31/12

Sitter och ammar i hopp om att lillen ska somna snart. Har försökt i över en timme nu, men han är så himla lättväckt! Vaknar av fyrverkerierna utanför. Madde sover iallafall. Efter att hon ätit middag gick vi ut och smällde några raketer och hon älskade det! Både hon och Elias hade hörselkåpor på sig. Elias låg i vagnen så han märkte ingenting. Vi känner väl att det inte är så nödvändigt att väcka henne nu vid tolvslaget eftersom hon fortfarande inte förstår vad nyår är för något. Hade ingen större lust att ändra på dygnet och låta henne sova tidigare heller (inte för att det hade gått heller). Nu gjorde vi som många småbarnsfamiljer gör och det är att skjuta upp lite raketer i förväg. Gick alldeles utmärkt!

Ska se om han kanske somnat nu och återgå till middagen som står uppdukad därnere! Ha en jättetrevlig kväll så hörs vi nästa år!


Nya året

Vi går snart in i ett nytt år. Vet inte riktigt vad som kommer hända år 2013. En del av mina vänner får barn, både nära vänner och bekanta. en nära vän ska gifta sig i sommar! Åh så kul! Är jätteglad för hennes skull. Håller namnet lite hemligt då jag inte vet om jag får skriva ut det ;) Är själv väldigt sugen på att gifta mig, men det blir högst troligen året efter för vår del. År 2014 firar jag och Patrik 10 årsjubileum (sen första gången vi blev tillsammans, hehe). Då tyckte vi väl att det året passar oss bättre. Plus att man kan spara in bra med pengar utan att behöva stressa.

Nyårslöftet i år kommer att bli träning och hälsa! Nu har det gått 4 månader sen Elias kom till världen och det är dags att sätta igång med träningen lite försiktigt. Det stramar ibland från snittet så jag tänkte ta kontakt med sjukgymnasten igen angående lämpliga övningar. Får inte riktigt än utföra sit-ups. Har verkligen längtat efter träningen. Fick jag bestämma så skulle jag träna 4 gånger i veckan på gymmet, men det är ganska svårt att få till. Vi får se hur saker och ting artar sig!


Syskonkärlek

Det är så himla kul att se Madeleine och Elias tillsammans! Nu när hoppgungan kommit upp så tycker Madde att det är jättekul att leka med Elias. Han älskar verkligen hoppgungan och tycker det är minst lika roligt när Madde leker med honom. Nu när jag tänker på det så är hon faktiskt väldigt duktig på att "trösta" honom när han blir ledsen. Kanske snarare heter uppehålla honom ;) Hon är ju så lillgammal, tar in precis allt man säger. Idag hörde jag henne säga:-"Men Elias, sluta larva dig. Ät nu!" Att sådana ord ska komma från en knappt 3 åring!

Idag var första gången jag hörde de skratta tillsammans. Går inte att beskriva den kärlek man känner då. Blir alldeles varm i hjärtat! Ska försöka filma det nästa gång.



Lördag

Har god lust att bara slänga ut allt som har med julen att göra. Den är ju faktiskt över nu. Brukar vara ganska tidig med att ta bort allt, men vanligtvis sker det några dagar efter nyår. Får väl vänta tills vi bytt månad iallafall. Ska ta mig in till arninge idag för att titta på fönsterlampor. Patrik lyckades göra sönder en av dessa för någon månad sedan. Måste ju ha något att ersätta julstjärnorna med!

Dags att få liv i Patrik. Snäll som jag är så fick han sovmorgon. En annan har ju inte sovit mer än 4 timmar inatt..Blir ombytta roller inatt. Min tur att få sova ut tycker jag!


