinkallt! Ha en bra helg!


Onsdag





Madde hjälper pappa Patrik att skotta..eller något sånt. Det var tydligen roligare att sitta i en snöhög och leka.

Börjar bli lite smått trött nu faktiskt. Har jobbat sen i lördags och har två pass kvar, sen är jag ledig i tre dagar. Har fått mig en student också som ska gå med mig i åtta veckor. Hon går termin fyra på sjuksköterskeprogrammet. Verkar vara en gullig tjej.  Hade hand om en inskolning förra veckan så jag känner mig väl ganska varm i kläderna.

Längtar sjukt mycket till att torsdag ska vara över så jag får lite ledighet. Ska bli så underbart! Har lite smått och gott att göra i helgen. Berättar mer om det senare. Nu ska jag sätta mig ner och plugga lite, duktig som jag är.


Myspys i soffan.

img_5395 (MMS)

Myspys i soffan.


Mys i soffan tidigare ikväll. Nu ska även ...

img_7053 (MMS)

Mys i soffan tidigare ikväll. Nu ska även mamma Sanna sova. Godnatt på er!


RSS 2.0