4 månader

Idag blir min lille plutt 4 månader. Vi har nu introducerat honom för gröt, vilket han verkade tycka om! Iallafall de gånger då han svalde rätt och inte spottade ut det! Haha. Elias har även blivit en riktig hejare på att vända sig från rygg till mage. Så fort jag lägger honom på rygg så sätter han igång att vända på sig! Från mage till rygg har han ju kunnat ett tag så nu var det alltså dags för vice versa :)

Idag ska jag och Madeleine in och titta på Disney on ice med pappa och Mette. Lite mamma- och dottertid <3



God fortsättning

God fortsättning på er! Vi har haft en underbar jul! Firade hemma hos Patriks föräldrar i söndags och hos pappa och Mette igår. Barnen har fått så mycket fina julklappar! Madeleine har varit helt lyrisk. Hon fick t.o.m träffa tomten igår. Blev positivt överraskad över hennes reaktion. Trodde hon skulle vara jätterädd, men det var hon inte.

Vill tacka så mycket för alla fina julklappar som mina barn har fått från er! Sen vill jag även tacka för alla presenter samt julklappar som jag har fått. Allt från smycken, parfymer, presenkort till en weekend i Rom i vår! Så tacksam för allt!

Idag ska vi mest röja här hemma. Försöka sortera bland Maddes leksaker, lägga undan de saker hon inte använder längre så vi får plats med allt det nya. Ha en fortsatt trevlig jul!


Födelsedag

Har haft en trevlig födelsedag, jag och Patrik. Igår firades vi med våra vänner. Första gången Elias sov borta. Var lite jobbigt att åka ifrån honom, men natten hade gått jättebra enligt pappa och Mette. Han somnar uppenbarligen lättare borta än hemma ;)

Idag hade vi våra familjer här på fika. Alltid lika trevligt att träffa dem! Nu slappar vi mest framför tv:n. Ska nog gå och lägga oss ganska snart. Imorgon firar vi "julafton" hemma hos Patriks föräldrar. På självaste julafton är vi hos pappa och Mette. Vi brukar köra varannat år då det känns minst stressigt när man har barn. Blir så mycket fläng annars och det orkar vi inte med. Nej nu ska jag återgå till att vara social med Patrik.


Family <3

Är så tacksam för att jag har sådan fin familj som alltid ställer upp, speciellt nu när jag haft en ganska tuff tid. Älskar er!

Håller på att natta Elias samtidigt som jag ser på Love actually. Älskar den filmen! Kommer nog inte orka se hela, men det gör inte så mycket eftersom jag har den inspelad sen tidigare. Hoppas på en favorit i repris inatt. Elias väckte mig endast en gång förra natten! :)


Snacket kring köksbordet

Madeleine tjatar om att få åka till morfar för femtiolfte gången denna vecka!
Jag:-"Du måste först åka till dagis, sen ska vi hem till morfar."
Madde:-"Nej det går inte. Måste dit nu!"
Någon är ivrig att träffa morföräldrarna! Haha.


Lite tankar såhär nattetid

Nu närmar sig Elias 4 månader. Minns att jag satt och beskrev min vardag för både svärmor som är bvc sköterska och min egen bvc sköterska när Elias var runt 2 månader. Tyckte att jag inte gjorde annat än ammade och var uppe om nätterna. Båda två sa, men det kommer bli bättre när han blir 3 månader. Att 3 månader var som en milstolpe för de små liven. Jag tycker inte att det har blivit mycket lättare. Han vill amma lika mycket som tidigare och han sover sämre. Har börjat använda mer ersättning (främst nattetid) vilket underlättar en smula, men han är lättväckt och svårnattad då han inte tar nappen.

Däremot är ju Elias fysiskt en väldigt stark kille! Sitter nästan helt själv! Vi provade att sätta honom i trip trap stolen och visst satt han bra i den. Lite lite framåtlutad, men han njöt fullt ut :) så himla go kille! Nästa vecka ska vi börja lite smått med smakportioner och gröt. Kanske blir han lite mättare av gröten och lär sig att sova mindre oroligt? Det håller jag iallafall tummarna för.

Det blir en aning jobbigare som flerbarnsförälder när den ena inte sover särskilt bra om natten. Elias vill gärna gå upp bid 4-5 tiden. Jag håller inte riktigt med. Ibland tar det över 2 timmar att få honom att somna om, självklart vaknar Madde då lagom tills att han hunnit somnat om, vilket gör att jag då varit vaken sen 4. Trött morsa är bara förnamnet! Har alltså ingen större möjlighet att få någon sömn under dagen då Elias knappt vet hur man sover middag. Jaja, förhoppningsvis är det bara såhär en kort tid. Jag är lyckligt lottad som har så fina barn som jag älskar mer än något annat! Sömnen tar jag och Patrik igen när de blir äldre! ;) vi hade det så "enkelt" sömnmässigt med Madde så det är nu vi får känna på annat! Haha. Skämtosidå, Det blir nog bättre. Man får inse att alla barn är olika :) Det finns alltid de som har det betydligt värre!


Mvc besök

Har varit sjukt nervös hela morgonen. Har varit inne på mvc idag för att sätta in en spiral. Vill inte äta p-piller längre och är inte speciellt sugen på hormoner rent allmänt så det fick bli en kopparspiral. Har hört av flera att det ska göra väldigt ont att sätta in den. Måste faktiskt säga att det inte alls var farligt! Kändes knappt. Kanske har att göra med att jag fött barn tidigare? Sen beror det nog på hur duktig barnmorskan är. Gick därifrån med en lättnad. Lite molvärk i magen bara, men annars mår jag prima!


Hemma igen

Nu är vi hemma från en mysig helg hos mormor och morfar. Resan dit gick väl sådär. Det tog drygt 3 timmar pga av halt väglag och för att vi var tvungna att ta en omväg för att slippa köerna på E4:an. Barnen sov väl i ca 2 timmar, vilket var suveränt! Sen skrek Elias konstant de sista 4 milen och Madeleine blev tydligen åksjuk, så hon spydde ner sig själv. Herregud vilket kaos det var! Något som man skrattar lite åt nu.

Helgen var jättemysig och Elias sov så himla bra både nätterna! Inatt väckte han mig vid midnatt sen sov han fram till halv 8. Helt otroligt! Visserligen väckte Madde mig vid 3 då hon behövde gå på toa, men hon somnar ju alltid om så lätt! Nu ska vi alldeles strax bege oss till Erika och Gianca för att fira Bella som fyller år i veckan.


Lucia

Luciafirandet var jättemysigt. Alla barnen var så söta! Madeleine fick vara tomte i år igen eftersom förra årets kläder fortfarande passade. Det var jag, pappa, Mette och Mickis som var och tittade på luciatåget.

På eftermiddagen anlände Patrik som varit bortrest under veckan. Skönt att han är hemma, inte det lättaste att ta hand om två barn helt själv. Speciellt när den yngsta bestämmer sig för att spela ett spratt under en av nätterna. Nu har han sovit betydligt bättre de senaste två nätterna! Mycket tack vare ersättningen. Har bestämt mig, efter att ha pratat med min bvc sköterska att jag ska ge ersättning till varje natt om det bidrar till att jag får sova mer. Vilket det också gör! Sömn är väldigt viktigt inser man när man har småbarn ;)


Min hjälte

God morgon på er. Här har vi varit vakna sen halv 7 tror jag? Mattläggaren, eller golvspacklaren som han ville kalla sig, har varit här och lagt en grund. Ska komma tillbaka i eftermiddag för att spackla. Han är min hjälte! Är så glad att han kunde komma hit på så kort varsel! Inte kul att ha två barn, varav den ene skiter ner sig ett par gånger om dagen och inte ha en tvättmaskin. Ett i-landsproblem, men är man van vid det så märks det när man helt plötsligt inte har någon tvättmaskin.

Såhär ser det ut just nu. Fint va? ;)


Planer för veckan

Denna vecka är minst sagt fullbokad! Idag träffade jag fina Sofie! Var nog två månader sen sist vi sågs. Vi har ju pratat i telefon flertal gånger, men nu fick vi äntligen till en träff också!

Imorgon ska jag egentligen åka till bvc, men det var jag tvungen att ställa in. Vi får äntligen hit en mattläggare imorgon. Som planeringen ser ut nu så blir det klart nästa vecka. Can't wait!

Torsdag är planeringen att ta mig till Sara och tvillingarna. Sen har ju Madeleine luciatåg på förskolan också. Det måste man ju se. Hon har repeterat julsånger här hemma i flera veckor nu.

Fredag blir det ett besök hos Linnea och hennes lilla dotter som knappt är 4 veckor gammal. Mys! Efter det ska jag spendera helgen med mormor, morfar och systrarna. Ska bli trevligt!


Måndag

Ny vecka, nya tag. Barnen mår bättre. Elias feber avtog och Madeleine är bara lite förkyld för tillfället. Är hemma hos pappa och Mette just nu. Behöver låna deras tvättmaskin + torktumlare då vi inte är klara med tvättstugan än. Vi har fått lite förhinder med detta. Hoppas på att det löser sig i veckan!

Måste berätta lite nytt om Elias. Han har sen någon vecka tillbaka blivit väldigt aktiv. Vänder dig från mage till rygg. Han har egentligen gjort det från att han var 3 veckor gammal, men det kommer oftare nu för tiden! En liten tand har börjat spricka upp i överkäken på honom. Känns väldigt tidigt! Madeleine var över 5 månader när hon fick sin första tand. Tiden går så himla fort! Snart får han börja med smakportioner.


Nu får det vara nog!

Idag är jag bitter. Elias har 39 graders feber. Han var helt kokhet imorse så jag var tvungen att bada honom i ljummet vatten. Lilleman var inte så nöjd i första stund, men efter några minuter märkte man att han lugnade ner sig och han tyckte nog att det var ganska svalkande. Nu sussar lillgrabben gott i min famn. Skulle egentligen ha träffat Sara och tvillingarna idag, men det var jag tvungen att ställa in.

Önskar mig bara en sak i år av tomten och det är friska barn. I sex veckors tid har förkylningarna avlöst varandra...


Torsdag

Idag har vi hängt hos pappa och Mette större delen av dagen. Hade snickaren här på förmiddagen så då kände jag inte för att vara hemma. Vi ville inte vara i vägen när han höll på inne i tvättstugan.


Elias har varit väldigt krävande idag, känns nästan på samma sätt som när han var nyfödd. Vill bara hänga vid bröstet hela tiden. Fick knappt lägga ner honom utan att han skrek. Kanske ont i magen? Han sover ju fortfarande så lite om dagen. Försökte flertal gånger att lägga honom i sängen eller i bilbarnsstolen, men han sov inte länge. Högst 15 minuter. Läste i en tidning att 3 månaders bebisar ska sov i snitt 16 timmar/dag. Yeah right! Elias sover kanske 8-9 timmar..hoppas att det blir bättre snart!


Renovering

Operation-fixa-tvättstugan är igång. Vi har vetat att sen vi flyttade in här så har golvbrunnen i tvättstugan behövts bytas. Det är en gammal icke godkänd modell vi har som är känd för att gå sönder. Det är inte så att den gått sönder än, utan vi gör det i förebyggande syfte. Blir väldigt mycket dyrare om vi skulle vänta in en eventuell fuktskada. Nu har rörmockare varit här, snickare kom en snabbis igår och ska tillbaka imorgon. Sen väntar vi in mattläggare och efter det kommer en målare hit också. Det är mycket att hålla koll på! Ska bli såå skönt när detta är gjort!


Det ser man inte varje dag

Båda barnen vilar samtidigt (hör och häpna!). Det varade i 10 minuter, hehe.


RSS 2.0